Agritrop
Accueil

Parcourir par Mots clés libres

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun

Nombre de documents : 47.

Quinoa-olive agroforestry system assessment in semi-arid environments: Performance of an innovative system. Abidi lham, Daoui Khalid, Abouabdillah Aziz, Belqadi Loubna, Mahyou Hamid, Bazile Didier, Douaik Ahmed, Gaboun Fatima, Sidikou Abdel Aziz Hassane, Alaoui Si Bennasseur. 2024. Agronomy (Basel), 14 (3):495, 23 p.
[img]
Prévisualisation

Challenges and perspectives for integrating quinoa into the agri-food system. Afzal Irfan, Haq Muhammad Zia Ul, Ahmed Shahbaz, Hirich Abdelaziz, Bazile Didier. 2023. Plants, 12 (19), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa and Amaranth—Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures Volume II:3361, 23 p.
[img]
Prévisualisation

Effects of goat manure fertilization on grain nutritional value in two contrasting quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) varieties cultivated at high altitudes. González Juan Antonio, Yousif Sawsan K. M., Erazzu L. E., Martínez Calsina Luciana, Lizarraga E. F., Omer Rihab M., Bazile Didier, Fernández-Turiel José Luis, Buedo S.E., Rejas Marta, Fontana P. D., González Daniela A., Oviedo A., Alzuaib Fahad Mohammed, Al-Qahtani Salem Mesfer, Al-Harbi Nadi Awad, Ibrahim Muhammad A., Van Nieuwenhove C. P.. 2023. Agronomy (Basel), 13 (3), n.spéc. Effects of Soil Fertility and Plant Growth Promoters on Growth, Yield, and Quality of Crops:918, 18 p.
[img]
Prévisualisation

Global trends in the worldwide expansion of quinoa cultivation. Bazile Didier. 2023. Biology and Life Sciences Forum, 25:13 : 1-5. International Conference la ValSe-Food. 5, Valencia, Espagne, 3 Octobre 2023/6 Octobre 2023.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Worldwide evaluations of quinoa—biodiversity and food security under climate change pressures: Advances and perspectives [Editorial]. Pulvento Cataldo, Bazile Didier. 2023. Plants, 12 (4), n.spéc. Worldwide Evaluations of Quinoa-Biodiversity and Food Security under Climate Change Pressures:868, 4 p.
[img]
Prévisualisation

Adaptation of some quinoa genotypes (Chenopodium quinoa Willd.), grown in a saharan climate in Algeria. Maamri Kelthoum, Djerroudi Zidane Ouiza, Chaabena Ahmed, Fiene Gabriele, Bazile Didier. 2022. Life, 12 (11), n.spéc. Plant Biotic and Abiotic Stresses:1854, 22 p.
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation

Using agronomic parameters to rate quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) cultivars response to saline irrigation under field conditions in eastern Morocco. Abidi lham, Hirich Abdelaziz, Bazile Didier, Mahyou Hamid, Gaboun Fatima, Alaoui Si Bennasseur. 2022. Environmental Sciences Proceedings, 16 (1):67, 5 p.
[img]
Prévisualisation

When neglected species gain global interest: Lessons learned from quinoa's boom and bust for teff and minor millet. Andreotti Federico, Bazile Didier, Biaggi Maria Cristina, Callo-Concha Daniel, Jacquet Julie, Jemal Omarsherif M., King Olivier I., Mbosso C., Padulosi Stefano, Speelman Erika N., Van Noordwijk Meine. 2022. Global Food Security:100613, 10 p.
[img]
Prévisualisation

From local to global: collective governance and participatory tools for developping a collective trademark for Andean quinoa. Bazile Didier, Andreotti Federico, Chevarria Lazo Marco Allan. 2021. In : 34th International Geographical Congress, program book. Turkish Geographical Society, International Geographical Union. Istanbul : Turkish Geographical Society, Résumé, p. 224. International Geographical Congress (IGC 2021). 34, Istanbul, Turquie, 16 Août 2021/20 Août 2021.
[img] [img]

Lessons learned from quinoa's global interest. Bazile Didier. 2021. . EWA-BELT Project. Montpellier : EWA-BELT Project, Résumé, 2 p. EWA-BELT General Assembly Side Event: Neglected and Underutilized Species to Build for Sustainable Intensification of African Agriculture: Challenges and Perspectives, Montpellier, France, 14 Décembre 2021/14 Décembre 2021.

