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Résultats pour Auteur : "Ratomahenina, Robert"

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Article de revue

Impact of cocoa processing technologies in free fatty acids formation in stored raw cocoa beans. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy, Clément Anne. 2008. African Journal of Agricultural Research, 3 (3) : 174-179.
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Identification and lipase-producing abilities of moulds isolated from ivorian raw cocoa beans. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy, Clément Anne. 2007. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 3 (6) : 838-843.
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Etude organoleptique de pâtes alimentaires enrichies en levures-aliment à base d'huile de palme. Graille Jean, Pina Michel, Montet Didier, Ratomahenina Robert, Minier C., Galzy Pierre. 1993. Oléagineux, 48 (8-9) : 373-376.
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Optimization of biomass production from palm oil in culture using Candida rugosa. Riaublanc A., Boze H., Demuynck M., Moulin G., Ratomahenina Robert, Graille Jean, Galzy Pierre. 1992. Fett (Weinheim), 94 (2) : 46-51.
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Spectrophotometry assay of lipase activity using Rhodamine 6G. Van Autryve P., Ratomahenina Robert, Riaublanc A., Mitrani C., Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1991. Oléagineux, 46 (1) : 29-31.
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Production of single-cell protein from palm oil using Candida rugosa. Laborde Marie-Pierre, Dwek C., Ratomahenina Robert, Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1989. MIRCEN Journal of Applied Microbiology and Biotechnology (5) : 517-523.

Etude de l'influence des conditions de culture sur la teneur en acide gamma linolénique de souches de Mucor. Aggelis G., Ratomahenina Robert, Arnaud Alain, Galzy Pierre, Martin Privat P., Perraud J.P., Pina Michel, Graille Jean. 1988. Oléagineux, 43 (7) : 311-317.
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Essai de multiplication de cellules de Geotrichum candidum Link CBS 178-53 sur pâte de neutralisation. Laborde J.M., Rieu Y., Ratomahenina Robert, Galzy Pierre, Montet Didier, Pina Michel, Graille Jean. 1987. Oléagineux, 42 (2) : 83-86.
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Production d'huiles riches en acide gamma linolénique par diverses souches de phycomycètes. Aggelis G., Pina Michel, Ratomahenina Robert, Arnaud Alain, Graille Jean, Galzy Pierre, Martin Privat P., Perraud J.P.. 1987. Oléagineux, 42 (10) : 379-386.
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Production de protéines d'organismes unicellulaires à partir de pâtes de neutralisation d'origine industrielle. Montet Didier, Ratomahenina Robert, Laborbe J.M., Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1985. Oléagineux, 40 (10) : 505-509.
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Purification and characterization of a lipase from Candida curvata lodder and Kreger - Van Rij CBS 570. Montet Didier, Ratomahenina Robert, Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1985. Fette, Seifen, Anstrichmittel, 87 (5) : 181-184.

Purification and properties of the lipase from Candida deformans (Zach) Langeron and Guerra. Muderhwa J.M., Ratomahenina Robert, Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1985. Journal of the American Oil Chemists' Society, 62 (6) : 1031-1036.

A study of the influence of the growth media on the fatty acid composition in Candida lipolytica diddens and lodder. Montet Didier, Ratomahenina Robert, Galzy Pierre, Pina Michel, Graille Jean. 1985. Biotechnology Letters, 7 (10) : 733-736.

Consideration on fatty acids metabolism by yeast. Ba A., Ratomahenina Robert, Galzy Pierre, Graille Jean, Pina Michel. 1983. Rivista Italiana delle Sostanze Grasse, 60 : 673-675.

Production of single-cell protein from vegetable oils. Montet Didier, Ratomahenina Robert, Ba A., Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1983. Journal of Fermentation Technology, 61 (4) : 417-420.

Production of food yeasts from the solid fraction of palm oil. Martinet F., Ratomahenina Robert, Graille Jean, Galzy Pierre. 1982. Biotechnology Letters, 4 (1) : 9-12.

Utilisation de savons pour la production de levures aliments. Martinet G., Ba A., Ratomahenina Robert, Graille Jean, Galzy Pierre. 1982. Oléagineux, 37 (4) : 193-198.
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Communication avec actes

Détermination de l'origine de l'activité enzymatique impliquée dans la formation des acides libres du cacao. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Clément-Vidal Anne, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy. 2005. In : 14th International Cocoa Research Conference. Proceedings : rumo a uma economia sustentavel do cacau - quais as estrategias para este fim ? = 14th International Cocoa Research Conference. Proccedings ; 14e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. Actes ; 14 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Atas ; 14 Conferencia Internacional de Investigacion en Cacao. Actas : towards a sustainable cocoa economy - what strategies to this end ? ; vers une économie cacaoyère durable : quelles stratégies d'approche ? ; rumo a uma economia sustentavel do cacau - quais as estrategias para este fim ? ; hacia una economia sustentable del ca. CEPLAC, CRIG, MCB. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 869-873. ISBN 978-065-959-5 Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 14, Accra, Ghana, 13 Octobre 2003/18 Octobre 2003.
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Communication par affiche

Study on the origin of lipolytic activity involved in free fatty acid formation in cocoa beans. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy, Clément-Vidal Anne. 2003. In : 14th International Cocoa Research Conference, 13-18 October 2003, Accra, Ghana. Montpellier : Cirad, 1 p. Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 14, Accra, Ghana, 13 Octobre 2003/18 Octobre 2003.
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