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Acceptability of gowé, a fermented malted sorghum beverage, by French consumers. In Delivrable D 5.2.2.1. Initial report on sensory and European consumer acceptance for group 1. Project AFTER “African Food Tradition rEvisited by Research”. Fliedel Geneviève, Michodjehoun-Mestres Laetitia, Maraval Isabelle, Lahon Marie-Christine, Declemy Anne-Laure, Adinsi Laurent, Akissoé Noël H., Pallet Dominique, Tomlins Keith I., Pintado Manuela. 2012. s.l. : s.n., 20 p.
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Comparison between fresh bean volatile compound composition of Criollo and Trinitario cocoa type of Venezuela. Boulanger Renaud, Portillo Elvis, Assemat Sophie, Davrieux Fabrice, Cros Emile. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1165-1170. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Determining fermentation levels and flavan-3-ol contents in dried cocoa by near infrared spectroscopy. Davrieux Fabrice, Boulanger Renaud, Assemat Sophie, Portillo Elvis, Cros Emile. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1521-1528. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Dry heat treatment: an alternative to methyl bromide use in cocoa warehouse moth control. Davrieux Fabrice, Babin Régis, Assemat Sophie, Rouzière André, Reynes Max, Bastide Philippe, Petithuguenin Philippe. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1087-1093. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Genetic diversity and possible origin of the nacional cacao type from Ecuador. Loor Rey Gaston, Risterucci Ange-Marie, Fouet Olivier, Courtois Brigitte, Amores Fredy, Suarez Carmen, Jimenez Juan Carlos, Saltos Alejandra, Cros Emile, Rosenquist Eric, Vasco Alfonso, Medina Mariela, Lanaud Claire. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 193-202. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Identification of Ochratoxin a sources during cocoa post-harvest processing : influence of harvest quality and climatic factors. Bastide Philippe, Fourny Gérard, Durand Noël, Petithuguenin Philippe, Guyot Bernard, Gilmour M., Lindblom M.. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1171-1178. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Improvement of the general cocoa flavour development diagram : influence of drying on Criollo cocoa flavour. Portillo Elvis, Graziani Lucia, Boulanger Renaud, Assemat Sophie, Davrieux Fabrice, Cros Emile. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1157-1163. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Influence of post-harvest processing on flavour quality of cocoa Trinitario of Venezuela. Boulanger Renaud, Michodjehoun-Mestres Laetitia, Assemat Sophie, Portillo Elvis, Davrieux Fabrice, Cros Emile. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1341-1345. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Potentiel agronomique de clones de cacaoyers selectionnes localement et introduits au Vanuatu. Bastide Philippe, Aguilar Philip, Paulin Didier, Bouletare G.. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 785-792. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Preliminary results on linalool synthase expression during seed development and fermentation of Nacional and Trinitario clones. Sabau Xavier, Loor Rey Gaston, Boccara Martine, Fouet Olivier, Jeanneau Mélanie, Argout Xavier, Legavre Thierry, Risterucci Ange-Marie, Wincker Patrick, Da Silva Corinne, Jimenez Juan Carlos, Cros Emile, Boulanger Renaud, Alary Remy, Lanaud Claire. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 507-514. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Relations entre la croissance et le potentiel agronomique de douze hybrides de cacaoyers au Vanuatu. Aguilar Philip, Bastide Philippe, Paulin Didier, Bouletare G.. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 759-767. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Some environmental effects on the flavour attributes of selected cocoa (Theobroma cacao l.) varieties. Sukha Darin A., Butler David R., Davrieux Fabrice. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 1397-1404. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Yield variation and biomass measurements on mature cocoa trees in Vanuatu. Bastide Philippe, Aguilar Philip, Lachenaud Philippe, Paulin Louis, Jimmy Isaac, Bouletare G.. 2010. In : 15th International Cocoa Research Conference : cocoa productivity, quality, profitability, human health and the environment = 15e Conférence internationale sur la recherche cacaoyère : Productivité, qualité, rentabilité du cacao, santé humaine et environnement ; 15 Conferencia Internacional de Pesquisas em Cacau. Cacau : produtividade, qualidade, rentabilidade, saude humanna e amb. Lagos : Cocoa Producers' Alliance, 291-297. Conférence internationale sur la recherche cacaoyère. 15, San José, Costa Rica, 9 Octobre 2006/14 Octobre 2006.
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Adding value to cocoa (Theobroma cacao L.) germplasm information with domestication history and admixture mapping. Marcano Maria, Pugh Tatiana, Cros Emile, Morales Sonia, Portillo Elvis, Courtois Brigitte, Glaszmann Jean-Christophe, Engels Johannes M.M., Phillips Wilbert, Astorga Carlos, Risterucci Ange-Marie, Fouet Olivier, Gonzalez Ventura, Rosenberg Kai, Vallat Isabelle, Dagert Manuel, Lanaud Claire. 2007. Theoretical and Applied Genetics, 114 (5) : 877-884.
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Biochemical and nucleotide variability in the diterpene metabolism for Coffea canephora genotypes from Uganda. Durand Noël, De Bellis Fabien, Jourdan Isabelle, Manez Jean-Claude, Aluka P., Vieira Luiz Gonzaga Esteves, Ogwang J., Pot David, Marraccini Pierre, Leroy Thierry, Guyot Bernard. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 922-925. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Black Aspergillus species, OTA producers. Conditions for their growth and toxicogenesis in coffee. Gueule Dominique, Guyot Bernard, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Guiraud Joseph-Pierre. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 213-219. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Calibration strategies for prediction of amino acid content of poultry feeds. Bastianelli Denis, Fermet-Quinet Eric, Davrieux Fabrice, Hervouet Catherine, Bonnal Laurent. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 314-318. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Coffea spp. and Coffea canephora diversity evaluated with microsatellites and SNPs. Lessons from comparative analysis. Leroy Thierry, Cubry Philippe, Durand Noël, Dufour Magali, De Bellis Fabien, Jourdan Isabelle, Vieira Luiz Gonzaga Esteves, Musoli Chungason Pascal, Aluka P., Legnaté Hyacinthe, Marraccini Pierre, Pot David. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 827-834. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Determination of biochemistry composition of cocoa powder using near infrared spectroscopy. Davrieux Fabrice, Boulanger Renaud, Assemat Sophie, Portillo Elvis, Alvarez C., Sukha Darin A., Cros Emile. 2007. In : Proceedings of Euro Food Chem XIV : Food quality, an issue of molecule based science, Paris, 29-31 August 2007. SFC. Paris : SFC, 463-466. International Conference Euro Food Chem on Chemistry of food, molecular gastronomy and chemistry of food processing. 14, Paris, France, 29 Août 2007/31 Août 2007.

