Ray Ramesh C., Montet Didier. 2014. Microorganisms and fermentation of traditional foods. Boca Raton : CRC Press, 400 p. (Food Biology Series) ISBN 978-1-4822-2308-8
Version publiée
- Anglais
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Résumé : Présentation de l'éditeur : The first volume in a series covering the latest information in microbiology, biotechnology, and food safety aspects, this book is divided into two parts. Part I focuses on fermentation of traditional foods and beverages, such as cereal and milk products from the Orient, Africa, Latin America, and other areas. Part two addresses fermentation biology, discussing specific topics including microbiology and biotechnology of wine and beer, lactic fermented fruits and vegetables, coffee and cocoa fermentation, probiotics, bio-valorization of food wastes, and solid state fermentation in food processing industries.
Mots-clés Agrovoc : produit alimentaire, aliment fermenté, boisson, fermentation, technologie alimentaire, technologie traditionnelle, biotechnologie, microbiologie, qualité, santé publique, toxicité
Mots-clés géographiques Agrovoc : Amérique latine, Afrique, Asie
Mots-clés complémentaires : Sécurité des aliments
Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Q04 - Composition des produits alimentaires
Q03 - Contamination et toxicologie alimentaires
Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2014-2018) - Alimentation durable
Editeurs scientifiques et affiliations
- Ray Ramesh C., CTCRI (IND)
- Montet Didier, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/574139/)
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