Perspectives for sustainable agriculture under global changes: quinoa supporting food and nutrition security. Bazile Didier. 2021. . FAO-RAP, ICBA. s.l. : FAO-RAP, Résumé, 2 p. Expert Consultation Workshop on Quinoa, Thaïlande, 7 Décembre 2021/8 Décembre 2021.

Producción y Consumo de la quínoa a través del mundo. Bazile Didier. 2021. In : 7 de Julio : Dia internacional del Consumo de la Quinua / Resumeneces de los Webinars Internacionales). Ricardo Rodriguez Marquez. La Paz : Agris Natural QUINUEYE, Résumé, 2 p. Dia internacional del Consumo de la Quinua (Webinars Internacionales), La Paz, Bolivie, 7 Juillet 2021/7 Juillet 2021.
[img] [img]

Quinoa expansion beyond its origins. Bazile Didier. 2021. . MNSUAM. Multan : MNSUAM, Résumé, 5 p. Quinoa: A Future Smart Food, Pakistan, 8 Novembre 2021/8 Novembre 2021.
[img] [img]

Quinoa's experimentation and production in the Mediterranean Region. Bazile Didier. 2021. . Ministry of Environment Water and Agriculture. s.l. : Ministry of environment Water and Agriculture, Résumé, 3 p. International Workshop on the Future of Seawater Farming and Saline Agriculture in the Kingdom of Saudi Arabia, Arabie saoudite, 17 Novembre 2021/17 Novembre 2021.

Quinoa's spreading at global level: state of the art, trends, and challenges. Bazile Didier, Biaggi Maria Cristina, Jara Byron. 2021. In : Biology and biotechnology of quinoa: super grain for food security. Varam Ajit (ed.). Cham : Springer, 1-15. ISBN 978-981-16-3831-2
[img]

Quinoa's spreading from the Andes to the world: trends and challenges for biodiversity. Bazile Didier. 2021. . NSRC, AREEO. s.l. : NSRC, 6 p. International Workshops on Integrated Salinity Management: Quinoa Research and Extension for Marginal Environment of MENA Region (ISM2021), s.l., Iran, 6 Octobre 2021/6 Octobre 2021.

Quinoa, a model crop for tomorrow's agriculture. Bazile Didier. 2021. In : Biology and biotechnology of quinoa: super grain for food security. Varam Ajit (ed.). Cham : Springer, 397-417. ISBN 978-981-16-3831-2
[img]

[img] [img]
Prévisualisation

Characterization and sharing of quinoa's biodiversity: its global spreading beyond its origins. Bazile Didier. 2020. . FAO, ICBA, CIRAD. Rome : FAO, Résumé, 2 p. (Webinar Series, 5) Webinar Collaboration on Promoting Quinoa. 5, Italie, 15 Juin 2020/15 Juin 2020.
[img]
Prévisualisation
[img]

Closing remarks (Collaboration on promoting quinoa - Webinar part 2). Bazile Didier. 2020. . FAO, ICBA, CIRAD. Rome : FAO, Résumé, 2 p. (Webinar Series, 9) Webinar Collaboration on Promoting Quinoa (Part 2). 9, Rome, Italie, 28 Juillet 2020/28 Juillet 2020.
[img] [img]

Del origen del Covid-19 y sus impactos a nivel global: construir nuevas estrategias de forma participativa para adaptarse al futuro y generar nuevos modos de producción local de quinua para mercados globales. Bazile Didier. 2020. . UPeU, CIRAD. Puno : UPeU, Résumé, 3 p. Estrategias Productivas y Comerciales para Orientar el Posicionamiento de la Quinua de la Región Puno Considerando los Efectos de la Crisis De Covid-19, Puno, Pérou, 20 Mai 2020/20 Mai 2020.

