Agritrop
Home

Items where Author is "Zakhia, Nadine"

Export as [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | Date | No Grouping
Number of items: 83.

Journal article

Effects of mycotoxins, aflatoxin B1 and deoxynivalenol, on the bioluminescence of Vibrio fischeri. Sarter Samira, Metayer Isabelle, Zakhia Nadine. 2008. World Mycotoxin Journal, 1 (2) : pp. 189-193.
[img]

Maîtrise des mycotoxines dans la filière maïs au Brésil. Brabet Catherine, Salay Elisabete, Freitas-Silva Otniel, Florindo Alves Alexandre, Machinski Miguel, Azevedo Vargas Eugenia, Zakhia Nadine. 2005. Cahiers Agricultures, 14 (1) : pp. 164-168.
[img]
Preview

Mise au point d'un procédé combiné de déshydratation imprégnation par immersion et séchage de bananes (Musa acuminata groupe 'Cavendish'). Jiokap Nono Yvette, Reynes Max, Zakhia Nadine, Raoult-Wack Anne-Lucie, Giroux François. 2002. Journal of Food Engineering, 55 (3) : pp. 231-236.

Kinetics of cassava starch hydrolysis with Termamyl enzyme. Paolucci-Jeanjean Delphine, Belleville Marie-Pierre, Zakhia Nadine, Rios Gilbert Marcel. 2000. Biotechnology and Bioengineering, 68 (1) : pp. 71-77.
[img]

Kinetics of continous starch hydrolysis in a membrane reactor. Paolucci-Jeanjean Delphine, Belleville Marie-Pierre, Rios Gilbert Marcel, Zakhia Nadine. 2000. Biochemical Engineering Journal, 6 (3) : pp. 233-238.

The effect of enzyme concentration and space time on the performance of a continuous recycle membrane reactor for one-step starch hydrolysis. Paolucci-Jeanjean Delphine, Belleville Marie-Pierre, Rios Gilbert Marcel, Zakhia Nadine. 2000. Biochemical Engineering Journal, 5 : pp. 17-22.

Etude microbiologique et amélioration du procédé traditionnel de transformation de la viande en Kilishi. Kalilou Souley, Giroux François, Zakhia Nadine, Bimbenet Jean-Jacques. 1999. Sciences des Aliments, 19 (2) : pp. 235-245.

Traditional methods for processing meat in Niger. Kalilou Souley, Zakhia Nadine. 1999. Tropical Science, 39 : pp. 18-22.

Optimizing the traditional processing of beef into kilishi. Kalilou Souley, Collignan Antoine, Zakhia Nadine. 1998. Meat Science, 50 (1) : pp. 21-32.

Production of maltose syrup by bioconversion of cassava starch in an ultrafiltration reactor. Gaouar O., Zakhia Nadine, Aymard Christian, Rios G.M.. 1998. Industrial Crops and Products (7) : pp. 159-167.

Enzymatic hydrolysis of cassava starch into maltose syrup in a continuous membrane reactor. Gaouar O., Aymard Christian, Zakhia Nadine, Rios G.M.. 1997. Journal of Chemical Technology and Biotechnology, 69 : pp. 367-375.

Kinetic studies on the hydrolysis of soluble and cassava starches by maltogenase. Gaouar O., Aymard Christian, Zakhia Nadine, Rios G.M.. 1997. Starch - Stärke, 49 (6) : pp. 231-237.

Le séchage : une technique polyvalente et innovante pour des produits compétitifs sur les marchés locaux et internationaux. Raoult-Wack Anne-Lucie, Zakhia Nadine. 1997. Marchés Tropicaux et Méditerranéens (97/05/30) : pp. 1159-1162.

Review of sour cassava starch production in rural Colombia areas. Zakhia Nadine, Dufour Dominique, Chuzel Gérard, Griffon Dany. 1996. Tropical Science (36) : pp. 247-255.

Modelling of fish drying kinetics using a combination of surface response methodology and diffusional models. Zakhia Nadine, Bohuon Philippe, Collignan Antoine. 1995. Drying Technology, 13 (8-9) : pp. 2083-2096.
[img]

Adsorption isotherms of gari for estimation of packaged shelf-life. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine. 1991. International Journal of Food Science and Technology, 26 (6) : pp. 583-593.

