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Résultats pour Auteur : "Cuq, J.L."

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Article de revue

Functional properties of myofibrillar protein-based biopackaging as affected by film thickness. Cuq Bernard, Gontard Nathalie, Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1996. Journal of Food Science, 61 (3) : 580-584.
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Rheological models for the mechanical properties of myofibrillar protein-based films. Cuq Bernard, Gontard Nathalie, Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1996. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44 (4) : 1116-1122.
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Stability of myofibrillar protein-based biopackagings during storage. Cuq Bernard, Gontard Nathalie, Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1996. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie - Food Science and Technology, 29 (4) : 344-348.

Biodegradable packaging made from cottonseed flour : formation and improvement by chemical treatments with gossypol, formaldehyde, and glutaraldehyde. Marquié Catherine, Aymard Christian, Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1995. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 43 (10) : 2762-2767.
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Edible packaging films based on fish myofibrillar proteins : formulation and functional properties. Cuq Bernard, Aymard Christian, Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1995. Journal of Food Science, 60 (6) : 1369-1374.
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Estimation of the biofragmentability of packaging materials by an enzymatic method. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1995. Enzyme and Microbial Technology, 17 : 524-529.
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Water vapour permeability of edible bilayer films of wheat gluten and lipids. Gontard Nathalie, Marchesseau S., Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1995. International Journal of Food Science and Technology, 30 (1) : 49-56.

Biodegradability of packaging materials using a respirometric method. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1994. Packaging Technology and Science, 7 (2) : 87-98.

Edible composite films of wheat gluten and lipids : water vapour permeability and other physical properties. Gontard Nathalie, Duchez C., Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1994. International Journal of Food Science and Technology, 29 : 39-50.

Estimation of the biodegradability of packaging materials by a screening test and a weight-loss method. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1994. Packaging Technology and Science, 7 (1) : 27-37.

Déshydratation osmotique du kiwi : Influence des variables du procédé sur la couleur et la teneur en acide ascorbique. Vial C., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1991. Sciences des Aliments, 11 (1) : 63-84.

Déshydratation osmotique de la papaye : influence des variables du procédé sur la qualité des produits finis. Heng K., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1990. Sciences des Aliments, 10 (4) : 831-848.

Chapitre d'ouvrage

Cuisson et conservation des aliments. Cuq J.L., Guilbert Stéphane. 1992. In : Alimentation et nutrition humaines = [Human feedings and nutrition]. Dupin H., Cuq J.L., Malewiak M.I., Leynaud Rouaud C., Berthier A.M. Paris : ESF, 1183-1234.

Communication avec actes

Estimation de la biodégradabilité de matériaux d'emballage. Coma V., Couturier Y., Pascat B., Bureau G., Guilbert Stéphane, Cuq J.L.. 1991. In : L'emballage alimentaire subi ou maîtrisé ? Vol 1, Vol 2 = Food packaging : a burden or an achievement ? Vol.1, Vol.2$ENG. ADRIAC. Reims : ADRIAC, 2 p. ISBN 2-9506203-0-2 Emballage alimentaire subi ou maîtrisé, Reims, France, 5 Juin 1991/7 Juin 1991.

Elaboration of a research methodology for improving the quality of dried fish in Mali. Zakhia Nadine, Cuq J.L., Thémelin André. 1990. In : Post-harvest technology, preservation and quality of fish in southeast Asia = [Technologie aprés récolte, conservation et qualité du poisson en Asie du sud est]. Reilly P.J.A., Parry R.W.H., Barile L.E.; IFS; National Research Council of Thailand; Mahidol. Stockholm : IFS, 159-168. Post Harvest Technology Preservation and Quality of Fish in Southeast Asia, Bangkok, Thaïlande, 13 Novembre 1989/17 Novembre 1989.
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Communication sans actes

Aperçu sur la qualité du Tilapia séché et commercialisé au Mali. Zakhia Nadine, Cuq J.L.. 1993. In : Compte-rendu de la consultation d'experts FAO sur la technologie du poisson en Afrique = Proceedings of the FAO expert consultation on fish technology in Africa$ENG. FAO. Rome : FAO, 86-92. (FAO Fisheries Report, n. 467) FAO Expert Consultation on Fish Technology in Africa, Accra, Ghana, 22 Octobre 1991/25 Octobre 1991.

Quality assessment and process controlling of the traditionally dried fish in Mali. Zakhia Nadine, Thémelin André, Cuq J.L.. 1990. In : International agricultural engineering conference exhibition. Vol II post harvest technology and biotechnology = [Actes du congrès international sur les techniques agricoles : vol.II technologie aprés récolte et biotechnologie]. Salokhe V.M., Ilangantileke. Bangkok : Asian Institute of Technology, 561-569. International Agricultural Engineering Conference and Exhibition, Bangkok, Thaïlande, 3 Décembre 1990/6 Décembre 1990.

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