Effect of temperature on the growth and development of quinoa plants (Chenopodium quinoa Willd.): A review on a global scale. García-Parra M.A., Roa-Acosta D.F., Stechauner-Rohringer R., García-Molano F., Bazile Didier, Plazas-Leguizamón N.. 2020. Sylwan, 164 (5) : 411-423.
[img]
Prévisualisation

Five years after the celebration of the International Year of Quinoa (IYQ-2013). Bazile Didier, Biaggi Maria Cristina, Jara Byron. 2020. . Elsevier, MUSE, Wageningen University. s.l. : Elsevier, 1 poster International Conference on Global Food Security. 4, 4 Décembre 2020/9 Décembre 2020.
[img]
Prévisualisation

Interpreting quinoa farmers' perspectives in the Peruvian Andes. Andreotti Federico, Bazile Didier, Neher Charlotte, Chevarria Lazo Marco Allan, Pinto Edgar Mayta, Speelman Erika N.. 2020. . OTD, CCVD. Eurre : ODT, Résumé, 1 p. Origin, Diversity and Territories Forum (ODT 2020), Eurre, France, 5 Octobre 2020/7 Octobre 2020.

Quinoa crop's biodiversity for a Nutrition-Sensitive Agriculture. Bazile Didier. 2020. . CCBC. Tunis : CCBC, 2 p. International Day of Quinoa Consumption: Production and Consumptions of Quinoa : Current situation and challenges of Covid-19 times, Tunis, Tunisie, 7 Juillet 2020/10 Juillet 2020.

Cinco años después de la celebración del año internacional de la quinua. Bazile Didier, Biaggi Maria Cristina, Jara Byron. 2019. In : Libro de resumenes, VII Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile 2019. Ministerio de Agricultura, INDAP, Pontificia Universidad Católica de Chile, ODEPA. Santiago : Ministerio de Agricultura Chile-INDAP, Résumé, 24. Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos. 7, Iquique, Chili, 25 Mars 2019/28 Mars 2019.
[img]
Prévisualisation

Revisión de la introducción de la quinua en marruecos después de más de quince años. Lorzeus L., Bazile Didier, Benlhabib O.. 2019. In : Libro de resumenes, VII Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile 2019. Ministerio de Agricultura, INDAP, Pontificia Universidad Católica de Chile, ODEPA. Santiago : Ministerio de Agricultura Chile-INDAP, Résumé, 33. Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos. 7, Iquique, Chili, 25 Mars 2019/28 Mars 2019.
[img]
Prévisualisation

Un nuevo escenario para la producción de quinua: desafíos para la región andina. Alandia Gabriela, Rodriguez J.P., Jacobsen Sven-Erik, Bazile Didier, Condori Bruno. 2019. In : Libro de Resúmenes VII Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile. Ministerio de Agricultura, INDAP, Pontificia Universidad Católica de Chile, ODEPA. Santiago : Ministerio de Agricultura Chile-INDAP, 168. Congreso Mundial de la Quinua y Otros Granos Andinos, Chile. 7, Iquique, Chili, 25 Mars 2019/28 Mars 2019.
[img]
Prévisualisation

Agrobiodiversidad y los desafíos a los escenarios actuales de cambio climático en el mundo. Bazile Didier. 2017. . Colegio de Ingenieros del Perù. Cuzco : Colegio de Ingenieros del Perù, Résumé, 2 p. Congreso Internacional de Ingeneria (CII2017). 5, Cuzco, Pérou, 16 Novembre 2017/18 Novembre 2017.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Condiciones para una expansión justa y sostenible de la quínoa en el mundo. Bazile Didier. 2017. In : VI Congreso Mundial de la Quinua y III Simposio Internacional de Granos Andinos, Peru 2017: Resumenes. MINAGRI, FAO, UNALM. Puno : MINAGRI, Résumé, 135. Congreso Mundial de la Quinua. 6, Puno, Pérou, 21 Mars 2017/24 Mars 2017.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Distribución de los parientes silvestres de la quínoa y su gestión por las comunidades Andinas alrededor del Lago Titicaca, Perú. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier. 2017. In : VI Congreso Mundial de la Quinua y III Simposio Internacional de Granos Andinos, Peru 2017: Resumenes. MINAGRI, FAO, UNALM. Puno : MINAGRI, 116. Congreso Mundial de la Quinua. 6, Puno, Pérou, 21 Mars 2017/24 Mars 2017.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Oportunidades para una marca colectiva "Quinua Andina" perspectivas desde la Red Andina de productores de quínua de Argentina, Bolivia, Chile, Ecuador y Perú. Chevarria Lazo Marco Allan, Bazile Didier. 2017. In : VI Congreso Mundial de la Quinua y III Simposio Internacional de Granos Andinos, Peru 2017: Resumenes. MINAGRI, FAO, UNALM. Puno : MINAGRI, Résumé, 126. Congreso Mundial de la Quinua. 6, Puno, Pérou, 21 Mars 2017/24 Mars 2017.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Protein crops: Food and feed for the future [Editorial]. De Ron Antonio M., Sparvoli Francesca, Pueyo José J., Bazile Didier. 2017. Frontiers in Plant Science, 8:105, 4 p.
[img]
Prévisualisation