Book

Rédiger et publier un document scientifique et technique : Kit de ressources pour la gestion de l'information (IMARK). Deboin Marie-Claude, Petracchi Cristina, Fovet-Rabot Cécile, Rawski Christine, Lafond Marie-Dominique, Boyer Annie, Duchamp Marie-Christine, Zakhia Nadine, Barale Martine, Fily Marie-Françoise, Cohen Corinne, Godbout Sophie, Bruggeling Peter, Baniak Dominika, Accorsi Daria, Del Fiacco Lavinia. 2014. Rome : FAO

Book chapter

Fermented vegetables. Montet Didier, Loiseau Gérard, Zakhia Nadine. 2004. In : Concise encyclopedia of bioresource technology. Pandey Ashok (ed.). New York : Haworth Press, pp. 211-223. ISBN 1-56022-980-2

La qualité des produits animaux (poisson et viande). Zakhia Nadine. 2002. In : Mémento de l'agronome. CIRAD, GRET, France-MAE. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 2-86844-130-0

Etude du procédé traditionnel de cuisson-séchage du gari. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine, Griffon Dany. 1995. In : Transformation alimentaire du manioc = Cassava food processing. Agbor Egbe T. (ed.), Brauman Alain (ed.), Griffon Dany (ed.), Trèche Serge (ed.). CIRAD, FAO, CTA, IFS. Paris : ORSTOM, pp. 417-428. (Colloques et Séminaires) ISBN 2-7099-1279-1

Influence de la fermentation et du séchage solaire sur l'acquisition du pouvoir de panification de l'amidon aigre de manioc. Dufour Dominique, Brabet Catherine, Zakhia Nadine, Chuzel Gérard. 1995. In : Transformation alimentaire du manioc = Cassava food processing. Agbor Egbe T. (ed.), Brauman Alain (ed.), Griffon Dany (ed.), Trèche Serge (ed.). CIRAD, FAO, CTA, IFS. Paris : ORSTOM, pp. 399-416. (Colloques et Séminaires) ISBN 2-7099-1279-1

Potentialités de nouveaux produits dérivés du manioc au Brésil. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine, Cereda Marne Pascoli. 1995. In : Transformation alimentaire du manioc = Cassava food processing. Agbor Egbe T. (ed.), Brauman Alain (ed.), Griffon Dany (ed.), Trèche Serge (ed.). CIRAD, FAO, CTA, IFS. Paris : ORSTOM, pp. 571-579. (Colloques et Séminaires) ISBN 2-7099-1279-1

Paper with proceedings

Adaptation of a quality assurance methodology to traditional fish drying in Mali. Zakhia Nadine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD, 1 Cd-Rom ISBN 92-5-004787-8 International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Etat des connaissances et de la recherche sur la transformation et les utilisations alimentaires de l'igname. Attaie H., Zakhia Nadine, Bricas Nicolas. 1998. In : L'igname, plante séculaire et culture d'avenir : actes du séminaire international, 3-6 juin 1997, Montpellier, France = Yam, old plant and crop for the future$ENG. Berthaud Julien (ed.), Bricas Nicolas (ed.), Marchand Jean-Leu (ed.). ORSTOM, CIRAD, INRA, CORAF. Montpellier : CIRAD, pp. 275-284. ISBN 2-87614-313-5 Séminaire international sur l'igname, plante séculaire et culture d'avenir, Montpellier, France, 3 June 1997/6 June 1997.
[img]

Gari, a traditional cassava semolina in West Africa : its stability and shelf life and the role of water. Zakhia Nadine, Chuzel Gérard, Griffon Dany. 1996. In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR. Cali : CIAT, pp. 176-183. (CIAT Publication, 271) ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Physico-chemical characteristics of sour cassava starch. Mestres Christian, Rouau Xavier, Zakhia Nadine, Brabet Catherine. 1996. In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR. Cali : CIAT, pp. 143-149. (CIAT Publication, 271) ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

The potential for new cassava products in Brazil. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine, Cereda Marne Pascoli. 1996. In : Cassava flour and starch : progress in research and development. Dufour Dominique (ed.), O'Brien Gerard M. (ed.), Best Rupert (ed.). CIRAD-SAR. Cali : CIAT, pp. 299-303. (CIAT Publication, 271) ISBN 958-9439-88-8 International Meeting on Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Paper without proceedings

An innovative challenge for controlling mycotoxin in cereal chains : the MYCOTOX project in partnership with Latin America south cone countries. Zakhia Nadine. 2006. In : Advances in research on toxigenic fungi and mycotoxins in South America ensuring food and feed safety in a myco-globe context, 15-17 March 2006, Cordoba, Argentina. s.l. : s.n., Résumé, 1 p. Advances in Research on Toxigenic Fungi and Mycotoxins in South America, Cordoba, Argentine, 15 March 2006/17 March 2006.
[img]
Preview

Adaptation of a quality assurance methodology to traditional fish drying in Mali. Zakhia Nadine. 2002. In : Food safety management in developing countries : Proceedings of the international workshop, CIRAD-FAO, 11-13 December 2000, Montpellier (France) = Gestion de la sécurité des aliments dans les pays en développement : actes de l'atelier international CIRAD-FAO, 11-13 décembre 2000, Montpellier, France. Hanak Ellen (ed.), Boutrif Ezzedine (ed.), Fabre Pierre (ed.), Pineiro Maya (ed.). CIRAD, FAO. Montpellier : CIRAD International Workshop on Food Safety Management in Developing Countries, Montpellier, France, 11 December 2000/13 December 2000.

