Agritrop
Accueil

Coupling flash vacuum expansion and spray drying to produce stable polyphenolic extract from coffee exocarp

Marin Castro Ubaldo Richard, Ortiz Sánchez César Antonio, Vargas Ortiz Manuel Alejandro, Salgado Cervantes Marco Antonio, Rascón Díaz Rascón Díaz, Servent Adrien, Rivera Arredondo Víctor Manuel. 2023. Coupling flash vacuum expansion and spray drying to produce stable polyphenolic extract from coffee exocarp. Biology and Life Sciences Forum, 26 (1):116, 6 p.

Article de revue ; Article de recherche ; Article de revue à comité de lecture Revue en libre accès total
[img]
Prévisualisation
Version Online first - Anglais
Sous licence Licence Creative Commons.
manuscript.pdf

Télécharger (372kB) | Prévisualisation
[img]
Prévisualisation
Version publiée - Anglais
Sous licence Licence Creative Commons.
606677.pdf

Télécharger (277kB) | Prévisualisation

Résumé : In the present work, the effect of the Flash Vacuum Expansion (FVE) process on the recovery of total phenolic content (TPC) from entire coffee peel was evaluated. The resulting extracts were microencapsulated by spray drying using maltodextrin (MD10) and arabic gum (GA). The FVE increased TPC by 20.97% in the ethanolic extracts. The use of MD10 allowed obtention of smaller, less hygroscopic particles, with better color and flow properties as well as a higher concentration of TPC. Both powders were considered microbiologically stable based on humidity and water activity.

Mots-clés Agrovoc : séchage par pulvérisation, gomme arabique, microencapsulation, composé phénolique, maltodextrine, microbiologie, technologie alimentaire, séchage, propriété physicochimique, encapsulation, pulvérisation

Mots-clés géographiques Agrovoc : Veracruz, Mexique

Mots-clés libres : Emerging technology, Agro-industrial waste, Microencapsulation

Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Q04 - Composition des produits alimentaires

Champ stratégique Cirad : CTS 3 (2019-) - Systèmes alimentaires

Agences de financement hors UE : Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología

Auteurs et affiliations

  • Marin Castro Ubaldo Richard, Universidad Veracruzana (MEX)
  • Ortiz Sánchez César Antonio, Universidad Veracruzana (MEX)
  • Vargas Ortiz Manuel Alejandro, CONACYT (MEX)
  • Salgado Cervantes Marco Antonio, Instituto Tecnologico de Veracruz (MEX)
  • Rascón Díaz Rascón Díaz, Universidad Veracruzana (MEX) - auteur correspondant
  • Servent Adrien, CIRAD-PERSYST-UMR Qualisud (FRA)
  • Rivera Arredondo Víctor Manuel, Universidad Veracruzana (MEX) - auteur correspondant

Source : Cirad-Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/606677/)

Voir la notice (accès réservé à Agritrop) Voir la notice (accès réservé à Agritrop)

[ Page générée et mise en cache le 2024-07-17 ]