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Résultats pour : "pulpe de café"

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Nombre de documents : 20.

2023

Challenges and advances in biotechnological approaches for the synthesis of canolol and other vinylphenols from biobased p-hydroxycinnamic acids: A review. Lomascolo Anne, Odinot Elise, Villeneuve Pierre, Lecomte Jérôme. 2023. Biotechnology for Biofuels and Bioproducts, 16:173, 16 p.
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2020

Alcoholic fermentation as a potential tool for coffee pulp detoxification and reuse: Analysis of phenolic composition and caffeine content by HPLC-DAD-MS/MS. Santos Da Silveira Jessica, Mertz Christian, Morel Gilles, Lacour Stella, Belleville Marie-Pierre, Durand Noël, Dornier Manuel. 2020. Food Chemistry, 319:126600, 7 p.
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Biomolecules extraction from coffee and cocoa by- and co-products using deep eutectic solvents. Ruesgas-Ramón Mariana, Suárez-Quiroz Mirna, Gonzalez-Rios Oscar, Baréa Bruno, Cazals Guillaume, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Durand Erwann. 2020. Journal of the Science of Food and Agriculture, 100 (1) : 81-91.
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2019

Identification and quantification of phytoprostanes and phytofurans of coffee and cocoa by- and co-products. Ruesgas-Ramón Mariana, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Durand Erwann, Suárez-Quiroz Mirna, Gonzalez-Rios Oscar, Rocher Amandine, Reversat Guillaume, Vercauteren Joseph, Oger Camille, Galano Jean-Marie, Durand Thierry, Vigor Claire. 2019. Food and Function, 10:6882 : 6882-6891.
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Solid-state fermentation as a sustainable method for coffee pulp treatment and production of an extract rich in chlorogenic acids. Santos Da Silveira Jessica, Durand Noel, Lacour Stella, Belleville Marie-Pierre, Perez Ana, Loiseau Gérard, Dornier Manuel. 2019. Food and Bioproducts Processing, 115 : 175-184.
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1999

Anaerobic digestion of coffee pulp. A pilot-scale study in Mexico. Farinet Jean-Luc, Pommarès P.. 1999. In : Mata Alvarez J. (ed.), Tilche A. (ed.), Cecchi F. (ed.); IAWQ. International symposium on anaerobic digestion of solid waste (2 ISAD-SW). 2. Poster presentations = [ Symposium international sur la digestion anaérobique de déchet solide (2 ISAD-SW). 2. Pré. Barcelona : IAWQ, 129-132. International Symposium on Anaerobic Digestion of Solid Waste. ISAD-SW. 2, Barcelone, Espagne, 15 Juin 1999/17 Juin 1999.

1995

Transfert de technologie France-Mexique. Challot François. 1995. Montpellier : CIRAD-CP, 39 p.

1994

Beneficiado internacional del cafe y control del medio ambiente. Jacquet Michel. 1994. In : Seminario Internacional sobre la Reconversion del Beneficiado Humedo del Cafe. 1. Montpellier : CIRAD-CP, 19 p. Seminario Internacional sobre la Reconversion del Beneficiado Humedo del Cafe. 1, Xalapa, Mexique, 7 Mars 1994/10 Mars 1994.

1993

Alternativas tecnologicas del beneficiado humedo en relacion con la conservacion del medio ambiente. Jacquet Michel. 1993. Boletín de Promecafé (61) : 5-10. Seminario Regional sobre el Mejoramiento de la Calidad del Cafe. 1, San Pedro Sula, Honduras, 21 Septembre 1993/23 Septembre 1993.

1992

Calidad de cafe, origen y valoracion. Barel Michel. 1992. In : Curso de actualizacion tecnologica del beneficio de cafe = [Cours sur l'actualisation de la technologie de l'usinage du café]. INMECAFE. Mexico : INMECAFE, 18 p. Curso de Actualizacion Tecnologica del Beneficio de Cafe, Xalapa, Mexique, 16 Juin 1992/19 Juin 1992.

1991

Les sous-produits du caféier : nature, composition, valorisation. Bali N.H.. 1991. Maisons-Alfort : CIRAD-IEMVT, 99 p. Mémoire Mastère : Elevage des Animaux à Intérêt Zootechnique : Institut supérieur des productions animales

1990

Valorizacion de los subproductos del cafe. Jacquet Michel, Reynes Max. 1990. Montpellier : CIRAD-IRCC, 109 p. Taller : Valorizacion de los Subproductos del Cafe, Quito, Équateur, 11 Juin 1990/15 Juin 1990.

1985

1983

La production de méthane à partir de pulpes de café. Blanes R., Challot François, Jacquet Michel, Vincent Jean-Claude. 1983. In : Dixième colloque scientifique international sur le café. ASIC. Paris : ASIC, 29-71. Colloque Scientifique International sur le Café. 10, Salvador, Brésil, 11 Octobre 1982/14 Octobre 1982.
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1982

Etude de la production de méthane par digestion anaérobie des pulpes de café obtenues au cours de la voie humide. Blanes R., Challot François, Jacquet Michel, Thorey M., Vincent Jean-Claude, Elmaleh S., Wintrebert C.. 1982. Montpellier : GERDAT-IFCC, 36 p.

1981

Production de gaz méthane par digestion anaérobie de la pulpe de café. Jacquet Michel, Vincent Jean-Claude, Cayla L., Elmaleh S., Obahoue L., Hahn J.. 1981. In : Neuvième colloque scientifique international sur le café = 9th International Scientific Colloquium on Coffee ; 9. Internationales Wissenschaftliches Kolloquium über Kaffee ; 9° Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Paris : ASIC, 693-708. Colloque Scientifique International sur le Café. 9, Londres, Royaume-Uni, 16 Juin 1980/20 Juin 1980.
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Sous produits du café. GERDAT - FRA. 1981. Montpellier : GERDAT-IFCC, 3 p.

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