Nombre de documents : 41.
Article de revue
Regioselective synthesis of diacylglycerol rosmarinates and evaluation of their antioxidant activity in fibroblasts.
Durand Erwann, Bayrasy Christelle, Laguerre Mickaël, Barouh Nathalie, Lecomte Jérôme, Durand Thierry, Balas Laurence, Wrutniak-Cabello Chantal, Cabello Gérard, Villeneuve Pierre.
2015.
European Journal of Lipid Science and Technology,
117 (8) : 1159-1170.
Evaluation of the chemical composition of Pentadesma butyracea butter and defatted kernels.
Tchobo Paul Fidèle, Alitonou Guy Alain, Noudogbessi Jean-Pierre, Laguerre Mickaël, Baréa Bruno, Piombo Georges, Natta Armand K., Villeneuve Pierre, Soumanou Mohamed Mansourou, Souhounhloue Dominique.
2013.
International Journal of Biosciences,
3 (1) : 101-108.
Prévisualisation |
How to boost antioxidants by lipophilization?
Laguerre Mickaël, Bayrasy Christelle, Lecomte Jérôme, Chabi Béatrice, Decker Eric Andrew, Wrutniak-Cabello Chantal, Cabello Gérard, Villeneuve Pierre.
2013.
Biochimie,
95 (1) : 20-26.
Interactions between [alpha] tocopherol and rosmarinic acid and its alkyl esters in emulsions: Synergistic, additive, or antagonistic effect?
Panya Atikorn, Kittipongpittaya Ketinun, Laguerre Mickaël, Bayrasy Christelle, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre, McClements D. Julian, Decker Eric Andrew.
2012.
Journal of Agricultural and Food Chemistry,
60 (41) : 10320-10330.
Characterization of olive-leaf phenolics by ESI-MS and evaluation of their antioxidant capacities by the CAT assay.
Laguerre Mickaël, Lopez Giraldo Luis Javier, Piombo Georges, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Pina Michel, Benaissa Mohamed, Combe Aurélia, Rossignol-Castera Anne, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre.
2009.
Journal of the American Oil Chemists' Society,
86 (12) : 1215-1225.
Prévisualisation |
Prévisualisation |
Communication par affiche
Measurement of antioxidant capacity of olive leaf flavonoids and secoiridoids by the use of a conjugated autoxidizable triene assay.
Laguerre Mickaël, Lopez Giraldo Luis Javier, Piombo Georges, Combe Aurélia, Castera Rossignol A.F.M., Pina Michel, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre.
2008.
In : Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece. Euro Fed Lipid
. Athènes : Euro Fed Lipid, 1 p.
Euro Fed Lipid Congress. 6, Athènes, Grèce, 7 Septembre 2008/10 Septembre 2008.
Prévisualisation |
Free radical scavenging capacity of chlorogenate esters : A quantitative structure-activity relationships study.
Lopez Giraldo Luis Javier, Laguerre Mickaël, Lecomte Jérôme, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Weiss Jochen, Decker Eric Andrew, Hiromi Y., Villeneuve Pierre.
2007.
In : Euro Fed Lipid Congress, 16-19 September 2007, Gothenburg, Sweden. Euro Fed Lipid
. Gothenburg : Euro Fed Lipid, 1 p.
Euro Fed Lipid Congress. 5, Gothenburg, Suède, 16 Septembre 2007/19 Septembre 2007.
Prévisualisation |
Assessment of aromatic quality of rice samples using fingerprinting methods.
Mestres Christian, Laguerre Mickaël, Gay Frédéric, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice.
2006.
In : 2nd International Rice Research Congress, 9-13 October 2006, New Delhi, India
. Montpellier : CIRAD, 1 p.
International Rice Research Congress. 2, New Delhi, Inde, 9 Octobre 2006/13 Octobre 2006.
Prévisualisation |
Communication sans actes
What are the main physicochemical factors involved in antioxidant action of phenolics to counteract lipid oxidation ? : A new approach through the Coniuaated Autoxidizable Triene (CAT) assay.
Laguerre Mickaël, Lopez Giraldo Luis Javier, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre.
2008.
In : 99th AOCS Annual Meeting and Expo, May 18-21, 2008, Washington, Etats-Unis
. s.l. : s.n., Diaporama, (28 vues)
AOCS Annual Meeting and Expo. 99, Washington, États-Unis, 18 Mai 2008/21 Mai 2008.
Prévisualisation |
Rapid discrimination of scented and non scented rice by use of fingerprint techniques.
Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice, Laguerre Mickaël, Mestres Christian.
2007.
In : Proceedings of Euro Food Chem XIV : Food quality, an issue of molecule based science, Paris, 29-31 August 2007. SFC
. Paris : SFC, 459-462.
International Conference Euro Food Chem on Chemistry of food, molecular gastronomy and chemistry of food processing. 14, Paris, France, 29 Août 2007/31 Août 2007.
Evaluation de la qualité aromatique de riz par empreinte spectrale.
Mestres Christian, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice, Gay Frédéric, Laguerre Mickaël.
2006.
In : 9èmes Journées européennes agro industrie et méthodes statistiques, 25-27 janvier 2006, Montpellier, France
. s.l. : s.n., 269-274.
Journées européennes agro industrie et méthodes statistiques. 9, Montpellier, France, 25 Janvier 2006/27 Janvier 2006.
Thèse
Prévisualisation |
Mémoire
Document technique et de recherche
Prévisualisation |
Liste générée le Mon Nov 25 23:59:42 2024 CET.