Direct prediction of energy digestibility from poultry faeces using near infrared spectroscopy. Bastianelli Denis, Carré Bernard, Mignon-Grasteau Sandrine, Bonnal Laurent, Davrieux Fabrice. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 626-629. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Discrimination between aromatic and non-aromatic rice by near infrared spectroscopy : a preliminary study. Davrieux Fabrice, El Ouadrhiri Youssef, Pons Brigitte, Bastianelli Denis. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 394-396. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Enhanced solvent extraction of polar lipids associated with rubber particles for Hevea brasiliensis. Bonfils Frédéric, Ehabe Ejolle Eugène, Aymard Christian, Vaysse Laurent, Sainte-Beuve Jérôme. 2007. Phytochemical Analysis, 18 (2) : 103-108.
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Genetic diversity, NIRS, fruit biochemical analyses and cup testing in cultivated Coffea canephora Pierre from different districts in Uganda. Aluka P., Musoli Chungason Pascal, Cubry Philippe, Davrieux Fabrice, Ribeyre Fabienne, Guyot Bernard, De Bellis Fabien, Pinard Fabrice, Kyetere Denis T., Ogwang J., Dufour Magali, Leroy Thierry. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 302-305. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Genotype characterization of cocoa into genetic groups through caffeine and theobromine content predicted by near infra red spectroscopy. Davrieux Fabrice, Assemat Sophie, Sukha Darin A., Bastianelli Denis, Boulanger Renaud, Cros Emile. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 382-386. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Impact of "ecological" post-harvest processing on coffee aroma : II. Roasted coffee. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Boulanger Renaud, Barel Michel, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2007. Journal of Food Composition and Analysis, 20 (3-4) : 297-307.
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Impact of "ecological" post-harvest processing on the volatile fraction of coffee beans : I. Green coffee. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Boulanger Renaud, Barel Michel, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2007. Journal of Food Composition and Analysis, 20 (3-4) : 289-296.
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Impact of post-harvest treatment on the aromatic quality of "Bourbon Pointu" coffee in Reunion Island. Piccino Sébastien, Boulanger Renaud, Guyot Bernard, Ribeyre Fabienne, Berthiot Laurent, Shum Cheong Sing Alain, Descroix Frédéric. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 357-359. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Importance of water in the wet post-harvest process on the quality of mexican coffee. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Barel Michel, Guyot Bernard, Boulanger Renaud, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 450-460. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Influence of roasting level on near infrared spectroscopy prediction of arabica content of ground coffee blends. Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis, Flori Albert, Manez Jean-Claude, Guyot Bernard. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 387-390. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Influence of the fermentation stage on the ochratoxin A production in coffee. Suarez Quiroz Mirna Leonor, Gonzalez-Rios Oscar, Schorr-Galindo Sabine, Guyot Bernard, Barel Michel, Guiraud Joseph-Pierre. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 231-235. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Le tour du monde du cacao et de ses arômes. Barel Michel. 2007. Chocolat et Confiserie Magazine (418) : 53-56.

