Agritrop
Home

Items where Author is "Allaire, Gilles"

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 19.

Journal article

Européanisation, changements et performences de l'action publique à l'est : l'exemple des indications géographiques de produits agricoles en Hongrie. Ansaloni Matthieu, Fouilleux Eve, Allaire Gilles, Cheyns Emmanuelle. 2007. Politique Européenne (23) : pp. 133-151.

Book

Ecology, capitalism and the new agricultural economy: The second great transformation. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoit (ed.). 2019. Abingdon : Routledge, 294 p. (Critical Food Studies) ISBN 978-0-8153-8161-7
[img]

Transformations agricoles et agroalimentaires : entre écologie et capitalisme. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoit (ed.). 2017. Versailles : Ed. Quae, 429 p. (Synthèses) ISBN 978-2-7592-2614-6
[img]
Preview

Linking people, places and products. A guide for promoting quality linked to geographical origin and sustainable geographical indications. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 193 p. ISBN 978-92-5-106656-0
[img]
Preview

Territoires, produits et acteurs locaux : des liens de qualité. Guide pour promouvoir la qualité liée à l'origine et des indications géographiques durables. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 194 p. ISBN 978-92-5-206374-2
[img]
Preview

Uniendo personas, territorios y productos. Guía para fomentar la calidad vinculada al origen y las indicaciones geográficas sostenibles. Vandecandelaere Emilie (ed.), Arfini Filippo (ed.), Belletti Giovanni (ed.), Marescotti Andrea (ed.), Allaire Gilles, Cadilhon Jean-Joseph, Casabianca François, Damary Peter, Estève Magali, Hilmi Martin, Jull Charlotta, Le Coënt Philippe, LeCourtois Emmanuelle, Mounsey Jérome, Perret Anna, Sautier Denis, Tartanac Florence, Thévenod-Mottet Erik, Wallet Frédéric. 2009. Rome : FAO-SINER-GI, 194 p. ISBN 978-92-5-306656-8
[img]
Preview

Book chapter

Conclusion: Alternative sketches of second great transformation. Daviron Benoit, Allaire Gilles. 2019. In : Ecology, capitalism and the new agricultural economy: The second great transformation. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoit (ed.). Abingdon : Routledge, pp. 276-290. (Critical Food Studies) ISBN 978-0-8153-8161-7
[img]

Energy, biomass and hegemony: A long history of transformations of agricultures. Daviron Benoit, Allaire Gilles. 2019. In : Ecology, capitalism and the new agricultural economy: The second great transformation. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoit (ed.). Abingdon : Routledge, pp. 113-141. (Critical Food Studies) ISBN 978-0-8153-8161-7
[img]

Introduction: Industrialisation and socialisation of agriculture, towards new regimes. Allaire Gilles, Daviron Benoit. 2019. In : Ecology, capitalism and the new agricultural economy: The second great transformation. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoit (ed.). Abingdon : Routledge, pp. 1-26. (Critical Food Studies) ISBN 978-0-8153-8161-7
[img]

Energie, biomasse, hégémonie : une histoire longue des transformations des agricultures. Daviron Benoit, Allaire Gilles. 2017. In : Transformations agricoles et agroalimentaires. Entre écologie et capitalisme. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoît (ed.). Versailles : Ed. Quae, pp. 59-79. (Synthèses) ISBN 978-2-7592-2614-6
[img]

Introduction. Industrialisation et socialisation de l'agriculture. Allaire Gilles, Daviron Benoit. 2017. In : Transformations agricoles et agroalimentaires. Entre écologie et capitalisme. Allaire Gilles (ed.), Daviron Benoît (ed.). Versailles : Ed. Quae, pp. 3-20. (Synthèses) ISBN 978-2-7592-2614-6
[img]

Label de développement durable. Lemeilleur Sylvaine, Allaire Gilles. 2017. In : Dictionnaire des biens communs. Cornu Marie (ed.); Orsi Fabienne (ed.), Rochfield Judith (ed.). Paris : PUF, pp. 729-733. ISBN 978-2-13-065411-7
[img] [img]

