Agritrop
Accueil

Résultats pour : "polyphénol"

Format d'export [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Grouper par : Année de publication | Type de document | Aucun

Nombre de documents : 61.

Comparison of antioxidant efficiencies in oil-in-water emulsion using extracellular vesicles from olive co-products or liposomes as antioxidants carriers. Barea Bruno, Barouh Nathalie, Fenaghra Amal, Colosetti Pascal, Lecomte Jérôme, Durand Erwann, Mey Anne, Laugerette Fabienne, Michalski Marie-Caroline, Bourlieu-Lacanal Claire, Villeneuve Pierre. 2024. Journal of the American Oil Chemists' Society, 15 p.
[img]
Prévisualisation

Impact of cooking, drying and grinding operations on chemical content, functional and sensorial qualities of Curcuma longa L. Yin Molika, Weil Mathieu, Avallone Sylvie, Maraval Isabelle, Forestier-Chiron Nelly, Servent Adrien, In Sokneang, Bohuon Philippe. 2023. Journal of Food Measurement and Characterization, 17 : 998-1008.
[img] [img]

Durabilité naturelle et composition en extractibles du bois de Juniperus oxycedrus subsp. oxycedrus du Nord-Ouest de l'Algérie. Ouaar Djilali, Megherbi-Benali Aicha, Toumi-Benali Fawzia, Thévenon Marie-France, Candelier Kévin, Pignolet Luc, Gérard Jean. 2022. Bois et Forêts des Tropiques, 350 : 57-69.
[img]
Prévisualisation

Polyphenol lipophilisation: A suitable tool for the valorisation of natural by-products. Grajeda-Iglesias Claudia, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Barouh Nathalie, Muñoz-Castellanos Laila-Nayzzel, Salas Erika. 2022. International Journal of Food Science and Technology, 57 (11), n.spéc. Interaction of polyphenols with food components: safety, quality and nutritional aspects : 6935-6947.
[img] [img]

Metabolomics of pigmented rice coproducts applying conventional or deep eutectic extraction solvents reveal a potential antioxidant source for human nutrition. Barros Santos Millena, Barouh Nathalie, Durand Erwann, Baréa Bruno, Robert Mélina, Micard Valérie, Lullien-Pellerin Valérie, Villeneuve Pierre, Cameron Luiz Claudio, Ryan Elizabeth P., Larraz Ferreira Mariana Simões, Bourlieu-Lacanal Claire. 2021. Metabolites, 11 (2):110, 26 p.
[img]
Prévisualisation

Sensory and nutritional qualities of 'Manila' mango ready-to-eat puree enhanced using mild flash vacuum expansion processing. Marin-Castro Ubaldo Richard, Garcia-Alvarado M.A., Vargas-Ortiz Manuel, Pallet Dominique, Salgado-Cervantes Marco, Servent Adrien. 2021. Fruits, 76 (5) : 248-257.
[img]

Chemical profiles and anti-termite activity of hydrodistillation residues from three aromatic plants acclimated in Burkina Faso. Sankara Assétou, Ouédraogo Jean Claude W., Pignolet Luc, Thévenon Marie-France, Bonzi-Coulibaly Yvonne. 2020. Journal of Agricultural Science (Toronto), 12 (8) : 245-256.
[img]
Prévisualisation

Multiblock analysis to relate polyphenol targeted mass spectrometry and sensory properties of chocolates and cocoa beans. Fayeulle Noémie, Preys Sébastien, Roger Jean-Michel, Boulanger Renaud, Hue Clotilde, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas. 2020. Metabolites, 10:311, 13 p.
[img]
Prévisualisation

Selection of natural extracts for their antioxidant capacity by using a combination of in Vitro assays. Deyrieux Charlotte, Durand Erwann, Guillou Sonia, Barouh Nathalie, Baréa Bruno, Salaun Françoise Michel, Villeneuve Pierre. 2020. Journal of the American Oil Chemists' Society, 97 (11) : 1229-1241.
[img]