Moisture, acidity and temperature evolution during cacao drying. Garcia-Alamilla Pedro, Salgado-Cervantes Marco, Barel Michel, Berthomieu G., Rodriguez-Jimenes Guadelupe, Garcia-Alvarado M.A.. 2007. Journal of Food Engineering, 79 (4) : 1159-1165.
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Near infrared spectroscopy as a tool to control the results of chemical analyses performed as single determinations. Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Flori Albert, Hervouet Catherine. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 326-329. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Near infrared spectroscopy for predicting quality indices in the organic fertiliser industry. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Bonnal Laurent, Oliver Robert. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 789-792. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Near infrared spectroscopy predictions on heterogeneous databases. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Bonnal Laurent, Davrieux Fabrice. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 262-265. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Possible use of near infrared spectroscopy for management of the composting process. Thuriès Laurent, Bonnal Laurent, Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 786-788. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Prediction by near infrared spectroscopy of the biochemical composition of various raw materials used in the organic fertiliser industry. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Bonnal Laurent, Oliver Robert. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 781-785. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Prediction of protein and amylose content and gelatinization temperature of rice at different stages of processing. Davrieux Fabrice, Pons Brigitte, El Ouadrhiri Youssef, Fallet Véronique, Francalanci Philippe, Matencio Françoise, Bastianelli Denis. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 391-393. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Rapid discrimination of scented rice by solid-phase microextraction, mas spectrometry, and multivariate analysis used as a mass senor. Laguerre Mickaël, Mestres Christian, Davrieux Fabrice, Ringuet Johany, Boulanger Renaud. 2007. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55 (4) : 1077-1083.
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Soluble sugars, enzymatic activities and gene expression during development of coffee fruits submitted to shade condition. Marraccini Pierre, Geromel Clara, Ferreira Lucia Pires, Perreira Luiz Filipe Protasio, Leroy Thierry, Pot David, Davrieux Fabrice, Ribeyre Fabienne, Guyot Bernard, Scholz Maria Brigida dos Santos, Androcioli Filho Armando, Vieira Luiz Gonzaga Esteves, Mazzafera Paulo. 2007. In : 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier (France), 11th - 15th September 2006 = 21ème Colloque scientifique international sur le café ; 21. Internationales Wissenshaftliches Kolloquium über Kaffee ; 21e Coloquio Cientifico Internacional sobre el Café. ASIC. Montpellier : ASIC, 673-678. ISBN 2-900212-20-0 Colloque Scientifique International sur le Café. 21, Montpellier, France, 11 Septembre 2006/15 Septembre 2006.
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Study on the microflora and biochemistry of cocoa fermentation in the Dominican Republic. Lagunes Galvez Sandra Guadalupe, Loiseau Gérard, Paredes Jose Luis, Barel Michel, Guiraud Joseph-Pierre. 2007. International Journal of Food Microbiology, 114 : 124-130.
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Use of near infrared spectroscopy for the prediction of quality of poultry feeds in East Africa. Bastianelli Denis, Fermet-Quinet Eric, Davrieux Fabrice, Friot Dominique, Hervouet Catherine. 2007. In : Near infrared spectroscopy : Proceedings of the 12th International Conference, Auckland, New Zealand, 9th - 15th April 2005. Burling-Claridge G.R. (ed.), Holroyd S.E. (ed.), Sumner R.M.W. (ed.). NIRCE. Chichester : IM Publications, 623-625. ISBN 978-0-473-11646-0|978-0-473-11746-7 International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Application de la spectrométrie proche infrarouge au contrôle non destructif de l'humidité des cafés torréfiés. Berkia Abdelaziz. 2006. Montpellier : ENSIA, 57 p. Mémoire d'ingénieur : Industries alimentaires régions chaudes : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires

Appui à la démarche qualité : rapport de mission du 17 au 22 juillet 2006. Weil Mathieu. 2006. Montpellier : ENSIA-SIARC, 12 p. N° de rapport : 010-RM-SOSUCAM-0706
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Aroma characterization of various apricot varieties using headspace-solid phase microextraction combined with gas chromatography-mass pectrometry and gas chromatography-olfactometry. Guillot Sylvie, Peytavi Laurence, Bureau Sylvie, Boulanger Renaud, Lepoutre Jean-Paul, Crouzet Jean, Schorr-Galindo Sabine. 2006. Food Chemistry, 96 (1) : 147-155.
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Assessment of aromatic quality of rice samples using fingerprinting methods. Mestres Christian, Laguerre Mickaël, Gay Frédéric, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice. 2006. In : 2nd International Rice Research Congress, 9-13 October 2006, New Delhi, India. Montpellier : CIRAD, 1 p. International Rice Research Congress. 2, New Delhi, Inde, 9 Octobre 2006/13 Octobre 2006.
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Caoutchouc naturel. Maîtrise de la variabilité. Sainte-Beuve Jérôme, Vaysse Laurent, Bonfils Frédéric. 2006. In : La chimie verte. Paris : Lavoisier Tec et Doc, 215-237. ISBN 2-7430-0834-2

Caracterizacion socioeconomica de las empresas cafetaleras en R.D. Galtier Franck, Efrain Camilo José, Santos Ucelvio, Romero Jean-José, Del Rosario Pedro Juan. 2006. Foro cafetero, 2 (1) : 34-36.

Caractérisation de l'arôme du cacao de type criollo : influence des conditions de traitement post-récolte. Portillo Elvis. 2006. Montpellier : UM2, 196 p. Thèse de doctorat : Sciences des aliments : Université Montpellier 2

Central America and the Caribbean, breeding for quality. Bertrand Benoît, Etienne Hervé, Davrieux Fabrice, Guyot Bernard. 2006. In : Coffee: terroirs and qualities. Montagnon Christophe (ed.). CIRAD-CP-DIR, MOCA. Versailles : Ed. Quae, 147-161. ISBN 978-2-7592-0028-3

Characterization of the aroma of roasted coffee : Impact of wet post-harvest processing stage. Gonzalez-Rios Oscar, Suarez Quiroz Mirna Leonor, Boulanger Renaud, Barel Michel, Guyot Bernard, Guiraud Joseph-Pierre, Schorr-Galindo Sabine. 2006. In : International Scientific Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries, 16-18 October 2006, Coahuila, Mexico. Mexican Association of Food Science ; AMECA. s.l. : s.n., 113-118. International Scientific Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries, Coahuila, Mexique, 16 Octobre 2006/18 Octobre 2006.