Les réacteurs enzymatiques à membrane et leur utilisation pour le traitement des substrats amylaces. Paolucci Delphine, Belleville Marie-Pierre, Zakhia Nadine. 2001. In : Xemes Entretiens d'Agropolis "Evolution des technologies et qualités nutritionnelles des aliments : perspectives, Montpellier, France, 30 novembre 2001. s.l. : s.n., p. 22. Entretiens d'Agropolis "Evolution des technologies et qualités nutritionnelles des aliments". 10, Montpellier, France, 30 November 2001.

Use of GIS in land resources management in the Colombian Orinoco region. Beaulieu Nathalie, Rubiano Yolanda, Rodriguez Maryory, Vrieling Anton, Jaramillo Jaime, Munoz Ovidio, Zakhia Nadine, Cardona Patricia, Santana Luis Marino. 2000. In : GIS Applications for agro-environmental issues in developing regions : proceedings of the 6th JIRCAS International Symposium, Tsukuba, 7-8 September 1999. Kokubun M. (ed.), Uchida Satoshi (ed.), Tsurumi K. (ed.). JIRCAS, Royaume-Uni-MAFF. Tsukuba, Ibaraki : JIRCAS, pp. 107-117. (JIRCAS International Symposium Series, 8) JIRCAS International Symposium. 6, Tsukuba, Japon, 7 September 1999/8 September 1999.

Fabrication artisanale du kilishi au Niger. Optimisation du procédé et amélioration de la qualité du produit. Kalilou Souley, Zakhia Nadine. 1997. In : Séminaire séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone. Atelier : les produits séchés pour les marchés africains = [Seminar : Drying food products with high moisture content in Francophone Africa. Report of the mission in. Québec : IEPF, pp. 1-12. Séminaire séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone, Ouagadougou, Burkina Faso, 21 April 1997/24 April 1997.

Functional and physico-chemical properties of sour cassava starch. Mestres Christian, Zakhia Nadine, Dufour Dominique. 1997. In : Starch. Structure and functionality = [Rôle et structure de l'amidon]. Frazier P.J. (ed.), Richmond P. (ed.), Donald A.M. (ed.); Royal Society of Chemistry. Cambridge : RSC, pp. 43-50. International Conference on Starch : Structure and Functionality, Cambridge, Royaume-Uni, 15 September 1996/19 September 1996.

Le procédé de séchage : variantes techniques et innovations. Zakhia Nadine, Raoult-Wack Anne-Lucie. 1997. In : Séminaire séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone. Atelier : les produits séchés pour les marchés africains = [Seminar : Drying food products with high moisture content in Francophone Africa. Report of the mission in. Québec : IEPF, pp. 1-5. Séminaire séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone, Ouagadougou, Burkina Faso, 21 April 1997/24 April 1997.

Comparison of the ability of fermented maize flourand cassava starch for making brezd-like products. Mestres Christian, Boungou Oreste, Zakhia Nadine, Rouau Xavier, Faure Jacques. 1996. In : AACC Annual meeting, September 15-19 1996, Baltimore. s.l. : s.n., 1 p. AACC, Baltimore, États-Unis, 15 September 1996/19 September 1996.

Otimizaçao do processo de producçao das ciclodestrinas, a partir de fécula de mandioca, pela CGTase amano : [Resumos]. Alvarez H., Cereda Marne Pascoli, Chuzel Gérard, Zakhia Nadine. 1996. In : I Congresso Latino Americano de Raizes Tropicais e IX Congresso Brasileiro de Mandioca, 7 a 10 de outubro de 1996, Sao Pedro, Brasil. Programa et resumos. CERAT, SBM. Sao Paulo : UNESP, 1 p. Congresso Latino Americano de Raizes Tropicais. 1, Sao Pedro, Brésil, 7 October 1996/10 October 1996.

Caractérisation des amidons de racines et tubercules andins : étude de la synérèse et de la résistance à différentes contraintes. Dufour Dominique, Pingault Priscille, Hurtado J.J., Zakhia Nadine. 1995. In : Symposium de l'ISTRC-AB. Rapport de mission et communication = [Report on a mission in Malawi (1995 October 22-28)]. Griffon D. Montpellier : CIRAD-SAR, 13 p. Symposium Triennal de la Société Internationale pour les Plantes Tropicales à Racines et Tubercules. 6, Lilongwe, Malawi, 22 October 1995/28 October 1995.

