Agritrop
Accueil

Résultats pour : "Comportement alimentaire"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun
Aller à 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 1989

Nombre de documents : 42.

2023

Contribution of woody plants to horses' diets in Mediterranean rangelands. Mikicic Estelle, Jouven Magali, Etienne Laura, Zoungrana Sombénéwendé Rasmata, Bastianelli Denis. 2023. Revue d'Elevage et de Médecine Vétérinaire des Pays Tropicaux, 76:36956, 12 p.
[img]
Prévisualisation

Foraging and mating behaviors of Hypsignathus monstrosus at the bat-human interface in a central African rainforest. Schloesing Elodie, Caron Alexandre, Chambon Rémi, Courbin Nicolas, Labadie Morgane, Nina Roch, Mouiti Mbadinga Frida, Ngoubili Wilfrid, Sandiala Danficy, Bourgarel Mathieu, De Nys Hélène, Cappelle Julien. 2023. Ecology and Evolution, 13 (7):e10240, 13 p.
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation

Manger à Bamako (Mali) : entre besoins et aspirations. Retour sur les résultats d'une enquête sociologique de 2013. Tibère Laurence, Poulain Jean-Pierre, Fischler Claude, Bricas Nicolas. 2023. Anthropology of Food (17), 17 p.
[img]
Prévisualisation

Sweetpotato cultivation: Characteristics, constraints and preferred traits of producers and consumers in Côte d'Ivoire. Kouassi Jean Hugues Martial, Dibi Konan Evrard Brice, Boye Mambé Auguste-Dénise, Essis Brice Sidoine, Kouakou Amani Michel, N'Zue Boni, Dufour Dominique. 2023. Journal of the Science of Food and Agriculture, 8 p.
[img]
Prévisualisation

2022

Changes in food purchasing practices of French households during the first COVID-19 lockdown and associated individual and environmental factors. Recchia Daisy, Rollet Pascaline, Perignon Marlène, Bricas Nicolas, Vonthron Simon, Perrin Coline, Méjean Caroline. 2022. Frontiers in Nutrition, 9:828550, 14 p.
[img]
Prévisualisation

Genre et alimentation à l'épreuve de la vie urbaine en Afrique, Amérique Latine et Asie. Soula Audrey, Lepiller Olivier, Bricas Nicolas. 2022. Anthropology of Food (S17), n.spéc. : 1-10.
[img]
Prévisualisation

Individual‐level drivers of dietary behaviour in adolescents and women through the reproductive life course in urban Ghana: A Photovoice study. Liguori Julia, Pradeilles Rebecca, Laar Amos, Zotor Francis, Tandoh Akua, Klomegah Senam, Osei‐Kwasi Hibbah A., Le Port Agnès, Bricas Nicolas, Aryeetey Richmond Nii Okai, Akparibo Robert, Griffiths Paula, Holdsworth Michelle. 2022. Maternal and Child Nutrition:e13412, 16 p.
[img]
Prévisualisation

Perspective: Food environment research priorities for Africa - Lessons from the Africa food environment research network. Laar Amos, Addo Phyllis, Aryeetey Richmond Nii Okai, Agyemang Charles, Zotor Francis, Asiki Gershim, Rampalli Krystal K., Amevinya Gideon S., Tandoh Akua, Nanema Silver, Adjei-Nsiah Samuel, Laar Matilda E., Mensah Kobby, Laryea Dennis, Sellen Daniel, Vandevijvere Stefanie, Turner Christopher, Osei-Kwasi Hibbah Araba, Spires Mark, Blake Christine, Rowland Dominic, Kadiyala Suneetha, Madzorera Isabel, Diouf Adama, Covic Namukolo, Dzudzor Isaac M., Annan Reginald, Milani Peiman, Nortey John, Bricas Nicolas, Mphumuzi Sukati, Yongabi Anchang Kenneth, Jafri Ali, Dhall Meenal, lee Amanda, Mackay Sally, Oti Samuel O., Hofman Karen, Frongillo Edward A., Holdsworth Michelle. 2022. Advances in Nutrition, 13 (3):nmac019 : 739-747.
[img] [img]
Prévisualisation

2021

Accès physique et fréquentation des commerces alimentaires dans le Grand Montpellier. Recchia Daisy, Méjean Caroline, Perignon Marlène, Rollet Pascaline, Bricas Nicolas, Chaboud Géraldine, Vonthron Simon, Perrin Coline. 2021. Montpellier : Chaire Unesco alimentations du monde, 4 p. (So What ? / Policy Brief, 15)
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

The African urban food environment framework for creating healthy nutrition policy and interventions in urban Africa. Osei-Kwasi Hibbah Araba, Laar Amos, Zotor Francis, Pradeilles Rebecca, Aryeetey Richmond Nii Okai, Green Mark Alan, Griffiths Paula, Akparibo Robert, Wanjohi Milka Njeri, Rousham Emily, Barnes Amy, Booth Andrew, Mensah Kobby, Asiki Gershim, Kimani-Murage Elizabeth W., Bricas Nicolas, Holdsworth Michelle. 2021. PloS One, 16 (4):e0249621, 17 p.
[img]
Prévisualisation

