Agritrop
Accueil

Résultats pour : "biodisponibilité"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun
Aller à 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 1989 | 1980

Nombre de documents : 29.

2024

[img] [img]
Prévisualisation

Ne pas confondre contamination et pollution. Bravin Matthieu, Pandard Pascal. 2024. AFIS Science et Pseudo-Sciences (347) : 56-62.
[img]

2023

Bioaccumulated provitamin A in black soldier fly larvae is bioavailable and capable of improving vitamin A status of gerbils. Morand-Laffargue Lisa, Delbecq Stéphane, Creton Benjamin, Sabatier Damien, Papin Marie, Dhuique-Mayer Claudie, Borel Patrick. 2023. Food Research International, 171:113064, 8 p.
[img]
Prévisualisation

Potential of bioassays to assess consequences of cultivation of Acacia mangium trees on nitrogen bioavailability to Eucalyptus trees: Two case-studies in contrasting tropical soils. Waithaisong Kittima, Robin Agnès, Mareschal Louis, Bouillet Jean-Pierre, Harmand Jean-Michel, Bordron Bruno, Laclau Jean-Paul, Moraes Gonçalves José Leonardo, Plassard Claude. 2023. Plants, 12 (4), n.spéc. Plant Nutrition Volume II:802, 13 p.
[img]
Prévisualisation

2022

Enhancement of the in vitro bioavailable carotenoid content of a citrus juice combining crossflow microfiltration and high-pressure treatments. Di Corcia Sophie, Dornier Manuel, Palmade Laetitia, Dhuique-Mayer Claudie. 2022. Food Research International, 156:111134, 11 p.
[img]

Organic phosphorus immobilization in microbial biomass controls how N2-fixing trees affect phosphorus bioavailability in two tropical soils. Waithaisong Kittima, Robin Agnès, L'Huillery Valentin, Abadie Josiane, Sauvage François-Xavier, Chemardin Patrick, Mareschal Louis, Bouillet Jean-Pierre, Laclau Jean-Paul, Moraes Gonçalves José Leonardo, Plassard Claude. 2022. Environmental Advances, 11 p.
[img]
Prévisualisation

2021

Modelling folates reaction kinetics during cowpea seed germination in comparison with soaking. Coffigniez Fanny, Rychlik Michael, Mestres Christian, Striegel Lisa, Bohuon Philippe, Briffaz Aurélien. 2021. Food Chemistry, 340:127960, 8 p.
[img] [img]
Prévisualisation

2020

Conventional analysis methods underestimate the plant-available pools of calcium, magnesium and potassium in forest soils. Bel Jérémie, Legout Arnaud, Saint-André Laurent, J. Hall Steven, Löfgren Stefan, Laclau Jean-Paul, Van Der Heijden Geertje. 2020. Scientific Reports, 10:15073, 13 p.
[img]
Prévisualisation

2018

Pectin structure and particle size modify carotenoid bioaccessibility and uptake by Caco-2 cells in citrus juices vs. concentrates. Gence Laura, Servent Adrien, Poucheret Patrick, Hiol Abel, Dhuique-Mayer Claudie. 2018. Food and Function, 9 (6) : 3523-3531.
[img]

2017

Application of synchrotron radiation-based methods for environmental biogeochemistry: Introduction to the spatial section. Hettiarachchi Ganga M., Donner Erica, Doelsch Emmanuel. 2017. Journal of Environmental Quality, 46 (6), n.spéc. Synchrotron Radiation-Based Methods For Environmental Biogeochemistry : 1139-1145.
[img]
Prévisualisation

Factors influencing micronutrient bioavailability in biofortified crops. Bechoff Aurélie, Dhuique-Mayer Claudie. 2017. Annals of the New York Academy of Sciences, 1390, n.spéc. Staple crops biofortified with vitamins and minerals: Considerations for a public health strategy : 74-87.
[img] [img]

2016

Crisis management of chronic pollution: contaminated soil and human health. Lesueur Jannoyer Magalie (ed.), Cattan Philippe (ed.), Woignier Thierry (ed.), Clostre Florence (ed.). 2016. Boca Raton : CRC Press, 290 p. (Urbanization, industrialization and the environment series, 2) ISBN 978-1-4987-3783-8
[img]

Impacts des produits résiduaires organiques sur la teneur et le comportement des éléments-traces dans les sols. Le point de vue du géochimiste. Doelsch Emmanuel, Cambier Philippe, Bravin Matthieu, Bossa Nathan, Cazevieille Patrick, Chataing Sophie, Chevassus-Rosset Claire, Tella Marie. 2016. In : Le recyclage des résidus organiques : regards sur une pratique agro-écologique. Jarousseau Hélène (ed.), Houot Sabine (ed.), Paillat Jean-Marie (ed.), Saint Macary Hervé (ed.). Versailles : Ed. Quae, 109-128. (Matière à débattre et décider) ISBN 978-2-7592-2562-0
[img]

Reduced pesticide bioavailability in soil by organic amendment. Woignier Thierry, Clostre Florence, Fernandes Paula, Soler Alain, Rangon Luc, Lesueur Jannoyer Magalie. 2016. In : Crisis management of chronic pollution: contaminated soil and human health. Lesueur Jannoyer Magalie (ed.), Cattan Philippe (ed.), Woignier Thierry (ed.), Clostre Florence (ed.). Boca Raton : CRC Press, 211-222. (Urbanization, industrialization and the environment series) ISBN 978-1-4987-3783-8
[img]