The challenge of protein crops as a sustainable source of food and feed for the future. De Ron Antonio M. (ed.), Sparvoli Francesca (ed.), Pueyo José J. (ed.), Bazile Didier (ed.). 2017. Lausanne : Frontiers Media, 325 p. (Frontiers Research Topics) ISBN 978-2-88945-162-3
[img]
Prévisualisation

Activer une ressource territoriale pour une renaissance rurale : le cas du quinoa dans la région centrale du Chili. Bazile Didier, Chia Eduardo. 2016. . Université Toulouse Jean Jaurès, Laboratoire "Dynamique rurales". Toulouse : Université Toulouse Jean Jaurés, 16 p. Colloque international "La renaissance rurale d'un siècle à l'autre ?", Toulouse, France, 23 Mai 2016/27 Mai 2016.
[img]
Prévisualisation

Creating a shared vision and action plan for the future of quinoa beyond its origins. Bazile Didier. 2016. In : International Conference Quinoa for Future Food and Nutrition Security in Marginal Environments December 6-8, 2016 Dubai, United Arab Emirates. ICBA, FAO. Dubai : s.n., 14. Quinoa for Future Food and Nutrition Security in Marginal Environments, Dubai, Émirats arabes unis, 6 Décembre 2016/8 Décembre 2016.
[img]
Prévisualisation
[img]

Desafíos para una expansión a nivel global del cultivo de quinua: reflexiones para una producción sostenible. Bazile Didier. 2016. In : Estrategias para promover el consumo de alimentos relevantes para la seguridad alimentaria - Caso Quinua. Santiago du Chili : FAO-RLC, Résumé, 2 Seminario Regional : "Estrategias para promover el consumo de alimentos relevantes para la seguridad alimentaria - Caso Quinua; Cambios estructurales en los sistemas agroalimentarios.", Santiago de Chile, Chili, 11 Mai 2016/12 Mai 2016.
[img] [img]

El cultivo de la quinoa con la gestión de sus parientes silvestres por las comunidades andinas del lago Titicaca, Peru. Fagandini Ruiz Francesca, Bazile Didier. 2016. In : Anales: Sociedad Chilena de Ciencias Geográficas. Sociedad Chilena de Ciencias Geográficas. Santiago du Chili : Sociedad Chilena de Ciencias Geográficas, 65-74. (Anales de la Sociedad Chilena de Ciencias Geográficas) Congreso Nacional de Geografía. 36, Santiago du Chili, Chili, 19 Octobre 2015/24 Octobre 2015.
[img]
Prévisualisation
[img]

La quínoa. Los desafíos de una conquista. Bazile Didier. 2016. Santiago : LOM ediciones, 113 p. ISBN 978-956-00-0826-8
[img]

Diversidad de los cultivos de quínoa en Chile. Bazile Didier, Chia Eduardo, Olguin Pablo. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 56-61.
[img]
Prévisualisation

Diversidad genética de la quínoa en Chile. Fuentes Francisco, Bazile Didier, Martinez Enrique A.. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 34-37.
[img]
Prévisualisation

El aporte de las comunidades indígenas y locales a la conservación de la quínoa. Bazile Didier, Thomet Max. 2015. Tierra Adentro, 108, n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 22-27.
[img]
Prévisualisation

History of quinoa: Its origin, domestication, diversification and cultivation with particular reference to the Chilean context. Martinez Enrique A., Fuentes Francisco, Bazile Didier. 2015. In : Quinoa: Improvement and Sustainable Production. Murphy Kevin (ed.), Matanguihan Janet (ed.). Hoboken : Wiley-Blackwell, 19-24. (World Agriculture Series) ISBN 978-1-118-62805-8
[img]

La dinámica de la expansión mundial de la quínoa. Bazile Didier. 2015. Tierra Adentro (108), n.spéc. Quínoa: Un Súper alimento para Chile y el mundo : 18-21.
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Sun Jan 19 04:19:07 2025 CET.