Agritrop
Home

Items where Author is "Abécassis, Joël"

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 13.

Food systems. Colonna Paul, Fournier Stéphane, Touzard Jean-Marc, Abécassis Joël (collab.), Broutin Cécile (collab.), Chabrol Didier (collab.), Champenois Armelle (collab.), Deverre Christian (collab.), François Martine (collab.), Lo Stimolo Danièle (collab.), Méry Vanessa (collab.), Moustier Paule (collab.), Trystram Gilles (collab.). 2013. In : Food system sustainability : Insights from duALIne. Esnouf Catherine (ed.), Russel Marie (ed.), Bricas Nicolas (ed.). Cambridge : Cambridge University Press, pp. 69-100. ISBN 978-1-107-03646-8
[img]

Industrial organisation and sustainability. Soler Louis-George, Réquillart Vincent, Trystram Gilles, Abécassis Joël (collab.), Champenois Armelle (collab.), Hovelaque Vincent (collab.), Pallet Dominique (collab.), Renard Catherine (collab.). 2013. In : Food system sustainability : Insights from duALIne. Esnouf Catherine (ed.), Russel Marie (ed.), Bricas Nicolas (ed.). Cambridge : Cambridge University Press, pp. 101-114. ISBN 978-1-107-03646-8
[img]

Assessment of dehulling efficiency to reduce deoxynivalenol and Fusarium level in durum wheat grains. Rios Gilbert, Pinson-Gadais L., Abécassis Joël, Zakhia-Rozis Nadine, Lullien Pellerin V.. 2009. Journal of Cereal Science, 49 (3) : pp. 387-392.
[img]

Impact of durum wheat milling on deoxynivalenol distribution in the outcoming fractions. Rios Gilbert, Zakhia-Rozis Nadine, Chaurand M., Richard-Forget Florence, Samson M.F., Abécassis Joël, Lullien Pellerin V.. 2009. Food Additives and Contaminants. Part A. Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment, 26 (4) : pp. 487-495.
[img]

Changes in common wheat grain milling behavior and tissue mechanical properties following ozone treatment. Desvignes Claire, Chaurand M., Dubois M., Sadoudi A., Abécassis Joël, Lullien Pellerin V.. 2008. Journal of Cereal Science, 47 (2) : pp. 245-251.
[img]

Analysis of the milling reduction of bread wheat farina: Physical and biochemical characterisation. Greffeuille V., Abécassis Joël, Barouh Nathalie, Villeneuve Pierre, Mabille F., Bar L'Helgouac C., Lullien Pellerin V.. 2007. Journal of Cereal Science, 45°1 : pp. 97-105.
[img]

Assesment of wheat grain factionation process involvement in the product contamination with deoxynivalenol (DON). Rios Gilbert, Zakhia-Rozis Nadine, Chaurand M., Samson M.F., Richard-Forget Florence, Abécassis Joël, Lullien Pellerin V.. 2006. In : Food is life, 13th World Congress of Food Science and Technology, 17-21 September 2006, Nantes. s.l. : s.n., 1 p. World Congress of Food Science and Technology. 13, Nantes, France, 17 September 2006/21 September 2006.
[img]
Preview

Effets de la conduite du séchage sur la qualité des pâtes alimentaires. Méot Jean-Michel, Abécassis Joël, Bimbenet Jean-Jacques, Vasseur P., Lemaire B.. 1998. In : Compte-rendu des 16èmes journées de l'AFSIA. Séchage avec réaction = [Proceedings of the sixteenth AFSIA day. Drying with reaction]. AFSIA; Ecole Nationale Supérieure de Physique. Toulouse : AFSIA, pp. 107-120. (Cahier de l'AFSIA, 16) Journées de l'AFSIA. 16, Illkirch Graffenstaden, France, 28 April 1998/29 April 1998.

Fabrication industrielle de pâtes composées blé-maïs. Mestres Christian, Matencio Françoise, Faure Jacques, Abécassis Joël. 1989. In : Céréales en régions chaudes : conservation et transformation. Parmentier M. (ed.), Foua Bi K. (ed.). AUPELF-UREF, OUA. Montrouge : John libbey eurotext, pp. 337-347. (Universités francophones) ISBN 0-86196-218-4 Colloque international de technologie céréales en régions chaudes : conservation et transformation, N'Gaoundere, Cameroun, 22 February 1988/27 February 1988.

Optimization process for the production of low cost maize pasta. Mestres Christian, Faure Jacques, Matencio Françoise, Abécassis Joël. 1988. In : 8ème Congrès International des Céréales et du Pain, Lausanne, Suisse, 30mai au 03 juin 1988. Association Internationale des Sciences et Technologie Céréalière (ICC). Montpellier : CIRAD-IRAT, pp. 34-41. Congrès international des céréales et du pain. 8, Lausanne, Suisse, 30 May 1988/3 June 1988.

Evaluation comparative des procédés et des équipements industriels de décorticage des céréales, légumineuses et oléagineuses dans le monde. Abécassis Joël, Alause J., Faure Jacques, Feillet Pierre, Gibert F., Lallemant J., Melcion J.P., Munier M., Tillou Borde P., Miche Jean-Claude. 1980. Montpellier : GERDAT-IRAT, 223 p.

Fabrication de semoules et farines de sorgho par broyage,tamisage et sassage. Abécassis Joël, Alary R., Jourdan E., Miche Jean-Claude. 1977. In : Séminaire d'Information sur la Technologie du Mil. Montpellier : GERDAT-IRAT, 9 p. Séminaire d'information sur la technologie du mil, Niamey, Niger, 13 December 1977/17 December 1977.

Potential use of sorghum grains in pasta processing. Miche Jean-Claude, Alary R., Jeanjean M.F., Abécassis Joël. 1976. Montpellier : GERDAT-IRAT, 9 p.

This list was generated on Sun Oct 25 04:21:03 2020 CET.