Fast discrimination of chocolate quality based on average-mass-spectra fingerprints of cocoa polyphenols. Fayeulle Noémie, Meudec Emmanuelle, Boulet Jean-Claude, Vallverdu-Queralt Anna, Hue Clotilde, Boulanger Renaud, Cheynier Véronique, Sommerer Nicolas. 2019. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 67 (9) : 2723-2731.
[img]

Monitoring anthocyanin degradation in Hibiscus sabdariffa extracts with multi-curve resolution on spectral measurement during storage. Achir Nawel, Sinela André Mundombe, Mertz Christian, Fulcrand Hélène, Dornier Manuel. 2019. Food Chemistry, 271 : 536-542.
[img]

Rosmarinic acid and its esters inhibit membrane cholesterol domain formation through an antioxidant mechanism based, in nonlinear fashion, on alkyl chain length. Sherratt Samuel, Villeneuve Pierre, Durand Erwann, Mason R. Preston. 2019. Biochimica et Biophysica Acta (BBA). Biomembranes, 1861 (3) : 550-555.
[img]

Study of a chemotaxonomic marker able to identify the genus Aquilaria (Thymelaeaceae). Andary Claude, Longepierre Damien, Lê Công Kiêt, Hul Sovanmoly, Zaremski Alba, Michaloud Georges. 2019. Bois et Forêts des Tropiques, 341 : 29-38.
[img]
Prévisualisation

Etude des procédés de transformation de poivres sauvages de l'Océan Indien : impact sur la qualité (piquant, arôme et couleur). Weil Mathieu. 2018. Montpellier : Montpellier SupAgro, 172 p. Thèse de doctorat : Génie des Procédés : Montpellier SupAgro
[img]
Prévisualisation

Model development to enhance the solvent extraction of polyphenols from mango seed kernel. Ekorong Akouan Anta Junior, Mbougueng Pierre-Désiré, Durand Erwann, Baréa Bruno, Villeneuve Pierre, Ndjouenkeu Robert. 2018. Journal of Biologically Active Products from Nature, 8 (1) : 51-83.
[img]

Toxicity of natural deep eutectic solvent betaine: Glycerol in rats. Benlebna Melha, Ruesgas-Ramón Mariana, Bonafos Béatrice, Fouret Gilles, Casas François, Coudray Charles, Durand Erwann, Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Feillet-Coudray Christine. 2018. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 66 (24) : 6205-6212.
[img] [img]

Exploration of reaction mechanisms of anthocyanin degradation in a roselle extract through kinetic studies on formulated model media. Sinela André Mundombe, Mertz Christian, Achir Nawel, Rawat Nadirah, Vidot Kévin, Fulcrand Hélène, Dornier Manuel. 2017. Food Chemistry, 235 : 67-75.
[img]

Polyphenol alkyl ester inhibits membrane cholesterol domain formation through an antioxidant mechanism based, in nonlinear fashion, on chain length. Sherratt Samuel, Villeneuve Pierre, Jacob Robert F., Durand Erwann, Mason R. Preston. 2017. Biophysical Journal, 112 (3), suppl. 1:1565 : 318a. Annual Meeting of the Biophysical-Society. 58, San Francisco, États-Unis, 15 Février 2014/19 Février 2014.
[img]
Prévisualisation

Effects of mechanical and enzymatic pretreatments on extraction of polyphenols from blackberry fruits. Soto Marvin, Acosta Oscar, Vaillant Fabrice, Perez Ana. 2016. Journal of Food Process Engineering, 39 (5) : 492-500.
[img]

Effect of reverse osmosis concentration coupled with drying processes on polyphenols and antioxidant activity obtained from Tectona grandis leaf aqueous extracts. Koffi Emmanuel N., Meudec Emmanuelle, Adje Anoh Félix, Lozano Paul, Lozano Yves, Bekro Yves-Alain. 2015. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 2 (2) : 54-59.
[img]

Mapping the genetic and tissular diversity of 64 phenolic compounds in Citrus species using a UPLC-MS approach. Durand-Hulak Marie, Dugrand Audray, Duval Thibault, Bidel Luc P.R., Jay-Allemand Christian, Froelicher Yann, Bourgaud Frédéric, Fanciullino Anne Laure. 2015. Annals of Botany, 115 (5) : 861-877.
[img]