Characterization of the seed oils from kiwi (Actinidia chinensis), passion fruit (Passiflora edulis) and guava (Psidium guajava). Piombo Georges, Barouh Nathalie, Baréa Bruno, Boulanger Renaud, Brat Pierre, Pina Michel, Villeneuve Pierre. 2006. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 13 (2-3) : 195-199.
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Coconut fruit quality assessment throught maturation. Prades Alexia. 2006. In : Carbon storage in coconut, oil palm, rubber and mango : origins, dynamics and consequences for plantation management. CIRAD. Montpellier : CIRAD, Diaporama, (20 vues) Final Meeting of ATP Reserves 11/2002 on Carbon Storage in Coconut, Oil Palm, Rubber and Mango, Montpellier, France, 8 Novembre 2006/9 Novembre 2006.

Comments on food and agricultural industries and post harvest forms to be released on TECA-FAO web site. Rouzière André. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 65 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2066
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Compte rendu Action 4, Axe 3. Modélisation de la texture du riz cuit : plan d'aptation de la filière riz camarguaise, convention d'execution ONIC/CIRAD. Mestres Christian, Pons Brigitte, Ribeyre Fabienne, Grabulos Joël, Matencio Françoise, Fallet Véronique, Faure P., Vidal Véronique. 2006. Montpellier : CIRAD, 50 p.
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Consultation à distance pour la passation d'un marché de matériels. Rouzière André. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 11 p. N° de rapport : CP_SIC 2067
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Contamination du café par l'ochratoxine A. Duris Daniel. 2006. In : Compte-rendu de l'atelier final du projet "New tools for groundnut aflatoxin control in Sahel Africa", 15-19 mai 2006, CERAAS, Thiès (Sénégal) : contrat ICAA-CT-2001-10007. Clavel Danièle (ed.). CIRAD, CERAAS. Montpellier : CIRAD-CA, Diaporama, (12 vues) Atelier final du projet "Groundnut-aflatoxin", Thiès, Sénégal, 15 Mai 2006/19 Mai 2006.

Development of NIRS equations for food grain quality traits through exploitation of a core collection of cultivated sorghum. De Alencar Figueiredo Lucio Flavio, Davrieux Fabrice, Fliedel Geneviève, Rami Jean-François, Chantereau Jacques, Deu Monique, Courtois Brigitte, Mestres Christian. 2006. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54 (22) : 8501-8509.
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Diagnostic de la cocoteraie paysanne du littoral ivoirien. Assa Rebecca Rachel, Konan Jean-Louis, Nemlin Jean, Prades Alexia, Agbo N'zi Georges, Sié Raoul Sylvère. 2006. Sciences et Nature. Série A, Biosciences Agronomie Environnement Biotechnologie, 3 (2) : 113-120.

Direct or indirect NIRS prediction of laboratory analyses : example of cell walls content in plants. Bastianelli Denis, Thuriès Laurent, Davrieux Fabrice, Bonnal Laurent, Hervouet Catherine. 2006. In : European Seminar on Infrared Spectroscopy, Lyon, France, 4-6 avril 2006. s.l. : s.n., Résumé, 2 p. European Seminar on Infrared Spectroscopy, Lyon, France, 4 Avril 2006/6 Avril 2006.

Evaluation de la qualité aromatique de riz par empreinte spectrale. Mestres Christian, Boulanger Renaud, Davrieux Fabrice, Gay Frédéric, Laguerre Mickaël. 2006. In : 9èmes Journées européennes agro industrie et méthodes statistiques, 25-27 janvier 2006, Montpellier, France. s.l. : s.n., 269-274. Journées européennes agro industrie et méthodes statistiques. 9, Montpellier, France, 25 Janvier 2006/27 Janvier 2006.
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Fruit thinning and shade improve bean characteristics and beverage quality of coffee (Coffea arabica L.) under optimal conditions. Vaast Philippe, Bertrand Benoît, Perriot Jean-Jacques, Guyot Bernard, Génard Michel. 2006. Journal of the Science of Food and Agriculture, 86 (2) : 197-204.
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GC-MS and GC-olfactometry analysis of aroma compounds in a representative organic aroma extract from cured vanilla (Vanilla planifolia G. Jackson) beans. Pérez Silva Araceli, Odoux Eric, Brat Pierre, Ribeyre Fabienne, Rodriguez-Jimenes Guadelupe, Robles-Olvera V., Garcia-Alvarado M.A., Günata Ziya. 2006. Food Chemistry, 99 (4) : 728-735.
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Genetics of coffee quality. Leroy Thierry, Ribeyre Fabienne, Bertrand Benoît, Charmetant Pierre, Dufour Magali, Montagnon Christophe, Marraccini Pierre, Pot David. 2006. Brazilian Journal of Plant Physiology, 18 (1) : 229-242.
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Hight-temperature mastication of raw natural rubber : changes in macrostructure and mesostructure. Ehabe Ejolle Eugène, Bonfils Frédéric, Sainte-Beuve Jérôme, Collet André, Schué F.. 2006. Polymer Engineering and Science, 46 (2) : 222-227.
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Le remplissage des cabosses des cacaoyers spontanés de Guyane (Theobroma cacao L.). Lachenaud Philippe, Oliver Gérald, Bastide Philippe, Paulin Didier. 2006. Acta Botanica Gallica, 153 (1) : 105-114.
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Manuel qualité pour les filières cotonnières UEMOA, Plan qualité. Weil Mathieu, Bachelier Bruno. 2006. Vienne : UNIDO, 51 p. ISBN 92-1-206184-2

Mesures croisées de la diversité variétale : cas des cocotiers du Vanuatu. Caillon Sophie, Lebrun Patricia, Berger Angélique, Baudouin Luc, Labouisse Jean-Pierre, Bonnot François, Rouzière André, Lescure Jean Paul. 2006. In : Les ressources génétiques : des ressources partagées : 6ème Colloque national BRG, La Rochelle, 2-4 octobre 2006. BRG. Paris : BRG, 1 p. (Les Actes du BRG, 1768-2215, 6) Colloque national BRG Ressources génétiques. 6, La Rochelle, France, 2 Octobre 2006/4 Octobre 2006.

