Agritrop
Home

Browse by CIRAD authors

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 7.

Journal article

Aroma in rice : genetic analysis of a quantitative trait. Lorieux Mathias, Petrov Marina, Huang N., Guiderdoni Emmanuel, Ghesquière Alain. 1996. Theoretical and Applied Genetics, 93 : pp. 1145-1151.

Le parfum des riz : comment reconnaître et caractériser les arômes des riz ? Petrov Marina, Faure Jacques. 1996. Agriculture et Développement (9) : pp. 30-37.
[img]
Preview

Rice aroma analysis : discrimination between a scented and a non-scented rice. Petrov Marina, Danzart Marc, Giampaoli Pierre, Faure Jacques, Richard H.. 1996. Sciences des Aliments, 16 (4) : pp. 347-360.

Paper without proceedings

Genetic and biochemical analysis of aroma in rice. Lorieux Mathias, Petrov Marina, Pons Brigitte, Clément Guy, Faure Jacques, Ghesquière Alain. 1998. In : International symposium on rice quality: communications = [Symposium international sur la qualité du riz : communications]. CCE; INRA. Bruxelles : CCE, pp. 1-9. International Symposium on Rice Quality, Nottingham, Royaume-Uni, 24 November 1997/27 November 1997.

Caractérisation et analyse génétique de l'arôme du riz. Lorieux Mathias, Petrov Marina, Faure Jacques, Ghesquière Alain. 1996. In : Qualité et compétitivité des riz européens. Recherche en cours = Quality and competitiveness of european rice varieties. Research in progress$ENG. Mourzelas Mireille (ed.). Paris : CIHEAM (Cahiers options méditerranéennes, vol. 15,n. 4) Qualité et compétitivité des riz européens, Arles, France, 18 May 1995/20 May 1995.

Thesis

Caractérisation de la fraction volatile d'un riz aromatique. Etude du déterminisme génétique du caractère aromatique. Petrov Marina. 1995. Orsay : Université de Paris-Sud, 109 p. Thèse de doctorat : Sciences Alimentaires : Université de Paris-Sud

Mission report

This list was generated on Sun Nov 29 11:26:27 2020 CET.