Trapping by amylose of the aliphatic chain grafted onto chlorogenic acid: Importance of the graft position. Le-Bail Patricia, Lorentz C., Pencreac'h Gaëlle, Soultani-Vigneron S., Pontoire Bruno, Lopez Giraldo Luis Javier, Villeneuve Pierre, Hendrickx J., Tran V.. 2015. Carbohydrate Polymers, 117 : 910-916.
[img]

Antioxidant properties and efficacies of synthesized alkyl caffeates, ferulates, and coumarates. Moltke Sorensen Ann-Dirit, Durand Erwann, Laguerre Mickaël, Bayrasy Christelle, Lecomte Jérôme, Villeneuve Pierre, Jacobsen Charlotte. 2014. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 62 (52) : 1253-12562.
[img]

Heat inactivation of polyphenol oxidase and peroxidase as a function of water activity: A case study of mango drying. Korbel Emilie, Servent Adrien, Billaud Catherine, Brat Pierre. 2013. Drying Technology, 31 (13-14) : 1675-1680.
[img]

Impact of temperature and water activity on enzymatic and non-enzymatic reactions in reconstituted dried mango model system. Korbel Emilie, Attal El-Haddi, Grabulos Joël, Lluberas Elena, Durand Noël, Morel Gilles, Goli Thierry, Brat Pierre. 2013. European Food Research and Technology, 237 (1) : 39-46.
[img]

Polyphenol extraction and characterization of Justicia secunda Vahl leaves for traditional medicinal uses. Koffi Emmanuel N., Le Guernevé Christine, Lozano Paul, Meudec Emmanuelle, Adje Anoh Félix, Bekro Yves-Alain, Lozano Yves. 2013. Industrial Crops and Products, 49 : 682-689.
[img]

Caractérisation des propriétés biochimiques et nutritionnelles de la pulpe de baobab des espèces endémiques de Madagascar et d'Afrique continentale en vue de leur valorisation. Cissé Ibrahima. 2012. Montpellier : Montpellier SupAgro, 153 p. Thèse de doctorat : Sciences des procédés Sciences des aliments. Génie des procédés : Montpellier SupAgro Centre international d'études supérieures en sciences agronomiques
[img]
Prévisualisation

Procédé d'extraction de composés phénoliques à partir d'eau de végétation de l'olive et préparation d'extrait titré en polyphénols d'olive et de raisin. Urban Nelly, Dornier Manuel, Pallet Dominique, Reynes Max. 2012. Paris : INPI, 22 p. N° de dépôt : 0900752, N° de brevet : FR2942224 B1, N° de dépôt international : PCT/FR2010/000137, N° de brevet international : WO2010/094860 A2, N° de brevet : PT2398756 T, N° de brevet : ES10708243 T, N° de dépôt européen : 10708243.0, N° de brevet européen : EP2398756 B1, N° de brevet : BRPI1008591 A2
[img]
Prévisualisation
[img]
Prévisualisation

Free and bound cinnamic acid derivatives in Corsica sweet blond oranges. Carrera Eric, Vall Ould El Kebir Mohamed, Jacquemond Camille, Luro François, Lozano Yves, Gaydou Emile M.. 2010. Natural Product Communications, 5 (3) : 435-440.
[img]
Prévisualisation

Main composition of Physalis (Physalis pubescens L.) fruit juice from Egypt. El Sheikha Aly, Piombo Georges, Goli Thierry, Montet Didier. 2010. Fruits, 65 (4) : 255-265.
[img]

Optimization of anthocyanin, flavonol and phenolic acid extractions from Delonix regia tree flowers using ultrasound-assisted water extraction. Adje Anoh Félix, Lozano Yves, Lozano Paul, Adima Augustin Amissa, Chemat Farid, Gaydou Emile M.. 2010. Industrial Crops and Products, 32 (3) : 439-444.
[img]

