Agritrop
Home

Browse by CIRAD authors

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 18.

Journal article

Pantoea coffeiphila sp. nov., cause of the potato taste of Arabica coffee from the African Great Lakes region. Gueule Dominique, Fourny Gérard, Ageron Elisabeth, Le Flèche-Matéos Anne, Vandenbogaert Mathias, Grimont Patrick A. D., Cilas Christian. 2015. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, 65 (1) : pp. 23-29.
[img]

Assessment of exposure to ochratoxin - A (OTA) through ground roasted coffee in two cameroonian cities: Yaounde and Douala. Mounjouenpou Pauline, Durand Noël, Guiraud Joseph-Pierre, Maboune Tetmoun Suzanne Abeline, Gueule Dominique, Guyot Bernard. 2013. International Journal of Food Science and Nutrition Engineering, 3 (3) : pp. 35-39.
[img]

Les contaminants du café. Durand Noël, Gueule Dominique, Fourny Gérard. 2012. Cahiers Agricultures, 21 (2-3) : pp. 192-196.
[img]

Influence of post·harvest processing on ochratoxin A content in cocoa and on consumer exposure in Cameroon. Mounjouenpou Pauline, Gueule Dominique, Ntoupka Mama, Durand Noël, Fontana-Tachon Angélique, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre. 2011. World Mycotoxin Journal, 4 (2) : pp. 141-146.
[img]

Filamentous fungi producing ochratoxin a during cocoa processing in Cameroon. Mounjouenpou Pauline, Gueule Dominique, Fontana-Tachon Angélique, Guyot Bernard, Tondje Pierre R., Guiraud Joseph-Pierre. 2008. International Journal of Food Microbiology, 121 (2) : pp. 234-241.
[img]

Enzymatic synthesis of fatty esters in 5-caffeoyl quinic acid. Guyot Bernard, Gueule Dominique, Pina Michel, Graille Jean, Farines Vincent, Farines Marie. 2000. European Journal of Lipid Science and Technology, 102 (2) : pp. 93-96.
[img]

Influence de l'altitude et de l'ombrage sur la qualité des cafés arabica. Guyot Bernard, Gueule Dominique, Manez Jean-Claude, Perriot Jean-Jacques, Giron J., Villain Luc. 1996. Plantations, Recherche, Développement, 3 (4) : pp. 272-283.
[img]
Preview

Influence of altitude and shade on the quality of coffee. Guyot Bernard, Gueule Dominique, Manez Jean-Claude, Perriot Jean-Jacques, Giron J., Villain Luc. 1996. Coffee Research Institute Newsletter (2) : pp. 3-5.

Caractérisation chimique des fèves de cacao à goût de "fumé". Guyot Bernard, Gueule Dominique, Morcrette I., Vincent Jean-Claude. 1986. Café, Cacao, Thé, 30 (2) : pp. 113-120.

Paper with proceedings

Up-to-date knowledge on the "potato taste" of the arabica coffee coming from african great lakes region. Gueule Dominique, Fourny Gérard, Ageron Elisabeth, Lefleche A., Grimont Patrick A. D., Cilas Christian. 2013. In : Proceedings of the 24th International Conference on Coffee Science, San José, Costa Rica, 12th-16th November 2012 = Actes du 24ème Colloque scientifique international sur le café, San José, Costa Rica, 12-16 novembre 2012. ASIC. Paris : ASIC, pp. 1126-1129. ISBN 978-2-900212-23-3 International Conference on Coffee Science. 24, San José, Costa Rica, 11 November 2012/16 November 2012.
[img]

Black Aspergillus species, OTA producers. Conditions for their growth and toxicogenesis in coffee. Gueule Dominique, Guyot Bernard, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Guiraud Joseph-Pierre. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, pp. 213-219. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 September 2006/15 September 2006.

Effet inhibiteur de l'acide caféyl 5-quinique sur la formation de pyrazines dans les réactions de Maillard. Guyot Bernard, Christophe T., Gueule Dominique. 1998. In : Dix-septième colloque scientifique international sur le café, Nairobi (Kenya), 20-25 juillet 1997 = Seventeenth international scientific colloquium on coffee. ASIC. Paris : ASIC, pp. 169-175. ISBN 2-900212-16-2 Colloque Scientifique International sur le Café. 17, Nairobi, Kenya, 20 July 1997/25 July 1997.

Influence du mode de préparation du café vert robusta sur sa composition chimique et ses qualités organoleptiques. Guyot Bernard, Gueule Dominique, Assemat Sophie, Tchana E., Pomathios L.. 1995. In : Seizième colloque scientifique international sur le café, Kyoto (Japon), 9-14 avril 1995 = Sixteenth international scientific colloquium on coffee. ASIC. Paris : ASIC, pp. 267-277. ISBN 2-900212-15-4 Colloque Scientifique International sur le Café. 16, Kyoto, Japon, 9 April 1995/14 April 1995.

Caractéristiques chimiques des beurres des hybrides de cacaoyers du type UPA x Trinitario ou UPA x Amelonado. Guyot Bernard, Gueule Dominique, Davrieux Fabrice, Vincent Jean-Claude. 1988. In : 10. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère = 10. International cocoa research conference. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, pp. 775-781. ISBN 0-9507691-0X Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 10, Santo Domingo, République dominicaine, 17 May 1987/23 May 1987.
[img]

Le triage électronique colorimétrique du cacao marchand. Vincent Jean-Claude, Gueule Dominique, Fourny Gérard, Guyot Bernard. 1985. In : 9. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. Lagos : Cacao Producers' Alliance, pp. 705-709. ISBN 0-9507691-0-X Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 9, Lomé, Togo, 12 February 1984/18 February 1984.

Paper without proceedings

Influence du type de traitement post-récolte du cacao sur la teneur en ochratoxine-A (OTA) des fèves et des produits dérivés : exposition des consommateurs de l'OTA. Mounjouenpou Pauline, Durand Noël, Gueule Dominique, Amang a Mbang Joseph, Fontana-Tachon Angélique, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre. 2012. In : 17th Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère : Résumés = 17th International Cocoa Research Conference ; 17th Conferencia Internacional De Investigaçao Sobre 0 Cacau ; 17th Conferencia International de Investigacion en Cacao. Lagos : Alliance des Pays Producteurs de Cacao, Résumé, p. 99. Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 17, Yaoundé, Cameroun, 15 October 2012/20 October 2012.
[img]
Preview

Influence de différents traitements technologiques sur les caractéristiques chimiques et organoleptiques des cafés Robusta et Arabusta. Vincent Jean-Claude, Guénot M.C., Perriot Jean-Jacques, Hahn J., Gueule Dominique. 1979. In : 8ème Colloque Scientifique International sur le Café, Abidjan, Côte d'Ivoire, 28 novembre - 3 décembre 1979. ASIC. Paris : ASIC, pp. 271-284. Colloque scientifique international sur le café. 8, Abidjan, Côte d'Ivoire, 28 November 1977/3 December 1977.

Mission report

This list was generated on Sun Nov 29 11:24:52 2020 CET.