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Résultats pour Auteur : "Fernandez, Alejandro"

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Article de revue

A kinetic approach to textural changes of different banana genotypes (Musa sp.) cooked in boiling water in relation to starch gelatinization. Gibert Olivier, Giraldo Andrés, Ucles Santos Ricardo, Sanchez Teresa, Fernandez Alejandro, Bohuon Philippe, Reynes Max, Gonzalez Alonso, Pain Jean Pierre, Dufour Dominique. 2010. Journal of Food Engineering, 98 (4) : 471-479.
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Differentiation between cooking bananas and dessert bananas. 1. Morphological and compositional characterization of cultivated colombian Musaceae (Musa sp.) in relation to consumer preferences. Gibert Olivier, Dufour Dominique, Giraldo Andrés, Sanchez Teresa, Reynes Max, Pain Jean Pierre, Gonzalez Alonso, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto. 2009. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57 (17) : 7857-7869.
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Differentiation between cooking bananas and dessert bananas. 2. Termal and functional characterization of cultivated colombian Musaceae (Musa sp.). Dufour Dominique, Gibert Olivier, Giraldo Andrés, Sanchez Teresa, Reynes Max, Pain Jean Pierre, Gonzalez Alonso, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto. 2009. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57 : 7870-7876.
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Modification de la textura y del almidon en frutos verdes de musaceas por procesamiento termico. Alvarez Cristina, Fernandez Alejandro, Dufour Dominique, Gibert Olivier, Giraldo A., Diaz Alberto, Ucles Santos Ricardo. 2009. Alimentos Hoy (18), 4 p. Congreso Iberoamericano de Ingenieria en Alimentos. 6, Ambato, Équateur, 5 Novembre 2007/8 Novembre 2007.
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Diversidad del platano de coccion consumido en Colombia. Dufour Dominique, Giraldo Andrés, Lopez Ximena, Castellanos Francisco Javier, Sanchez Teresa, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto. 2007. Alimentacion Ciencia e Ingeniería, 16 (1) : 168-172. Congreso Iberoamericano de Ingenieria en Alimentos. 6, Ambato, Équateur, 5 Novembre 2007/8 Novembre 2007.
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Communication avec actes

The influence of variety and processing on the physicochemical and functional properties of cassava starch and flour. Fernandez Alejandro, Wenham J., Dufour Dominique, Wheatley C.C.. 1996. In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR. Cali : CIAT, 263-275. (CIAT Publication, 271) ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 Janvier 1994/15 Janvier 1994.

Communication par affiche

Comportamiento de las musaceas colombianas en la coccion en agua : Estudio de textura. Alvarez Cristina, Lopez Ximena, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto, Gibert Olivier, Dufour Dominique. 2008. In : 9° Congreso Nacional de Ciencia y Tecnologia de Alimentos, Mayo 8-10, 2008, Bogota, Colombia. s.l. : s.n., 1 p. Congreso Nacional de Ciencia y Tecnologia de Alimentos. 9, Bogota, Colombie, 8 Mai 2008/10 Mai 2008.
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Communication sans actes

Characterisation of bananas and cooking bananas cultivated in Colombia : Morphological, physicochemical and functional differentiation between genetic groups, consumption patterns and preferences. Dufour Dominique, Gibert Olivier, Giraldo Andrés, Sanchez Teresa, Reynes Max, Pain Jean Pierre, Gonzalez Alonso, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto. 2009. In : International Meeting Bio-ethanol: Status and Future, 25-27 March, 2009, Hanoi, Vietnam. s.l. : s.n., 47 p. International Meeting Bio-ethanol: Status and Future, Hanoi, Viet Nam, 25 Mars 2009/27 Mars 2009.
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Influencia varietal del plátano en los procesos de deshidratación osmótica y fritura. Diaz Alberto, Torres Ana Maria, Alvarez Eduardo, Fernandez Alejandro, Dufour Dominique. 2008. In : Memories of XVIII ACORBAT meeting, 10-14 November 2008, Guayaquil, Ecador. by J.S. Borja ; C. Nogales ; C. Orrantia ; R. Paladines ; V. Quimi and L. Tazan (eds.). s.l. : s.n., 8 p. International Meeting ACORBAT 2008. 18, Guayaquil, Équateur, 10 Novembre 2008/14 Novembre 2008.
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Variabilidad del plátano en el proceso de cocción : Estudio de textura. Alvarez Cristina, Lopez Ximena, Fernandez Alejandro, Diaz Alberto, Gibert Olivier, Dufour Dominique. 2008. In : Memories of XVIII ACORBAT meeting, 10-14 November 2008, Guayaquil, Ecador. by J.S. Borja ; C. Nogales ; C. Orrantia ; R. Paladines ; V. Quimi and L. Tazan (eds.). s.l. : s.n., 8 p. International Meeting ACORBAT 2008. 18, Guayaquil, Équateur, 10 Novembre 2008/14 Novembre 2008.
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L'amidon aigre de manioc en Colombie : système agroalimentaire localisé ou non ? Zakhia-Rozis Nadine, Fernandez Alejandro, Ruiz Ricardo, Trujillo José Manuel. 2003. In : Les systèmes agroalimentaires localisés : produits, entreprises et dynamiques locales, Montpellier, France, 16 - 18 octobre 2002 = Local agri-food systems, Montpellier (France), October, 16th to 18th, 2002 ; Sistemas agroalimentarios localizados, Montpellier (Francia), del 16 al 18 de octubre de 2002 : Held in Montpellier (France), on october, 16th to 18th, 2002. GIS SYAL, INRA, CIRAD, CNEARC, Agropolis muséum, Université de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines, UM1. Montpellier : CIRAD-TERA Colloque International sur les Systèmes Agroalimentaires Localisés (SYAL), Montpellier, France, 16 Octobre 2002/18 Octobre 2002.

Appraisal of the influence of cultivar and processing in the physicochemical and functional properties of cassava starch and flour. Fernandez Alejandro, Rickard J., Dufour Dominique, Wheatley Chris. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, 67. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 Janvier 1994/15 Janvier 1994.

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