Polyphenols characterization and antioxidant capacities of concentrated extracts of Carapa procera D.C. and Hibiscus sabdariffa L. obtained at pilot plant scale. Adje Anoh Félix, Lozano Yves, Meudec Emmanuelle, Lozano Paul, Adima Augustin Amissa, Gaydou Emile M., Chemat Farid. 2010. In : XXVth International Conference on Polyphenols = XXVème Conférence internationale sur les polyphénols, Montpellier, France, August 23rd to 27th , 2010. INRA. s.l. : s.n., 1 p. International Conference on Polyphénols. 25, Montpellier, France, 23 Août 2010/27 Août 2010.
[img]

Comparison of the physico-chemical characteristics of a new triploid banana hybrid, FLHORBAN 920, and the Cavendish variety. Bugaud Christophe, Alter Pascaline, Daribo Marie Odette, Brillouet Jean-Marc. 2009. Journal of the Science of Food and Agriculture, 89 (3) : 407-413.
[img]

OakScan TM : procédé de mesure rapide et non destructif des polyphénols du bois de chêne de tonnellerie. Giordanengo Thomas, Charpentier Jean-Paul, Boizot Nathalie, Roussel Sylvie, Roger Jean-Michel, Chaix Gilles, Robin Christophe, Mourey Nicolas. 2009. Revue Française d'Œnologie (234) : 10-15.

Polyphenol extraction from eight Perilla frutescens cultivars. Meng Linghua, Lozano Yves, Bombarda Isabelle, Gaydou Emile M., Li Bin. 2009. Comptes Rendus. Chimie, 12 (5) : 602-611.
[img]

Anthocyanin characterization of pilot plant water extracts of Delonix regia flowers. Adje Anoh Félix, Lozano Yves, Meudec Emmanuelle, Lozano Paul, Adima Augustin Amissa, Agbo N'zi Georges, Gaydou Emile M.. 2008. Molecules, 13 : 1238-1245.
[img]
Prévisualisation

Correction of moisture effects on near infrared calibration of the analysis of phenol content in eucalyptus wood extracts. Giordanengo Thomas, Charpentier Jean-Paul, Roger Jean-Michel, Roussel Sylvie, Brancheriau Loïc, Chaix Gilles, Baillères Henri. 2008. Annals of Forest Science, 65 (8), 803-[7]
[img]

Evaluation des potentiels nutritionnels et technologiques de quelques fruits locaux du Sénégal. Cisse Mady, Sakho Mama, Dornier Manuel, Diop C.M., Reynes Max, Sock Oumar. 2008. Journal des Sciences pour l'Ingénieur (10) : 46-50.
[img]

Activité antioxydante d'extraits concentrés de polyphénols de Perilla frutescens fabriqués à l'échelle pilote par procédés membranaires et atomisation. Meng Linghua, Lozano Yves, Bombarda Isabelle, Gaydou Emile, Li Bin. 2007. In : Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 07-08 novembre, 2007. Montpellier : Cirad, 1 p. Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 7 Novembre 2007/8 Novembre 2007.
[img]
Prévisualisation

Activité antioxydante de polyphénols de Perilla frutescens extraits à l'échelle pilote par procédés membranaires et atomisation. Meng Linghua, Lozano Yves, Bombarda Isabelle, Gaydou Emile, Li Bin. 2007. In : 20ème Journée de la Société Chimique de France, Avignon, France, 24 mai 2007. Université d'Avignon et des Pays de Vaucluse. Montpellier : Cirad, 1 p. Journée de la Société Chimique de France. 20, Avignon, France, 24 Mai 2007.
[img]
Prévisualisation

Extraction, concentration et séchage par atomisation de flavonoïdes de Carapa procera. Adjé Félix, Lozano Yves, Adima Augustin Amissa, Meudec Emmanuelle, Gaydou Emile, Agbo N'zi Georges. 2007. In : Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 07-08 novembre, 2007. Montpellier : Cirad, 1 p. Forum Ingrédients, Santé, Beauté, Vannes, France, 7 Novembre 2007/8 Novembre 2007.
[img]
Prévisualisation

