Dorin Bruno.
2014. The world food economy: A retrospective overview.
In : Agrimonde. Scénarios and challenges for feeding the world in 2050. Paillard Sandrine (ed.), Treyer Sébastien (ed.), Dorin Bruno (ed.)
Résumé : This chapter provides a retrospective overview of the world foodeconomy over four decades (1961-2003), with a world divided into six regions [those of the Millennium Ecosystem Assessment (MA)], and using material generated by Agribiom. We will outline here how Agribiom can be used to analyse or revisit the past, while subsequent chapters will show how it can be used to debate and simulate new possible states of the world, along with all the assumptions and interpretations associated with these simulations
Mots-clés Agrovoc : production alimentaire, démographie, consommation alimentaire, commerce, produit alimentaire, utilisation des terres
Classification Agris : E10 - Économie et politique agricoles
E11 - Économie et politique foncières
E51 - Population rurale
E16 - Économie de la production
E70 - Commerce, commercialisation et distribution
E73 - Économie de la consommation
Champ stratégique Cirad : Axe 3 (2014-2018) - Alimentation durable
Auteurs et affiliations
- Dorin Bruno, CIRAD-ES-UMR CIRED (FRA) ORCID: 0000-0002-8738-8057
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/573775/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-01-28 ]