2014

Metabolic fate of ellagitannins: Implications for health, and research perspectives for innovative functional foods. García-Muñoz Cristina, Vaillant Fabrice. 2014. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 54 (12) : 1584-1598.
[img]

Qualité nutritionnelle associée aux caroténoïdes/suivi dans l'aliment jusqu'à la bioaccessibilité et l'absorption. Dhuique-Mayer Claudie (). 2014. Montpellier : UM2, 61 p. Habilitation à diriger des recherches : Université Montpellier 2
[img]

2013

Fate of phytochemicals during malting and fermentation of type III tannin sorghum and impact on product biofunctionality. Polycarpe Kayodé A.P., Mertz Christian, Guyot Jean-Pierre, Brat Pierre, Mouquet-Rivier Claire. 2013. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 61 (8) : 1935-1942.
[img]

2012

Grapefruit juices impair the bioaccessibility of [bêta]-Carotene from orange-fleshed sweet potato but not its intestinal uptake by caco-2 cells. Poulaert Marie, Borel Patrick, Caporiccio Bertrand, Günata Ziya, Dhuique-Mayer Claudie. 2012. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 60 (2) : 685-691.
[img]

2011

Retention and bioaccessibility of [bêta]-Carotene in blended foods containing orange-fleshed sweet potato flour. Bechoff Aurélie, Poulaert Marie, Tomlins Keith I., Westby Andrew, Menya Geoffrey, Young Stephen, Dhuique-Mayer Claudie. 2011. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59 (18) : 10373-10380.
[img]

2007

Evaluation de la qualité nutritionnelle des jus d'agrumes : estimation in vitro de la biodisponibilité des carotenoïdes. Dhuique-Mayer Claudie. 2007. Montpellier : UM2, 130 p. Thèse de doctorat : Sciences. Sciences des procédés, sciences des aliments : Université Montpellier 2
[img]
Prévisualisation

2006

Biodisponibilité de l'azote en cultures bananières sur nitisol : application à la gestion de la fertilisation azotée. Thieuleux Line. 2006. Pointe-à-Pitre : UAG, 140 p. Thèse de doctorat : Sciences de la vie. Option. Sciences agronomiques, biotechnologies, agro-alimentaire : Université des Antilles et de la Guyane
[img]
Prévisualisation

Bêta-cryptoxanthin from citrus juices : Assessment of bioaccessibility using an in vitro digestion/Caco-2 cell culture model. Dhuique-Mayer Claudie, Reboul Emmanuelle, Caporiccio Bertrand, Besançon Pierre, Amiot Marie Josèphe, Borel Patrick. 2006. In : Pigments in food: A challenge to life sciences, 4th International Congress on Pigments in Food, Oct 9-12, 2006. by Reinhold Carle, Andreas Schieber and Florian C. Stintzing (eds.). Stuttgart-Hohenheim : Hohenheim University, 149-151. International Congress on Pigments in Food. 4, Suttgart-Hohenheim, Allemagne, 9 Octobre 2006/12 Octobre 2006.

2005

[img]
Prévisualisation

Qualité nutritionnelle des jus d'agrume : estimation in vitro de la biodisponibilité de la [bêta]-cryptoxanthine. Dhuique-Mayer Claudie, Ollitrault Patrick, Borel Patrick, Amiot Marie Josèphe. 2005. In : 2ème Congrès de la Société Française de Nutrition, 17-19 novembre 2005, Marseille, France. Montpellier : Cirad, 1 p. Congrès de la Société Française de Nutrition. 2, Marseille, France, 17 Novembre 2005/19 Novembre 2005.
[img]
Prévisualisation

2004

Optimisation de la teneur et biodisponibilité des caroténoïdes des jus d'agrumes : projet ANS. Dhuique-Mayer Claudie. 2004. In : Réunion annuelle Flhor, Montpellier, 5-9 juillet 2004. CIRAD-FLHOR-ARF. Montpellier : CIRAD, 19 p. Réunion annuelle FLHOR, Montpellier, France, 5 Juillet 2004/9 Juillet 2004.

2003

Mise en place d'un protocole de synthèse de l'acide chlorogénique. Sall Alioune. 2003. Montpellier : ENSIA, 99 p. Mémoire de master : Génie agroalimentaire méditerranéen et tropical : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires

1989

Evolution du cadmium des phosphates dans les sols. Compte-rendu d'étude financée par l'A.P.A.O. Aventurier Alain, Fallavier Paul, Breysse Marion, Szwarc Marc, Chevassus Claire. 1989. Montpellier : CIRAD-GERDAT, 200 p.

1980

Evaluation de la valeur nutritionnelle des aliments en particulier des protéines. Lozano Yves. 1980. In : La conservation des denrées alimentaires cultivées en climat chaud et humide = Actes du premier colloque international de technologie (CIT). AUPELF. Montréal : Bibliothèque Nationale du Québec, 163-178. Colloque international de technologie (CIT). 1, Yaoundé, Cameroun, 5 Novembre 1979/10 Novembre 1979.
[img]

Liste générée le Mon Nov 18 02:16:41 2024 CET.