Anthocyanin and flavonoid production from Perilla frutescens : pilot plant scale processing including cross-flow microfiltration and reverse osmosis. Meng Linghua, Lozano Yves, Bombarda Isabelle, Gaydou Emile, Bin Li. 2006. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54 : 4297-4303.
[img]

Daily polyphenol intalke in France from fruit and vegetables. Brat Pierre, Georgé Stéphane, Bellamy Annick, Du Chaffaut Laure, Scalbert Augustin, Mennen Louise, Arnault Nathalie, Amiot Marie Josèphe. 2006. Journal of Nutrition, 136 (9) : 2368-2373.
[img]

Physiologie de la maturation de la banane et qualité du fruit. Fils-Lycaon Bernard, Galas Colette, Hubert Olivier, Julian Jacqueline, Julianus Philippe, Mbéguié-A-Mbéguié Didier, Rinaldo Dominique, Saint-Marc M.L.. 2006. In : Journées Fruits Charnus, 06-07 avril 2006, Toulousen France. s.l. : s.n., 1 p. Journées Fruits Charnus, Toulouse, France, 6 Avril 2006/7 Avril 2006.
[img]
Prévisualisation

Production à l'échelle pilote d'anthocyanes et de flavonoïdes à partir de Perilla frutescens à l'aide de techniques membranaires couplées : Cross Flow Microfiltration (CFM) and Reverse Osmosis (RO). Meng Linghua, Lozano Yves, Bombarda Isabelle, Gaydou Emile, Li Bin, Teai Taivini. 2006. In : 4e Colloque International sur Les plantes aromatiques et médicinales des régions d'Outre-Mer = IVth International Conference on Aromatic and Medicinal Plants from French Overseas Regions, du 10 au 13 juillet 2006, Papeete, Tahiti, Polynésie française. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. Colloque International sur les Plantes Aromatiques et Médicinales des Régions d'Outre-Mer. 4, Papeete, Polynésie française, 10 Juillet 2006/13 Juillet 2006.
[img]
Prévisualisation

Biochemical and molecular methods for characterizing coconut diversity. Lebrun Patricia, Berger Angélique, Hodgkin Toby, Baudouin Luc. 2005. In : Coconut genetic resources. Batugal Pons (ed.), Ramanatha Rao V. (ed.), Oliver Jeffrey T. (ed.). IPGRI, COGENT. Rome : IPGRI, 225-247. ISBN 92-9043-629-8
[img]
Prévisualisation

Locating coconut genetic diversity. Ramanatha Rao V., Hodgkin Toby, Bourdeix Roland. 2005. In : Coconut genetic resources. Batugal Pons (ed.), Ramanatha Rao V. (ed.), Oliver Jeffrey T. (ed.). IPGRI, COGENT. Rome : IPGRI, 13-31. ISBN 92-9043-629-8
[img]
Prévisualisation

Phenolic acids enzymatic lipophilization. Figueroa-Espinoza Maria-Cruz, Villeneuve Pierre. 2005. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53 (8) : 2779-2787.
[img]

[img]
Prévisualisation

Rapid determination of polyphenols and vitamin C in plant-derived products. Georgé Stéphane, Brat Pierre, Alter Pascaline, Amiot Marie Josèphe. 2005. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53 (5) : 1370-1373.
[img]

Improvement of a colorimetric assay for the determination of total dietary polyphenols in order to complete food composition tables. Georgé Stéphane, Brat Pierre, Brillouet Jean-Marc, Scalbert Augustin, Amiot Marie Josèphe. 2004. In : Premier congrès "Polyphenols food health", février 2004, Vichy, France. s.l. : s.n., 1 p. Congress Polyphenols Food Health. 1, Vichy, France, Février 2004.
[img]
Prévisualisation

Banana. Jenny Christophe, Carreel Françoise, Tomekpé Kodjo, Perrier Xavier, Dubois Cécile, Horry Jean-Pierre, Tézenas Du Montcel Hugues. 2003. In : Genetic diversity of cultivated tropical plants. Hamon Perla (ed.), Seguin Marc (ed.), Perrier Xavier (ed.), Glaszmann Jean-Christophe (ed.). Montpellier : CIRAD, 99-124. ISBN 1-57808-264-1
[img]
Prévisualisation

