Agritrop
Accueil

Résultats pour : "acide gras libre"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun
Aller à 2023 | 2021 | 2012 | 2008 | 2005 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1994 | 1963

Nombre de documents : 27.

2023

Link between the reduction of ochratoxin A and free fatty acids production in cocoa beans using Bacillus sp. and the sensory perception of chocolate produced there of. Kadjo Adobi Christian, Houphouet Kouakou Richard, Koné Koumba Maî, Fontana Angélique, Durand Noël, Montet Didier, Guehi Tagro Simplice. 2023. Acta Scientific Nutritional Health, 7 (11) : 11-20.
[img]
Prévisualisation

Occurrence of free fatty acids (FFA) in cocoa beans with various main geographical origin of Côte d'Ivoire in the climate change context. Houphouet Kouakou Richard, Tape Joëlle Stéphanie, Kouassi Koffi Daouda, Yao Konan Mathurin, Kedjebo Kra Brou Didier, Mounjouenpou Pauline, Durand Noël, Montet Didier, Guehi Tagro Simplice. 2023. Current Journal of Applied Science and Technology, 42 (12) : 1-11.
[img]
Prévisualisation

2021

Fate of proteic and lipidic compounds during production of a traditional legume condiment (Soumbala) made from African Locust Bean (Parkia biglobosa) seeds. Esse Yavo Michel Olivier, Guehi Tagro Simplice, Grabulos Joël, Morel Gilles, Malomar Robert Thierry, Tardan Eric, Mestres Christian, Achir Nawel. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (2) : 804-813.
[img] [img]

2012

Characterisation of Jatropha curcas seeds and oil from Mali. Rathbauer Josef, Sonnleitner Andrea, Pirot Roland, Zeller Rudolf, Bacovsky Dina. 2012. Biomass and Bioenergy, 47 : 201-210.
[img]

Determination of biochemical composition of shea Vitellaria paradoxa nut using near infrared spectroscopy (NIRS) and gas chromatography. Quainoo A.K., Nyarko George, Davrieux Fabrice, Piombo Georges, Bouvet Jean-Marc, Yidana J.A., Abubakari A.H., Mahunu G.K., Abagale F.K., Chimsah F.A.. 2012. International Journal of Biology, Pharmacy and Allied Sciences, 1 (2) : 84-98.
[img]

2008

Identification of oil palm breeding lines producing oils with low acid values. Ngando Ebongue Georges Frank, Koona Paul, Nouy Bruno, Zok Simon, Carrière Frédéric, Amvam Zollo Paul Henri, Arondel Vincent. 2008. European Journal of Lipid Science and Technology, 110 (6) : 505-509.
[img]

Impact of cocoa processing technologies in free fatty acids formation in stored raw cocoa beans. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy, Clément Anne. 2008. African Journal of Agricultural Research, 3 (3) : 174-179.
[img]
Prévisualisation

2005

Production of conjugated linoleic acid isomers by dehydration and isomerization of castor bean oil. Villeneuve Pierre, Lago Regina C.A., Barouh Nathalie, Baréa Bruno, Piombo Georges, Dupré Jean-Yves, Le Guillou Anne, Pina Michel. 2005. Journal of the American Oil Chemists' Society, 82 (4) : 261-269.
[img]

2003

Adsoprtive fouling of inorganic membranes during microfiltration of vegetable oils. Hafidi Abdellatif, Pioch Daniel, Ajana Hamid. 2003. European Journal of Lipid Science and Technology, 105 : 138-148.
[img]

Study on the origin of lipolytic activity involved in free fatty acid formation in cocoa beans. Guehi Tagro Simplice, Dingkuhn Michaël, Cros Emile, Fourny Gérard, Ratomahenina Robert, Moulin Guy, Clément-Vidal Anne. 2003. In : 14th International Cocoa Research Conference, 13-18 October 2003, Accra, Ghana. Montpellier : Cirad, 1 p. Conférence Internationale sur la Recherche Cacaoyère. 14, Accra, Ghana, 13 Octobre 2003/18 Octobre 2003.
[img]
Prévisualisation

2002

2001

2000

1999

Projet d'étude "acides gras libres" : rapport de mission en Côte d'Ivoire du 24 octobre au 7 novembre 1999. Cros Emile. 1999. Montpellier : CIRAD-CP, 20 p. N° de rapport : CP_SIC 1235

Rapport de mission en Côte d'Ivoire, 19 au 26 septembre 1999. Petithuguenin Philippe. 1999. Montpellier : CIRAD-CP, 24 p. N° de rapport : CP_SIC 1167

1998

Towards an efficient membrane based vegetable oils refining. Pioch Daniel, Larguèze Christophe, Graille Jean, Ajana Hamid, Rouvière J.. 1998. Industrial Crops and Products, 77 (2-3) : 83-89.
[img]

1997

Lipophilisation des protéines biocatalysées par des lipases : cas des isolats de protéines de soja. Roussel Coralie, Pina Michel, Graille Jean, Huc Alain, Perrier Eric. 1997. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 4 (4) : 284-289.
[img]
Prévisualisation

Raffinage des huiles végétales par microfiltration. Interaction milieu hydrophobe/membrane. Larguèze Christophe. 1997. Montpellier : Université de Montpellier 2, 226 p. Thèse d'université : Chimie Théorique, Physique, Analytique : Université des sciences et techniques du Languedoc

1996

Etude de la qualité de carburants dérivés des huiles végétales. Approche méthodologique. Chirat Nathalie. 1996. Montpellier : ENSCM, 276 p. Thèse d'université : Chimie Organique, Minérale, Industrielle : Université des sciences et techniques du Languedoc

Note de visite en Côte d'Ivoire du 16 au 23 octobre 1996. Despréaux Denis. 1996. Montpellier : CIRAD-CP, 4 p.

1995

[img]
Prévisualisation

1994

Etude d'un procédé de fabrication d'huile de coco alimentaire pour Ouvéa. Une application du séchage-friture. Lange Birgit. 1994. Montpellier : CIRAD-SAR, 88 p. Mémoire DAA : Industrie Alimentaire : Ecole nationale supérieure agronomique de Toulouse
[img]
Prévisualisation

1963

Note technique sur la conservation des graines de coton. Gutknecht J., Roch J.. 1963. Paris : IRCT, 11 p.
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Mon Dec 16 02:37:41 2024 CET.