Agritrop
Accueil

Résultats pour : "quinoa"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun
Aller à 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2016 | 2015

Nombre de documents : 23.

2024

Chorematic modeling to represent dynamics in the quinoa agroecosystems in Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Villanueva Antonio, Bazile Didier. 2024. PloS One, 19 (4):e0300464, 21 p.
[img]
Prévisualisation

Effect of gibberellic acid and mechanical scarification on the germination and seedling stages of Chenopodium quinoa willd. under salt stress. Nazih Abderrahmane, Baghour Mourad, Maatougui Abdessalem, Aboukhalis Kaoutar, Chiboub Basma, Bazile Didier. 2024. Plants, 13 (10), n.spéc. Crop Physiology and Crop Production:1330, 16 p.
[img]
Prévisualisation

2023

Challenges and perspectives for integrating quinoa into the agri-food system. Afzal Irfan, Haq Muhammad Zia Ul, Ahmed Shahbaz, Hirich Abdelaziz, Bazile Didier. 2023. Plants, 12 (19), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa and Amaranth—Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures Volume II:3361, 23 p.
[img]
Prévisualisation

Global trends in the worldwide expansion of quinoa cultivation. Bazile Didier. 2023. Biology and Life Sciences Forum, 25:13 : 1-5. International Conference la ValSe-Food. 5, Valencia, Espagne, 3 Octobre 2023/6 Octobre 2023.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Protein crops: food and feed for the future, volume II [Editorial]. De Ron Antonio M., Sparvoli Francesca, Bazile Didier, Rodiño A. Paula. 2023. Frontiers in Plant Science, 14:1271749, 3 p.
[img]
Prévisualisation

Worldwide evaluations of quinoa—biodiversity and food security under climate change pressures: Advances and perspectives [Editorial]. Pulvento Cataldo, Bazile Didier. 2023. Plants, 12 (4), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa-Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures:868, 4 p.
[img]
Prévisualisation

2022

Trends and limits for quinoa production and promotion in Pakistan. Afzal Irfan, Basra Shahzad Maqsood Ahmed, Rehman Hafeez Ur, Iqbal Shadid, Bazile Didier. 2022. Plants, 11 (12), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa-Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures:1603, 19 p.
[img]
Prévisualisation

When neglected species gain global interest: Lessons learned from quinoa's boom and bust for teff and minor millet. Andreotti Federico, Bazile Didier, Biaggi Maria Cristina, Callo-Concha Daniel, Jacquet Julie, Jemal Omarsherif M., King Olivier I., Mbosso C., Padulosi Stefano, Speelman Erika N., Van Noordwijk Meine. 2022. Global Food Security:100613, 10 p.
[img]
Prévisualisation

2021

Prospects for quinoa adaptation and utilization in Eastern and Southern Africa: Technological, institutional and policy considerations. Maliro Moses F.A., Abang Mathew, Mukankusi Clare, Lung'aho Mercy, Fenta Berhanu, Wanderi Susan, Kapa Regina, Okiro Otim Alfred, Kooma Eric, Mwaba Christopher, Isse Mohamud Mohamed, Bazile Didier. 2021. Addis Ababa : FAO, 72 p. ISBN 978-92-5-133687-8
[img]
Prévisualisation

Quinoa - Evolution and future perspectives. Alandia Gabriela, Odone Arnesta, Rodriguez Juan Pablo, Bazile Didier, Condori Bruno. 2021. In : The quinoa genome. Schmöckel Sandra (ed.). Cham : Springer, 179-195. (Compendium of Plant Genomes) ISBN 978-3-030-65236-4
[img]

2020

[img]
Prévisualisation

2019

Distribution des parents sauvages du quinoa cultivé en lien avec les pratiques et usages des communautés andines dans la région de Puno au Pérou. Fagandini Ruiz Francesca. 2019. Montpellier : AgroParisTech, 335 p. Thèse de doctorat : Sciences sociales : AgroParisTech
[img]
Prévisualisation

2018

Discontinuities in quinoa biodiversity in the dry Andes: An 18-century perspective based on allelic genotyping. Winkel Thierry, Aguirre María Gabriela, Arizio Carla Marcela, Aschero Carlos Alberto, Babot María del Pilar, Benoit Laure, Burgarella Concetta, Costa-Tártara Sabrina, Dubois Marie-Pierre, Gay Laurène, Hocsman Salomón, Jullien Margaux, López-Campeny Sara María Luisa, Manifesto María Marcela, Navascués Miguel, Oliszewski Nurit, Pintar Elizabeth, Zenboudji Saliha, Bertero Hector Daniel, Joffre Richard. 2018. PloS One, 13 (12), e0207519, 13 p.
[img]
Prévisualisation

2016

La quínoa. Los desafíos de una conquista. Bazile Didier. 2016. Santiago : LOM ediciones, 113 p. ISBN 978-956-00-0826-8
[img]

Los sistemas que regulan el acceso, la circulación y la innovación de los recursos genéticos: el caso de la quinua. Bazile Didier, Chevarria-Lazo Marco. 2016. In : Biodiversidad y propiedad intelectual en disputa: situación, propuestas y políticas públicas. Roca Santiago T. (ed.). Universidad ESAN. Lima : Universidad ESAN, 157-184. ISBN 978-612-4110-51-1
[img]

Panarchy of an indigenous agroecosystem in the globalized market: The quinoa production in the Bolivian Altiplano. Winkel Thierry, Bommel Pierre, Chevarria-Lazo Marco, Cortes Geneviève, Del Castillo Carmen, Gasselin Pierre, Leger François, Nina-Laura Juan-Peter, Rambal Serge, Tichit Muriel, Tourrand Jean-François, Vacher Jean-Joinville, Vassas-Toral Anaïs, Vieira Pak Manuela, Joffre Richard. 2016. Global Environmental Change, 39 : 195-204.
[img]

The global expansion of quinoa: Trends and limits. Bazile Didier, Jacobsen Sven-Erik, Verniau Alexis. 2016. Frontiers in Plant Science, 7 (622), 6 p.
[img]
Prévisualisation

2015

Diversidad de los cultivos de quínoa en Chile. Bazile Didier, Chia Eduardo, Olguin Pablo. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 56-61.
[img]
Prévisualisation

Diversidad genética de la quínoa en Chile. Fuentes Francisco, Bazile Didier, Martinez Enrique A.. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 34-37.
[img]
Prévisualisation

El aporte de las comunidades indígenas y locales a la conservación de la quínoa. Bazile Didier, Thomet Max. 2015. Tierra Adentro, 108, n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 22-27.
[img]
Prévisualisation

History of quinoa: Its origin, domestication, diversification and cultivation with particular reference to the Chilean context. Martinez Enrique A., Fuentes Francisco, Bazile Didier. 2015. In : Quinoa: Improvement and Sustainable Production. Murphy Kevin (ed.), Matanguihan Janet (ed.). Hoboken : Wiley-Blackwell, 19-24. (World Agriculture Series) ISBN 978-1-118-62805-8
[img]

La dinámica de la expansión mundial de la quínoa. Bazile Didier. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 18-21.
[img]
Prévisualisation

Le quinoa, les enjeux d'une conquête. Bazile Didier. 2015. Versailles : Ed. Quae, 111 p. (Essais : Quae) ISBN 978-2-7592-2269-8
[img]

Liste générée le Mon Dec 16 03:02:02 2024 CET.