Paper with proceedings

Peut-on faire entrer le Développement Durable dans des labels ? Lemeilleur Sylvaine, Allaire Gilles. 2013. In : Agriculture, environnement et société : quels mondes construisent les normes ? : Actes des 19èmes Controverses Européennes de Marciac, Marciac, France, 30-31 juillet 2013. Mission d'Animation des agrobiosciences. s.l. : s.n., 3 p. Controverses Européennes de Marciac. 19, Marciac, France, 30 July 2013/31 July 2013.
[img]

Régimes d'institutionnalisation et d'intégration des marchés : le cas des produits agricoles et alimentaires. Allaire Gilles, Daviron Benoit. 2008. In : Les nouvelles figures des marchés agro-alimentaires : Apports croisés de l'économie, de la sociologie et de la gestion. Journées d'études du GDR-CNRS, Montpellier, France, 23 et 24 mars 2006 = The new design of agrofood markets: Cross-contritubions of economics, sociology and management. Dreyfus Fabrice (ed.), Chiffoleau Yuna (ed.), Touzard Jean-Marc (ed.). UMR INNOVATION, UMR MOISA, GDR. Montpellier : INRA-UMR Innovation, pp. 113-125. ISBN 978-2-7380-1250-0 Journées d'Etudes du GDR " Economie et Sociologie", Montpellier, France, 23 March 2006/24 March 2006.

De la multifonctionnalité de l'activité agricole à la multiévaluation de la production agricole : vers l'émergence d'un nouveau système de compétences. Allaire Gilles, Dupeuble Thierry. 2003. In : La multifonctionnalité de l'activité agricole et sa reconnaissance par les politiques publiques : actes du colloque international de la Société française d'économie rurale, 21 - 22 mars 2002. Barthélémy Denis (ed.), Delorme Hélène (ed.), Losch Bruno (ed.), Moreddu Catherine (ed.), Nieddu Martino (ed.). SFER. Dijon : Educagri, pp. 197-251. ISBN 2-87614-549-9 Colloque International SFER sur La multifonctionnalité de l¿activité agricole et sa reconnaissance par les politiques publiques, Paris, France, 21 March 2002/22 March 2002.
[img]

Paper without proceedings

Paprika of kalosca - Hungary : liberalisation et europeanisation. Allaire Gilles, Ansaloni Matthieu, Cheyns Emmanuelle. 2006. In : SINER-GI Project Montpellier Plenary Meeting, 6-7 September 2006. s.l. : s.n., 13 p. SINER-GI Project Montpellier Plenary Meeting, Montpellier, France, 6 September 2006/7 September 2006.
[img]
Preview
[img]
Preview

L'invention des agricultures nationales : construction et crise d'un espace de régulation. Allaire Gilles, Daviron Benoit. 2005. In : Analyse des changements institutionnels : caractérisation, méthodes, théories, acteurs, La Rochelle, 14-17 septembre 2005. s.l. : s.n., Diaporama, (16 vues) Analyse des changements institutionnels : caractérisation, méthodes, théories, acteurs, La Rochelle, France, 14 September 2005/17 September 2005.
[img]
Preview

Coopération et territoire : le cas des coopératives d'utilisation de matériel agricole. Allaire Gilles, Assens Philippe. 2003. In : Les systèmes agroalimentaires localisés : produits, entreprises et dynamiques locales, Montpellier, France, 16 - 18 octobre 2002 = Local agri-food systems, Montpellier (France), October, 16th to 18th, 2002 ; Sistemas agroalimentarios localizados, Montpellier (Francia), del 16 al 18 de octubre de 2002 : Held in Montpellier (France), on october, 16th to 18th, 2002. GIS SYAL, INRA, CIRAD, CNEARC, Agropolis muséum, Université de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines, UM1. Montpellier : CIRAD-TERA Colloque International sur les Systèmes Agroalimentaires Localisés (SYAL), Montpellier, France, 16 October 2002/18 October 2002.

This list was generated on Sun Sep 20 03:56:53 2020 CEST.