Brat Pierre, Olle Didier, Reynes Max, Cogat Pierre Olivier, Brillouet Jean-Marc. 2001. Preparation of passion fruit puree by flash vacuum-expansion. Journal of Food Science, 66 (4) : 542-547.
Version publiée
- Anglais
Accès réservé aux personnels Cirad Utilisation soumise à autorisation de l'auteur ou du Cirad. 487101.pdf Télécharger (147kB) | Demander une copie |
Liste HCERES des revues (en SHS) : oui
Thème(s) HCERES des revues (en SHS) : Psychologie-éthologie-ergonomie
Résumé : Purple passion fruit were processed by flash vacuum-expansion in comparison with a single-strength juice. A puree was obtained with about 50% / fruit weight yield, which is 2-fold that obtained for the reference juice. Color and cell-wall polysaccharides of the products were analyzed, and their rheological properties were investigated. The red-purple puree was enriched in anthocyanins and alcohol-insoluble residue. The puree had higher consistency and viscosity, which was related to its alcohol-insoluble residue and starch contents.
Mots-clés Agrovoc : grenadille, pulpe de fruits, traitement, extraction, jus de fruits, paroi cellulaire, Viscosité, couleur, polyholoside, propriété rhéologique, composé volatil, purée de fruit
Mots-clés complémentaires : Flash-détente
Classification Agris : Q02 - Traitement et conservation des produits alimentaires
Auteurs et affiliations
- Brat Pierre, CIRAD-FLHOR-ARF (FRA) ORCID: 0000-0003-0429-9575
- Olle Didier
- Reynes Max, CIRAD-FLHOR-DIR (FRA)
- Cogat Pierre Olivier
- Brillouet Jean-Marc, CIRAD-FLHOR-ARF (FRA)
Autres liens de la publication
Source : Cirad - Agritrop (https://agritrop.cirad.fr/487101/)
[ Page générée et mise en cache le 2024-12-16 ]