Michael reactions carried out using a bench-top flow system. Bonfils Frédéric, Cazaux Isabelle, Hodge Philip, Caze Claude. 2006. Organic and Biomolecular Chemistry (3) : 493-497.
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Mise en oeuvre de démarches qualité en recherche. Weil Mathieu. 2006. Montpellier : CIRAD, 1 diaporama (83 vues)
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Nature, location and seasonal changes of non structural carbohydrates in mango. Normand Frédéric, Jannoyer Magalie, Barantin Pascal, Damour Gaëlle, Dechazal Magali, Mialet-Serra Isabelle, Clément Anne, Verdeil Jean-Luc, Escoute Jacques, Sonderegger Nicole, Legros Sandrine, Lagier Sébastien, Jourdan Christophe, Davrieux Fabrice. 2006. In : Carbon storage in coconut, oil palm, rubber and mango : origins, dynamics and consequences for plantation management. CIRAD. Montpellier : CIRAD, Diaporama, (20 vues) Final Meeting of ATP Reserves 11/2002 on Carbon Storage in Coconut, Oil Palm, Rubber and Mango, Montpellier, France, 8 Novembre 2006/9 Novembre 2006.

Near infrared spectroscopy as a diagnostic tool. Davrieux Fabrice. 2006. In : Carbon storage in coconut, oil palm, rubber and mango : origins, dynamics and consequences for plantation management. CIRAD. Montpellier : CIRAD, Diaporama, (32 vues) Final Meeting of ATP Reserves 11/2002 on Carbon Storage in Coconut, Oil Palm, Rubber and Mango, Montpellier, France, 8 Novembre 2006/9 Novembre 2006.

Ochratoxine et café. Duris Daniel, et al.. 2006. In : Compte-rendu de l'atelier final du projet "New tools for groundnut aflatoxin control in Sahel Africa", 15-19 mai 2006, CERAAS, Thiès (Sénégal) : contrat ICAA-CT-2001-10007. Clavel Danièle (ed.). CIRAD, CERAAS. Montpellier : CIRAD-CA, Résumé, 18. Atelier final du projet "Groundnut-aflatoxin", Thiès, Sénégal, 15 Mai 2006/19 Mai 2006.
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Organisation des filières et valorisation de la qualité : le cas du café en République Dominicaine. Galtier Franck. 2006. In : Coordination et qualité dans les filières agricoles des pays du sud. Evaluer les forces et les faiblesses de différents modes de coordination pour le développement de démarches qualité dans les filières agricoles du Sud : projet de recherche financé par l. Egg Johny, Moustier Paule, Tallec Fabien. UMR MOISA, CIRAD-FLHOR-UPR Horticulture. Paris : INRA, 55-67. (Série Recherches, 4) ISBN 978-2-7380-1239-5

Partitioning energy and evapo-transpiration above and below a tropical palm canopy. Roupsard Olivier, Bonnefond Jean-Marc, Irvine Mark R., Berbigier Paul, Nouvellon Yann, Dauzat Jean, Taga Serge, Hamel Olivier, Jourdan Christophe, Saint André Laurent, Mialet-Serra Isabelle, Labouisse Jean-Pierre, Epron Daniel, Joffre Richard, Braconnier Serge, Rouzière André, Navarro Muriel, Bouillet Jean-Pierre. 2006. Agricultural and Forest Meteorology, 139 (3-4) : 252-268.
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Projet d'appui à la certification et à la commercialisation du caoutchouc cambodgien : rapport de mission, Cambode, juin 2006. Bonfils Frédéric. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 46 p. N° de rapport : CP_SIC 1964
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Prédiction par spectrométrie proche infra-rouge (SPIR) de la composition de matières organiques de l'industrie de la fertilisation organique et de résidus de récolte restitués au sol. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Oliver Robert, Feller Christian. 2006. In : Les matières organiques en France : Etat de l'art et prospectives : 22-24 janvier 2006, Carqueiranne [Résumés]. Réseau Matières organiques, Groupe français de l�IHSS. s.l. : s.n., Résumé, 21. Séminaire sur Les Matières Organiques en France, Carqueiranne, France, 22 Janvier 2006/24 Janvier 2006.
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Rapid diagnosis of coconut fruit quality and sustainable small-scale processing : [Abstract]. Prades Alexia, Davrieux Fabrice, Mialet-Serra Isabelle, Assa Rebecca Rachel, Rouzière André. 2006. In : Coconut revival : new possibilities for the tree of life : Proceedings of the International Coconut Forum held in Cairns, Australia, 22-24 November 2005. Adkins Steve W. (ed.), Foale M.A. (ed.), Samosir Yohannes M.S. (ed.). Department of Employment, Economic Development and Innovation. Canberra : ACIAR, 101. (ACIAR Proceedings Series, 125) ISBN 1-86320-514-4 International Coconut Forum, Cairns, Australie, 22 Novembre 2005/24 Novembre 2005.