Cartographier les inégalités d'accès aux commerces alimentaires dans le Grand Montpellier. Muller Béryl, Bricas Nicolas, Vonthron Simon, Perrin Coline. 2021. Montpellier : Chaire Unesco alimentations du monde, 4 p. (So What ? / Policy Brief, 16)
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Introduction. L'alimentation dans toutes ses dimensions. Bricas Nicolas, Conaré Damien, Walser Marie. 2021. In : Une écologie de l'alimentation. Bricas Nicolas (ed.), Conaré Damien (ed.), Walser Marie (ed.). Versailles : Ed. Quae, 21-25. ISBN 978-2-7592-3352-6
[img]
Prévisualisation

Les boissons alcoolisées : dimensions spatiales et rapports de pouvoir. Bonte Marie, Bruckert Michaël. 2021. Les Cahiers d'Outre-Mer (283) : 5-26.
[img]
Prévisualisation

Méthodes d'investigation de l'alimentation et des mangeurs – MIAM. Lepiller Olivier (ed.), Fournier Tristan (ed.), Bricas Nicolas (ed.), Figuié Muriel (ed.). 2021. Versailles : Ed. Quae, 247 p. (Update sciences et technologies) ISBN 978-2-7592-3346-5
[img]
Prévisualisation

Reflection: Snatched Commensality: To eat or not to eat together in times of Covid-19 in France. Fourat Estelle, Fournier Tristan, Lepiller Olivier. 2021. Food and Foodways, 29 (2) : 204-212.
[img]
Prévisualisation
[img]

Une écologie de l'alimentation. Bricas Nicolas (ed.), Conaré Damien (ed.), Walser Marie (ed.). 2021. Versailles : Ed. Quae, 312 p. ISBN 978-2-7592-3352-6
[img]
Prévisualisation

2020

Conclusion - Politiser pour ne rien changer ? L'alimentation entre critiques et canalisation de la critique. Michel Laura, Fouilleux Eve, Bricas Nicolas. 2020. In : Quand l'alimentation se fait politique(s). Fouilleux Eve (ed.), Michel Laura (ed.). Rennes : PUR, 329-344. (Collection Res Publica) ISBN 978-2-7535-7908-8
[img] [img]
Prévisualisation

Conclusion. Quels enseignements pour étudier les transformations de l'alimentation urbaine ? Soula Audrey, Yount-André Chelsie, Lepiller Olivier, Bricas Nicolas. 2020. In : Manger en ville. Regards socio-anthropologiques d'Afrique, d'Amérique latine et d'Asie. Soula Andrey (ed.), Yount-André Chelsie (ed.), Lepiller Olivier (ed.), Bricas Nicolas (ed.). Versailles : Ed. Quae, 165-170. (Update sciences et technologies) ISBN 978-2-7592-3090-7
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation

Détermination du régime alimentaire du dromadaire et de son comportement dans son milieu naturel. Mahma Hassen. 2020. Ouargla : Université Kasdi Merbah Ouargla, 128 p. Thèse de doctorat : Production animale : Université Kasdi Merbah Ouargla
[img]
Prévisualisation

Eating in the city. Socio-anthropological perspectives from Africa, Latin America and Asia. Soula Audrey (ed.), Yount-André Chelsie (ed.), Lepiller Olivier (ed.), Bricas Nicolas (ed.). 2020. Versailles : Ed. Quae, 158 p. (Update sciences et technologies) ISBN 978-2-7592-3281-9
[img]
Prévisualisation

[img]
Prévisualisation

Introduction : saisir l'alimentation du point de vue des mangeurs urbains. Soula Audrey, Yount-André Chelsie, Lepiller Olivier, Bricas Nicolas. 2020. In : Manger en ville. Regards socio-anthropologiques d'Afrique, d'Amérique latine et d'Asie. Soula Andrey (ed.), Yount-André Chelsie (ed.), Lepiller Olivier (ed.), Bricas Nicolas (ed.). Versailles : Ed. Quae, 11-17. (Update sciences et technologies) ISBN 978-2-7592-3090-7
[img]
Prévisualisation

Investigating foods and beverages sold and advertised in deprived urban neighbourhoods in Ghana and Kenya: A cross-sectional study. Green Mark Alan, Pradeilles Rebecca, Laar Amos, Osei-Kwasi Hibbah Araba, Bricas Nicolas, Coleman Nathaniel, Klomegah Senam, Wanjohi Milka Njeri, Tandoh Akua, Akparibo Robert, Aryeetey Richmond Nii Okai, Griffiths Paula, Kimani-Murage Elizabeth W., Mensah Kobby, Muthuri Stella, Zotor Francis, Holdsworth Michelle. 2020. BMJ Open, 10 (6):e035680, 15 p.
[img]
Prévisualisation

