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Résultats pour : "pain"

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Nombre de documents : 18.

2021

Role of dough viscoelastic properties and rice variety in the thermal expansion and the quality of unconventional rice-based bread: Case of steamed-cooked "Ablo". Dahdouh Layal, Hounsou Mathias, Matignon Brigitte, Ricci Julien, Madode Yann Emeric, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Akissoé Noël, Mestres Christian. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (9), n.spéc. NANOTECHNOLOGY : 4615-4626.
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2019

Influence of fermentation by different microflora consortia on pulque and pulque bread properties. Kuligowski Maciej, López Otero Ricardo, Polanowska Katarzyna, Montet Didier, Jasińska-Kuligowska Iwona, Nowak Jacek. 2019. Journal of the Science of Food and Agriculture, 99 (14) : 6307-6314.
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2018

The quality of steam-cooked rice bread is directly linked with the level of starch gelatinization and the fluidity of fermented dough. Houngbédji Marcel, Madode Yann Emeric, Mestres Christian, Akissoé Noël, Manful John, Matignon Brigitte, Grabulos Joël, Hounhouigan Joseph Djidjoho. 2018. Journal of Cereal Science, 80 : 1-8.
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2014

Optimisation de la fermentation en milieu semi-solide pour la production d'ablo, pain cuit à la vapeur d'Afrique de l'ouest. Agro Aboudou, Akissoé Noël H., Manful John, Mestres Christian, Hounhouigan Joseph D.. 2014. Journal of Applied Biosciences, 82 : 7469-7480.
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2013

Efecto de la adición de harina de quinchoncho (Cajanus cajan) sobre la calidad química, nutricional y sensorial del ("casabe"). Ciarfella A.T., Perez Elevina, Tovar J., Sanchez Teresa, Dufour Dominique. 2013. Revista de la Facultad de Agronomía - LUZ, 30 (1) : 131-148.
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2003

Transformer les céréales pour les nouveaux marchés urbains : opportunités pour des petites entreprises en Afrique. Broutin Cécile, Totté Anne (collab.), Tine Emmanuel (collab.), François Martine (collab.), Carlier Rodolphe (collab.), Badini Zacharie (collab.). 2003. Paris : GRET-MAE, 296 p. (Les Dossiers Le Point sur : GRET) ISBN 2-86844-142-4

2002

Enzymatic solubilization of arabinoxylans from isolated rye pentosans and rye flour by different endo-xylanases and other hydrolyzing enzymes. Effect of a fungal laccase on the flour extracts oxidative gelation. Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Poulsen Charlotte, Borch Soe Jorn, Zargahi Masoud Rajabi, Rouau Xavier. 2002. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50 (22) : 6473-6484.
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2001

Fruits et légumes et enjeux nutritionnels. Harzig Jean. 2001. Fruitrop (Ed. Française) (85) : 4-6. Journée professionnelle Technofruits 2001, Montpellier, France, 5 Septembre 2001.
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1996

Fabrication de pain à base de farine composée. Mission d'appui. Faure Jacques. 1996. Montpellier : CIRAD-CA, 5 p.

Physico-chemical characteristics of sour cassava starch. Mestres Christian, Rouau Xavier, Zakhia Nadine, Brabet Catherine. 1996. In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR. Cali : CIAT, 143-149. (CIAT Publication, 271) ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 Janvier 1994/15 Janvier 1994.

Review of sour cassava starch production in rural Colombia areas. Zakhia Nadine, Dufour Dominique, Chuzel Gérard, Griffon Dany. 1996. Tropical Science (36) : 247-255.

1992

Qualité de l'amidon aigre de manioc : validation d'une méthode d'évaluation du pouvoir de panification et mise en place d'une épreuve descriptive d'analyse sensorielle Projet de fin d'étude. Laurent L.. 1992. Montpellier : CIRAD-SAR, 85 p. Mémoire d'ingénieur : en Génie Biologique. Produits Biologiques Alimentaires : Université de technologie

1991

Desarrollo de una prueba de evaluacion de la calidad del almidon agrio de yuca. Chuzel Gérard. 1991. In : Taller "Avances sobre almidon de yuca" : resumenes. CIRAD-CEEMAT. Cali : CIAT, 83-84. Taller : Avances Sobre Almidon de Yuca, Cali, Colombie, 17 Juin 1991/20 Juin 1991.

La chikwangue au congo : systèmes techniques et diffusion des innovations. Muchnik José. 1991. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 32 p.

1989

Les produits alimentaires du Nord Yémen céréales et légumineuses 2 _ Apports en fibre, minéraux et vitamines B. Dumas Jean-Claude, Bru Christian, Gast M., Frangne R., Adrian Jean. 1989. Sciences des Aliments, 9 : 601-612.

Les produits alimentaires du Nord Yémen, céréales et légumineuses 1 Composition en acides aminés. Risterucci Ange-Marie, Dumas Jean-Claude, Gast M., Frangne R., Adrian Jean. 1989. Sciences des Aliments, 9 : 583-599.

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