Rapport de mission en Afrique de l'est, Kenya (14-16 mai 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 16 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2070
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Rapport de mission en Afrique de l'est, Ouganda (17-19 mai 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 21 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2071
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Rapport de mission en Afrique de l'est, Rwanda (16 - 17 mai 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD, 18 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2072
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Report on the mission to East Africa, Kenya (14-16 May 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 16 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2070bis
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Report on the mission to East Africa, Uganda (17-19 May 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD-CP, 22 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2071
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Report on the mission to east Africa, Rwanda (16 - 17 May 2006). Rouzière André, Fourny Gérard. 2006. Montpellier : CIRAD, 17 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2072bis
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Station de Pobé, Bénin : mise en place du système de management de la qualité ISO 9001 : 2000 : rapport de mission réalisée du 17 au 23 octobre 2006. Weil Mathieu. 2006. Montpellier : ENSIA-SIARC, 40 p. N° de rapport : RM-Mission Pobé-1006-V1-Numéro CP-2014
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Transformations des apports organiques : application du modèle TAO à des matières de l'agro-industrie à partir de leur analyse biochimique mesurée ou estimée par spectrométrie proche infra-rouge (SPIR). Thuriès Laurent, Oliver Robert, Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis, Pansu Marc Antoine. 2006. In : Les matières organiques en France : Etat de l'art et prospectives : 22-24 janvier 2006, Carqueiranne [Résumés]. Réseau Matières organiques, Groupe français de l�IHSS. s.l. : s.n., Résumé, 22. Séminaire sur Les Matières Organiques en France, Carqueiranne, France, 22 Janvier 2006/24 Janvier 2006.
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The qualities of a coffee. Perriot Jean-Jacques, Ribeyre Fabienne, Montagnon Christophe. 2006. In : Coffee: terroirs and qualities. Montagnon Christophe (ed.). CIRAD-CP-DIR, MOCA. Versailles : Ed. Quae, 11-20. ISBN 978-2-7592-0028-3

The transitory carbon reserves in two palms : the coconut and the oil palms. Mialet-Serra Isabelle, Clément Anne, Sonderegger Nicole, Prades Alexia, Davrieux Fabrice, Jourdan Christophe, Escoute Jacques, Verdeil Jean-Luc, Roupsard Olivier, Caliman Jean-Pierre, Legros Sandrine, Siregar Fahri Arief, Widiastuti L.. 2006. In : Carbon storage in coconut, oil palm, rubber and mango : origins, dynamics and consequences for plantation management. CIRAD. Montpellier : CIRAD, Diaporama, (59 vues) Final Meeting of ATP Reserves 11/2002 on Carbon Storage in Coconut, Oil Palm, Rubber and Mango, Montpellier, France, 8 Novembre 2006/9 Novembre 2006.

The volatile compounds giving the natural aroma of vanilla [Poster]. Pérez Silva Araceli, Odoux Eric, Brat Pierre, Ribeyre Fabienne, Rodriguez-Jimenes Guadelupe, Robles-Olvera V., Garcia-Alvarado M.A., Günatac Z.. 2006. In : Horticulture, CIRAD highlights. CIRAD-FLHOR-DIR. Montpellier : CIRAD-FLHOR, 1 p.
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Appui au projet arganier, mission MCDI n°10 du 21 novembre au 2 décembre 2005 (Maroc) : mission MCDI N° 10. Rouzière André. 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 72 p. N° de rapport : CIRAD-CP N° 2063
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Coconut (Cocos nucifera L.) genetic improvement in Vanuatu : overview of research achievements from 1962 to 2002. Part 2: Improvement of the Vanuatu Tall by hybridization. Labouisse Jean-Pierre, Sileye Tiata, Morin Jean-Paul, Hamelin Chantal, Baudouin Luc, Bourdeix Roland, Rouzière André. 2005. OCL. Oléagineux Corps gras Lipides, 12 (2) : 170-179.
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Comment fonctionne le commerce du cacao dans le monde. Barel Michel. 2005. Chocolat et Confiserie Magazine (410) : 10-14.

Contribution à l'étude "Caractérisation des cafés de la région de Kintamani (Bali)". Analyse des données sur deux années de récolte. Deleu Mathieu. 2005. Nantes : ENITIAA, 93 p. Mémoire d'ingénieur : Ecole nationale des ingénieurs des techniques des industries agricoles et alimentaires

Developing geographical indication protection in Indonesia : Bali Kintamani Arabica coffee as a preliminary case. Mawardi Surip, Avelino Jacques, Sallée Bertrand, Perriot Jean-Jacques, Sautier Denis, Lelong Camille, Jacquet Michel, Ribeyre Fabienne, Keller V.. 2005. In : Seminar on Geographical indication: A land of opportunities, Hanoi (Vietnam) 15 - 16 November 2005. EC-ASEAN ; NOIP. s.l. : s.n., 12 p. Seminar on Geographical Indication: A Land of Opportunities, Hanoi, Viet Nam, 15 Novembre 2005/16 Novembre 2005.

