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Résultats pour : "Interestérification"

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Article de revue

Effect of working conditions on vegetable oil transformation in an enzymatic reactor combining membrane and supercritical CO2. Pomier E., Delebecque N., Paolucci-Jeanjean Delphine, Pina Michel, Sarrade S., Rios Gilbert Marcel. 2007. Journal of Supercritical Fluids, 41 (3) : 380-385.
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A new reactor design combining enzyme, membrane and SC CO2 : Application to castor oil modification. Pomier E., Galy J., Paolucci-Jeanjean Delphine, Pina Michel, Sarrade S., Rios Gilbert Marcel. 2005. Journal of Membrane Science, 249 (1-2) : 127-132.
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Investigation of crude latex from various Carica papaya varieties for lipid bioconversions. Caro Yanis, Villeneuve Pierre, Pina Michel, Reynes Max, Graille Jean. 2000. Journal of the American Oil Chemists' Society, 77 (8) : 891-901.
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Lipase activity and fatty acid typoselectivities and plant extracts in hydrolysis and interesterification. Caro Yanis, Villeneuve Pierre, Pina Michel, Reynes Max, Graille Jean. 2000. Journal of the American Oil Chemists' Society, 77 (4) : 349-354.
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Catalytic behavior of Carica papaya latex in transesterification reactions. Villeneuve Pierre, Skarbek A., Pina Michel, Graille Jean, Foglia T.A.. 1997. Biotechnology Techniques, 11 (9) : 637-639.

Specificity of Carica papaya latex in lipase-catalyzed interesterification reactions. Villeneuve Pierre, Pina Michel, Skarbek A., Graille Jean, Foglia T.A.. 1997. Biotechnology Techniques, 11 (2) : 91-94.
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Mise en évidence des sélectivités des lipases en interestérification à l'aide d'un triglycéride chiral modèle. Villeneuve Pierre, Pina Michel, Graille Jean. 1996. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 3 (6) : 459-464.

La biotechnologie : un vaste champ d'applications en oléochimie. Graille Jean. 1994. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 1 (1) : 18-20.

Possible applications of acyltransferases in oleotechnology. Graille Jean. 1993. Lipid Technology, 4 (1) : 11-16.

Making value added products from palm oil by 1-3 regioselectivity enzymatic interesterification. Graille Jean, Pina Michel, Montet Didier, Muderhwa J.M.. 1992. Agriprobe, 4 (1) : 1-10.

Interestérification enzymatique régiosélective 1-3 en milieu fondu et en réacteur continu : valorisation de l'huile de palme. Muderhwa J.M., Pina Michel, Montet Didier, Feuillard P., Graille Jean. 1989. Oléagineux, 44 (1) : 35-43.
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A method for determination of interesterification activity of biocatalysts. Graille Jean, Muderhwa J., Pina Michel. 1987. Fett (Weinheim), 89 (6) : 224-226.

Purification and properties of the lipase from Candida deformans (Zach) Langeron and Guerra. Muderhwa J.M., Ratomahenina Robert, Pina Michel, Graille Jean, Galzy Pierre. 1985. Journal of the American Oil Chemists' Society, 62 (6) : 1031-1036.

Communication avec actes

Enzymatic modification of vegetable oil with an active membrane plus supercritical carbon dioxide. Rios Gilbert Marcel, Pomier E., Paolucci-Jeanjean Delphine, Pina Michel, Sarrade S.. 2004. In : ICEF 9 International Congress on Engineering and Food. Final program - Book of abstracts. ACIA, SFGP. s.l. : s.n., Résumé, 247. International Congress on Engineering and Food. 9, Montpellier, France, 7 Mars 2004/11 Mars 2004.

Thèse

Intérêt des triglycerides modèles chiraux pour l'étude des spécificités des lipases. Villeneuve Pierre. 1995. Montpellier : USTL, 152 p. Thèse de doctorat : Chimie Organique, Minérale, Analytique et Industrielle : Université des sciences et techniques du Languedoc

Synthèse enzymatique d'esters d'acides gras et de saccharides. Redmann I.. 1995. Toulouse : INPT, 216 p. Thèse de docteur-ingénieur : Sciences des Agroressources : Institut national polytechnique de Toulouse

Mémoire

Essais de valorisation de l'huile de palme par intérestérification enzymatique en réacteur continu. Feuillard P.. 1987. Montpellier : USTL, 46 p. Mémoire DEA : Fin d'Etudes en Sciences des Aliments, Nutrition, Fermentations : Université des sciences et techniques du Languedoc

Brevet

Procédé pour la transformation enzymatique des triglycérides d'une matière grasse, en particulier la matière grasse laitière. Graille Jean, Montet Didier, Ozenne Catherine Lucette, Lamberet Gilles François. 1996. Paris : INPI, 19 p. N° de dépôt : 9312209, N° de brevet : FR2711142 B1, N° de dépôt international : PCT/FR94/01192, N° de brevet international : WO9510626 A1, N° de brevet européen : EP0723596 A1
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Rapport de mission

Rapport de mission aux Philippines du 23/02/94 au 6/03/94. Montet Didier. 1994. Montpellier : CIRAD-CP, 13 p.

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