Les repas des Marocains. Comparaison entre Casablanca et des communes rurales du Souss (enquête de 2013). Tibère Laurence, Poulain Jean-Pierre, Bricas Nicolas, Boumeggouti Driss, Fischler Claude. 2020. Anthropology of the Middle East, 15 (2) : 136-151.
[img]
Prévisualisation

Manger en ville. Regards socio-anthropologiques d'Afrique, d'Amérique latine et d'Asie. Soula Audrey (ed.), Yount-André Chelsie (ed.), Lepiller Olivier (ed.), Bricas Nicolas (ed.). 2020. Versailles : Ed. Quae, 175 p. (Update sciences et technologies) ISBN 978-2-7592-3090-7
[img]
Prévisualisation

Opportunities in Africa's growing urban food markets. Tschirley David, Bricas Nicolas, Sauer Christine, Reardon Thomas. 2020. In : Feeding Africa's cities: Opportunities, challenges, and policies for linking African farmers with growing urban food markets. AGRA. Nairobi : AGRA, 25-56. (Africa Agriculture Status Report (AASR), 2020)
[img]
Prévisualisation

Patterns of foraging activity and fidelity in a Southeast Asian flying fox. Schloesing Elodie, Chambon Rémi, Tran Annelise, Choden Kinley, Ravon Sébastien, Epstein Jonathan H., Hoem Thavry, Furey Neil M., Labadie Morgane, Bourgarel Mathieu, De Nys Hélène, Caron Alexandre, Cappelle Julien. 2020. Movement Ecology, 8:46, 13 p.
[img]
Prévisualisation

Unhealthy eating practices of city-dwelling Africans in deprived neighbourhoods: Evidence for policy action from Ghana and Kenya. Holdsworth Michelle, Pradeilles Rebecca, Tandoh Akua, Green Mark Alan, Wanjohi Milka Njeri, Zotor Francis, Asiki Gershim, Klomegah Senam, Abdul-Haq Zakia, Osei-Kwasi Hibbah Araba, Akparibo Robert, Bricas Nicolas, Auma Carol, Griffiths Paula, Laar Amos. 2020. Global Food Security, 26:100452, 13 p.
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

2019

Effects of starvation and vegetation distribution on locust collective motion. Dkhili Jamila, Maeno Koutaro Ould, Idrissi Hassani Lalla Mina, Ghaout Saïd, Piou Cyril. 2019. Journal of Insect Behavior, 32 (3) : 207-217.
[img] [img]

[img]
Prévisualisation

Host-feeding patterns of Aedes (Aedimorphus) vexans arabiensis, a Rift Valley Fever virus vector in the Ferlo pastoral ecosystem of Senegal. Biteye Biram, Fall Assane Gueye, Seck Momar Talla, Ciss Mamadou, Diop Mariame, Gimonneau Geoffrey. 2019. PloS One, 14 (10):e0215194, 12 p.
[img]
Prévisualisation

Key research and innovation questions on engaging consumers in the delivery of FOOD 2030. Gill Margaret, Den Boer A.C.L., Kok Kristiaan, Laperrière André, Lähteenmäki Liisa, Damianova Zoya, Breda Joao, Cahill James, Callenius Carolin, Caron Patrick, Gurinovic Mirjana, Lang Tim, Mango Carlos, Ryder John, Sonnino Roberta, Verburg Gerda, Westhoek Henk, Cesuroglu Tomris, Regeer Barbara J., Broerse Jacqueline. 2019. Amsterdam : FIT4FOOD2030, 6 p. (FIT4FOOD2030 Policy brief, 2)
[img]
Prévisualisation

Recruitment rate of nestmate in six tropical arboreal ants (Hymenoptera: Formicidae). Tadu Zéphirin, Bagny-Beilhe Leïla, Aléné Désirée Chantal, Djiéto-Lordon Champlain. 2019. Journal of Insect Behavior, 32 : 252-266.
[img] [img]

Rice cooking and sensory quality. Mestres Christian, Briffaz Aurélien, Valentin Dominique. 2019. In : Rice: Chemistry and technology. Bao Jinsong (ed.). Saint-Paul : AACC International-Woodhead Publishing, 385-426. ISBN 978-0-12-811508-4
[img]

1989

La diversification de la consommation : une tendance de l'évolution des styles alimentaires au Sahel. Bricas Nicolas, Sauvinet Rachel. 1989. In : Journée-débat sur le riz, Paris, France, 13 décembre 1989. Solagral ; Réseau stratégies alimentaires. Paris : Solagral, 23 p. Séminaire SOLAGRAL : réseau stratégies alimentaires, France, 13 Décembre 1989.
[img]
Prévisualisation

Liste générée le Mon Jan 29 03:09:32 2024 CET.