Effects of slope exposure, altitude and yield on coffee quality in two altitude terroirs of Costa Rica, Orosi and Santa Maria de Dota. Avelino Jacques, Barboza Bernado, Araya Juan Carlos, Fonseca Carlos, Davrieux Fabrice, Guyot Bernard, Cilas Christian. 2005. Journal of the Science of Food and Agriculture, 85 (11) : 1869-1876.
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Enhancement of coffee quality through prevention of mould formation. Overview of socio-economic studies in Indonesia. Sallée Bertrand, Cheyns Emmanuelle, Ruscassie F. (collab.), Susila Wayan R. (collab.), Ismayadi C. (collab.), Mawardi Surip (collab.). 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 15 p.
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Enhancement of coffee quality through prevention of mould formation. Socio-economic studies in Indonesia : synthèse des études socio-économiques en Indonésie. Sallée Bertrand, Cheyns Emmanuelle, Ruscassie F. (collab.), Susila Wayan R. (collab.), Ismayadi C. (collab.), Mawardi Surip (collab.). 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 14 p.
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Enjeux scientifique de la construction d'une indication géographique pour le café à Bali (Indonésie) : à la croisée des disciplines. Mawardi Surip, Sallée Bertrand, Avelino Jacques, Jacquet Michel, Perriot Jean-Jacques, Ribeyre Fabienne, Davrieux Fabrice, Aguilar Philip, Sautier Denis, Marie-Vivien Delphine, Lelong Camille, Bertault Jean-Guy, et al.. 2005. In : Journée sur la valorisation de ressources agro-alimentaires, action collective et dynamiques territoriales, Montpellier, 1er septembre 2005. GIS-SYAL. Montpellier : GIS-SYAL, 9 p. Journée sur la valorisation de ressources agro-alimentaires, action collective et dynamiques territoriales, Montpellier, France, 1 Septembre 2005.
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Etude de la filière café robusta au Lampung : analyse du "projet Nestlé" pour la prévention des moisissures responsables de la contamination par les ochratoxines A. Ruscassie F., Sallée Bertrand, Cheyns Emmanuelle. 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 77 p. N° de rapport : CP_SIC 1780
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Guide de bonnes pratiques de fabrication d'huile d'argane, procédé d'extraction semi-mécanisé : projet Arganier, programme MEDA (Maroc). Rouzière André, Elalami Abdelhakim. 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 80 p. N° de rapport : CP_SIC 2064
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Guide de bonnes pratiques de fabrication d'huile d'argane, procédé traditionnel d'extraction : projet Arganier, programme MEDA (Maroc). Rouzière André, Elalami Abdelhakim. 2005. Montpellier : CIRAD-CP, 70 p. N° de rapport : CP_SIC 2065
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Importance de l'origine dans la perception de la qualité du café par l'aval de la filière et potentiel pour le développement d'appellation d'origine café. Galland Jean-Christophe. 2005. Rennes : INSFA, 160 p. Mémoire de fin d'études : Institut national supérieur de formation agro-alimentaire
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Influence des conditions climatiques et fermentaires sur l'arôme du cacao. Maraval Isabelle. 2005. Montpellier : ENSAM, 42 p. Mémoire DEA : Sciences des aliments . Science et procédé et biologiques et industriels : Ecole nationale supérieure agronomique de Montpellier

Influence du traitement post-récolte sur les composantes de la flaveur d'un cacao Trinitario de Venezuela. Michodjehoun-Mestres Laetitia. 2005. Montpellier : ENSIA, 111 p. Mémoire MSc : Génie agro-alimentaire méditerranéen et tropical : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires
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L'appui à la caféiculture familiale, un enjeu fondamental de la filière. Sallée Bertrand. 2005. In : Histoires de familles : agricultures familiales et mondes à venir. CIRAD-TERA-DIR. Montpellier : CIRAD-TERA, 2 p.
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L'utilisation de la SPIR : une nouvelle approche pour la caractérisation des fertilisants organiques et des sols. Thuriès Laurent, Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis. 2005. In : Journées organiques de Phalippou-Frayssinet, 9 au 10 juin 2005, Rouairoux, France. s.l. : s.n., Diaporama, (14 vues) Journées Organiques de Phalippou-Frayssinet, Rouairoux, France, 9 Juin 2005/10 Juin 2005.
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La spectrométrie dans la proche infrarouge. Présentation générale : théorie, principes et applications. Davrieux Fabrice, Thuriès Laurent, Bastianelli Denis. 2005. In : Journées organiques de Phalippou-Frayssinet, 9 au 10 juin 2005, Rouairoux, France. s.l. : s.n., Diaporama, (26 vues) Journées Organiques de Phalippou-Frayssinet, Rouairoux, France, 9 Juin 2005/10 Juin 2005.
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Les cacaoyers spontanés de Guyane française : état des recherches. Lachenaud Philippe, Sounigo Olivier, Sallée Bertrand. 2005. Acta Botanica Gallica, 152 (3) : 325-346.
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Les composés volatiles responsables de l'arôme naturel de vanille. Pérez Silva Araceli, Odoux Eric, Brat Pierre, Ribeyre Fabienne, Günata Ziya. 2005. In : Réunion annuelle Flhor, Montpellier, 4-6 juillet 2005 : filières productions maraîchères et vanille. Recueil de posters. CIRAD-FLHOR-DIR. Montpellier : CIRAD-FLHOR, 1 p. Réunion annuelle Flhor, Montpellier, France, 4 Juillet 2005/6 Juillet 2005.

