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Résultats pour : "Farine non céréalière"

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Article de revue

Efecto de la adición de harina de quinchoncho (Cajanus cajan) sobre la calidad química, nutricional y sensorial del ("casabe"). Ciarfella A.T., Perez Elevina, Tovar J., Sanchez Teresa, Dufour Dominique. 2013. Revista de la Facultad de Agronomía - LUZ, 30 (1) : 131-148.
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Major physicochemical and antioxidant changes during peach-palm (Bactris gasipaes H.B.K.) flour processing. Rojas-Garbanzo Carolina, Pérez Ana Mercedes, Pineda Castro María Lourdes, Vaillant Fabrice. 2012. Fruits, 67 (6) : 415-427.
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Identification and quantification of carotenoids by HPLC-DAD during the process of peach palm (Bactris gasipaes H.B.K.) flour. Rojas-Garbanzo Carolina, Pérez Ana Mercedes, Bustos-Carmona Jairol, Vaillant Fabrice. 2011. Food Research International, 44 (7) : 2377-2384.
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Use of starch granules melting to control the properties of bio-flour filled polypropylene and poly(butylene succinate) composites: Mechanical properties. Tran Thierry, Lee Byoung-Ho, Yang Han-Seung, Chotineeranat Sunee, Sriroth Klanarong, Kim Hyun-Joong. 2011. Starch - Stärke, 63 (10) : 637-648.
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Effect of hot air, solar and sun drying treatments on provitamin A retention in orange-fleshed sweet potato. Bechoff Aurélie, Dufour Dominique, Dhuique-Mayer Claudie, Marouzé Claude, Reynes Max, Westby Andrew. 2009. Journal of Food Engineering, 92 (2) : 164-171.
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NIR determination of major constituents in tropical root and tuber crop flours. Lebot Vincent, Champagne Antoine, Malapa Roger, Shiley Dan. 2009. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57 (22) : 10539-10547.
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Effect of tuber storage and pre- and post-blanching treatments on the physicochemical and pasting properties of dry yam flour. Akissoé Noël H., Hounhouigan Joseph D., Mestres Christian, Nago Mathurin Coffi. 2004. Food Chemistry, 85 : 141-149.
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Relationship between thermomechanical properties and baking expansion of sour cassava starch (Polvilho azedo). Bertolini Andréa C., Mestres Christian, Lourdin Denis, Della Valle Guy, Colonna Paul. 2001. Journal of the Science of Food and Agriculture, 81 (4) : 429-435.
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Ouvrage

Chapitre d'ouvrage

Formation and properties of cottonseed protein films and coatings. Marquié Catherine, Guilbert Stéphane. 2002. In : Protein-based films and coatings. Gennadios Aristippos (ed.). Boca Raton : CRC Press, 139-158. ISBN 1-58716-107-9
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Actes de congrès

Actes de la session scientifique CALIM (Journées septembre 1998). CIRAD-CA-CALIM - FRA. 1999. Montpellier : CIRAD-CA, n.p. Journées scientifiques CALIM, Montpellier, France, Septembre 1998.

Communication sans actes

Understanding carotenoid losses in orange-fleshed sweet potato in drying and storage. Bechoff Aurélie, Tomlins Keith I., Dhuique-Mayer Claudie, Dufour Dominique, Westby Andrew. 2009. In : 15th Triennal Symposium of the International Society for Tropical Root Crops (ISTRC). Tropical roots and tubers in a changing climate: A convement opportunity for the world, 2-6 November 2009, Lima, Peru. s.l. : s.n., 8 p. Symposium of the International Society for Tropical Root Crops. 15, Lima, Pérou, 2 Novembre 2009/6 Novembre 2009.
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Effet de la variété et de la technologie sur la qualité sanitaire et la couleur de deux farines dérivées du manioc. Hongbete Franck, Nago Mathurin Coffi, Mestres Christian. 2004. In : Deuxièmes Journées scientifiques internationales des universités nationales du Bénin, Abomey-Calavi, Bénin, 13-16 avril 2004. s.l. : s.n., 10 p. Journées scientifiques internationales des universités nationales du Bénin. 2, Abomey-Calavi, Bénin, 13 Avril 2004/16 Avril 2004.

La valorisation de l'igname par la transformation en cossettes. Vernier Philippe. 1999. In : Actes de la session scientifique CALIM (Journées septembre 1998). CIRAD-CA-CALIM. Montpellier : CIRAD-CA, 1-15. Journées scientifiques CALIM, Montpellier, France, Septembre 1998.

How to monitor the protein cross-linking by formaldehyde, glutaraldehyde or glyoxal in cottonseed protein-based films? Marquié Catherine, Tessier Anne-Marie, Aymard Christian, Guilbert Stéphane. 1997. In : International Protein Conference. 4. Montpellier : CIRAD-CA, 6 p. International Protein Conference. 4, Posdam, Allemagne, 1 Septembre 1997/5 Septembre 1997.

Mémoire

Etude de conditions d'acceptabilité des cossettes d'ignames et produits dérivés à Abidjan (Côte d'Ivoire) : projet : la valorisation de l'igname pour les marchés urbains ; Phase II : diffusion régionale du système cossettes. Voevodsky Ivan. 1999. Paris : Université Panthéon-Sorbonne, 62 p. Mémoire DESS : Pratiques sociales du développement, option pratique et politiques de l'alimentation : Université Panthéon-Sorbonne

Document audiovisuel

Manger l'igname autrement : la valorisation de l'igname pour les marchés urbains, diffusion régionale du système cossette. Vernier Philippe, Hounhouigan Joseph D., Bricas Nicolas, Tchanou Marc. 1998. Cotonou : CERNA, 19 mn.

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