Coconut. Lebrun Patricia, N'Cho Yavo Pierre, Bourdeix Roland, Baudouin Luc. 2003. In : Genetic diversity of cultivated tropical plants. Hamon Perla (ed.), Seguin Marc (ed.), Perrier Xavier (ed.), Glaszmann Jean-Christophe (ed.). Montpellier : CIRAD, 219-238. ISBN 1-57808-264-1
[img]
Prévisualisation

Valorisation des litières de filao (Casuarina equisetifolia) de la zone côtière du Sénégal : étude de la composition chimique et de la phytotoxicité. Lô Cheikh. 2003. Vandoeuvre-lès-Nancy : INPL, 21 p. Mémoire DEA : Sciences agronomiques : Institut national polytechnique de Lorraine

Impact of residue quality and location in soil on the C and N mineralisation of residues from cropping systems from Cerrados, Brazil. Abiven Samuel, Recous Sylvie, Reyes Gomez Victor Manuel, Oliver Robert. 2002. In : World congress of soil science. Thailande-Ministry of Agriculture and Cooperatives-LDD, SFST, IUSS, FFTC, WASWC. Bangkok : WCSS, 1 Cd-Rom World Congress of Soil Science. 17, Bangkok, Thaïlande, 14 Août 2002/20 Août 2002.

Evidence of resistance factors to Pratylenchus spp. on Coffea canephora. Villain Luc, Pignolet Luc, Ferrière Nicole, Figueroa Pablo, Molina Amauri, Sarah Jean-Louis. 2001. In : 33rd Annual Meeting of the Organization of Nematologists of Tropical America, Varadero, Cuba, 11-15 june 2001. ONTA. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. Annual Meeting of the Organization of Nematologists of Tropical America. 33, Varadero, Cuba, 11 Juin 2001/15 Juin 2001.

Le cocotier. Lebrun Patricia, N'Cho Yavo Pierre, Bourdeix Roland, Baudouin Luc. 1999. In : Diversité génétique des plantes tropicales cultivées = Genetic diversity of cultivated tropical plants. Hamon Perla (ed.), Seguin Marc (ed.), Perrier Xavier (ed.), Glaszmann Jean-Christophe (ed.). Montpellier : CIRAD, 219-239. ISBN 2-87614-344-8
[img]
Prévisualisation

Les bananiers. Jenny Christophe, Carreel Françoise, Tomekpé Kodjo, Perrier Xavier, Dubois Cécile, Horry Jean-Pierre, Tézenas Du Montcel Hugues. 1999. In : Diversité génétique des plantes tropicales cultivées = Genetic diversity of cultivated tropical plants. Hamon Perla (ed.), Seguin Marc (ed.), Perrier Xavier (ed.), Glaszmann Jean-Christophe (ed.). Montpellier : CIRAD, 113-139. ISBN 2-87614-344-8
[img]
Prévisualisation

Tannin elimination and improvement of the digestibility of protein sorghum grains. Agudelo R.A., Fliedel Geneviève, Alarcon O.M.. 1997. Archivos Latinoamericanos de Nutrición, 47 (2) : 131-135.

Embryogenèse somatique du cacaoyer Theobroma cacao L. : contraintes, progrès et perspectives et iconographie. Alemanno Laurence. 1995. Montpellier : UM2, 2 vol. (200 p.). Thèse de doctorat : Physiologie Végétale : Université Montpellier 2

Polyphenolic metabolism at the explant level during Theobroma cacao L. somatic embryogenesis. Alemanno Laurence, Berthouly Marc, Andary C., Michaux-Ferrière Nicole. 1994. In : International congress of plant tissue and cell culture = [Congrès international sur les cultures de tissus et de cellules des végétaux]. IAPTC. Rehovto : IAPTC International Congress of Plant Tissue and Cell Culture. 8, Florence, Italie, 12 Juin 1994/17 Juin 1994.

Liste générée le Mon Dec 16 01:12:52 2024 CET.