Los efectos de la exposicion a la vertiente, a la altitud y la produccion en la calidad del café en dos localidades altitudinales de Costa Rica, Orosi y de Santa Maria de Dota. Avelino Jacques, Barboza Bernado, Araya Juan Carlos, Fonseca Carlos, Davrieux Fabrice, Guyot Bernard, Cilas Christian. 2005. In : La caficultura sostenible, un desafio impostergable. XXI Simposio Latinoamericano de caficultura, 14 y 15 de julio de 2005, San Salvador, El Salvador. IICA-PROMECAFE, IICA-PROCAFE. Tegucigalpa : IICA-PROMECAFE, Résumé, 1 p. Simposio Latinoamericano de Caficultura. 21, San Salvador, Salvador, 14 Juillet 2005/15 Juillet 2005.

Modelling of mooney viscosity relaxation in natural rubber. Ehabe Ejolle Eugène, Bonfils Frédéric, Aymard Christian, Akinlabi A.K., Sainte-Beuve Jérôme. 2005. Polymer Testing, 24 (5) : 620-627.
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NIRS for predicting quality indexes in the organic fertiliser industry. Thuriès Laurent, Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis, Bonnal Laurent, Oliver Robert. 2005. In : 12th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, Auckland, New Zealand, 9-15th April 2005. s.l. : IM Publications, Résumé, 1 p. International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.

NIRS predictions on heterogeneous databases. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Bonnal Laurent, Davrieux Fabrice. 2005. In : 12th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, Auckland, New Zealand, 9-15th April 2005. s.l. : s.n., 1 p. International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Natural rubber: GPC - SEC analysis. Bonfils Frédéric, Char Christine. 2005. In : Encyclopedia of chromatography. Jack Cazes (ed.). Londres : Taylor and Francis, 1101-1104. ISBN 978-0-8247-2785-7

Opinion sobre la calidad del café en Costa Rica por parte de los productores de Orosi y de Santa Maria de Dota de los exportadores y de los consumidores: la importancia del origen. Avelino Jacques, Barboza Bernado, Araya Juan Carlos, Fonseca Carlos, Davrieux Fabrice, Guyot Bernard, Cilas Christian. 2005. In : La caficultura sostenible, un desafio impostergable. XXI Simposio Latinoamericano de caficultura, 14 y 15 de julio de 2005, San Salvador, El Salvador. IICA-PROMECAFE, IICA-PROCAFE. Tegucigalpa : IICA-PROMECAFE, Résumé, 1 p. Simposio Latinoamericano de Caficultura. 21, San Salvador, Salvador, 14 Juillet 2005/15 Juillet 2005.

Physical, chemical and microbiological changes during natural fermentation of "gowé", a sprouted or non sprouted sorghum beverage form West-Africa. Michodjehoun-Mestres Laetitia, Hounhouigan Joseph Djidjoho, Dossou Joseph, Mestres Christian. 2005. African Journal of Biotechnology, 4 (6) : 487-496.
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Physico-chemical changes in the fruits of two coconut (Cocos nucifera L.) hybrids during ripening : A NIRS-boosted study. Davrieux Fabrice, Prades Alexia, Mialet-Serra Isabelle, Dupuis Stéphane, Assa Rebecca Rachel. 2005. In : Information and technology for sustainable fruit and vegetable production, the 7th Fruit, nut and vegetable production engineering symposium, Frutic 05, 12 - 16 September 2005, Montpellier, France. CEMAGREF, ENSAM, INRA, CIRAD. Antony : CEMAGREF, 8 p. Fruit, Nut and Vegetable Production Engineering Symposium. 7, Montpellier, France, 12 Septembre 2005/16 Septembre 2005.
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Physico-chemical changes in the fruits of two coconut (Cocos nucifera L.) hybrids during ripening. A NIRS-boosted study. Davrieux Fabrice, Prades Alexia, Mialet-Serra Isabelle, Dupuis Stéphane, Assa Rebecca Rachel. 2005. In : FRUTIC 05, 7th Fruit, nut and vegetable production engineering Symposium: Information and technology for sustainable fruit and vegetable production , Montpellier, France, 12-16 September 2005. CEMAGREF. Montpellier : CIRAD, 1 p. Fruit, Nut and Vegetable Production Engineering Symposium. 7, Montpellier, France, 12 Septembre 2005/16 Septembre 2005.

Possible use of NIRS for the management of composting process. Thuriès Laurent, Bonnal Laurent, Davrieux Fabrice, Bastianelli Denis. 2005. In : 12th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, Auckland, New Zealand, 9-15th April 2005. s.l. : s.n., 1 p. International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Prediction by near infrared spectroscopy of the biochemical composition of various raw materials used in the organic fertiliser industry. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Bonnal Laurent, Oliver Robert. 2005. In : 12th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, Auckland, New Zealand, 9-15th April 2005. s.l. : s.n., 1 p. International Conference on Near Infrared Spectroscopy. 12, Auckland, Nouvelle-Zélande, 9 Avril 2005/15 Avril 2005.
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Prediction by near infrared spectroscopy of the composition of plant raw materials from the organic fertiliser industry and of crop residues from tropical agrosystems. Thuriès Laurent, Bastianelli Denis, Davrieux Fabrice, Bonnal Laurent, Oliver Robert, Pansu Marc Antoine, Feller Christian. 2005. Journal of Near Infrared Spectroscopy, 13 : 187-199.
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SARIS, mission d'audit et appui à la démarche qualité : rapport de mission du 21 au 28 novembre 2005. Weil Mathieu, Bonaimé Benoit. 2005. Montpellier : ENSIA-SIARC, 7 p. N° de rapport : 010-RM-SARIS-1105v2
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