Cassava fermentation : cassava sour starch in Latin America. Zakhia Nadine, Chuzel Gérard, Brabet Catherine, Dufour Dominique. 1995. In : The cassava biotechnology network. Proceedings of the second international scientific meeting = [Le réseau de la biotechnologie du manioc. Compte rendu de la 2e rencontre internationale]. CRIFC; AARD; CIAT. Cali : CIAT, pp. 651-671. (Working Document, 150) International Scientific Meeting. 2, Bogor, Indonésie, 22 August 1994/26 August 1994.

Effect of extrusion treatments on the rheological properties of cassava flour. Dufour Dominique, Lopez J.M., Ruales Jenny, Polit Pablo, Zakhia Nadine, Chuzel Gérard. 1995. In : I Sextral : international symposium on food extrusion : pasta and extruded products = [I SEXTRAL Symposium international sur l'extrusion des aliments : produits extrudés et pates]. UNICAMP. Campinas : UNICAMP, 3 p. Simposio Brasileiro de Extrusao de Alimentos e Feira de Exposicao de Industrias de Alimentos, Campinas, Brésil, 27 March 1995/29 March 1995.

Functional properties of native and modified starches. Alternatives for new industrial uses. Zakhia Nadine, Chuzel Gérard. 1995. In : Actes du symposium sur les hydrates de carbone = Simposio en carbohidratos. Memorias$ENG. EPN, Universidad de Lund. Washington : USAID, pp. 121-139. Simposio en Carbohidratos, Quito, Équateur, 4 October 1993/6 October 1993.

Partenariat entre les organismes de recherches et les universités pour la formation et la recherche. Un exemple concret : la valoriastion du manioc en Amérique latine. Dufour Dominique, Chuzel Gérard, Zakhia Nadine, Griffon Dany. 1995. In : New structures for inter-university cooperation between the european union and latin america. Prometheus-Europe. Paris : Prometheus-europe, 2 p. New Structure for Inter-University Cooperation Between the European Union and Latin America, Barranquilla, Colombie, 8 November 1995/10 November 1995.

Screening of CIAT cassava germplasm diversity : the relationship between cyanogenic potential and cassava starch functional properties. Zakhia Nadine, Wheatley Chris, O'Brien Gerry, Dufour Dominique. 1995. In : The cassava biotechnology network. CIAT; CRIFC; Cassava Biotechnology Network. Cali : CIAT, pp. 823-830. (Working Document, 105) International Scientific Meeting. 2, Bogor, Indonésie, 22 August 1994/26 August 1994.

Continous hydrolysis of cassava starch in a tangential flow enzymatic reactor for producing maltose syrups. Gaouar O., Belleville Marie-Pierre, Zakhia Nadine, Rios Gilbert Marcel. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 140. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Development and study of a process for producing tray packaging based on cassava starch. Zakhia Nadine, Guilbert Stéphane, Marouzé Claude, Mouquet Claire. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 85. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Formulation d'un produit de salaison par DII. Deumier François, Zakhia Nadine, Collignan Antoine. 1994. In : Déshydratation-imprégnation par immersion (déshydratation osmotique). CIRAD, AFSIA. Villeurbanne : AFSIA, pp. 95-100. (Cahier de l'AFSIA, n. 10) Séminaire AFSIA/CIRAD, déshydratation imprégnation par immersion (déshydratation osmotique), Montpellier, France, 25 May 1994/26 May 1994.

Gari : a traditional cassava semolina in West Africa. Stability and shelf life of the product in relation to water availability. Zakhia Nadine, Chuzel Gérard, Griffon Dany. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 47. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Le poisson traditionnellement fermenté et séché au Mali. Zakhia Nadine. 1994. In : Technologie de fermentation appliquée à l'Afrique = [Fermentation technology applied to Africa]. Anon. Liège : CWBI, 8 p. Technologie de fermentation appliquée à l'Afrique, Liège, Belgique, 30 May 1994/3 June 1994.

Physicochemical characteristics of sour cassava starch. Mestres Christian, Rouau Xavier, Zakhia Nadine. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 39. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Potential of new industrial uses of cassava starch in Brazil. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine, Cereda Marne Pascoli. 1994. In : International meeting on cassava flour and starch. CIRAD, CRDI, NRI, ORSTOM, UNIVALLE, UNESP, Universidad de Buenos Aires, France-MAE. Montpellier : CIRAD, p. 75. Cassava Flour and Starch, Cali, Colombie, 11 January 1994/15 January 1994.

Screening of CIAT cassava germplasm characterization of diversity in cassava starch pasting properties. Dufour Dominique, Lopez J.M.A., Sanchez S.T., Brien G.O., Zakhia Nadine. 1994. In : 10th Symposium of the International Society for Tropical Root Crops, Salvador, Bahia, Brasil, 13 - 19 November, 1994 : abstracts. ISTRC. Wageningen : International Society for Tropical Root Crops, p. 92. Symposium of the International Society for Tropical Root Crops. 10, Salvador, Brésil, 13 November 1994/19 November 1994.

Traitement de la viande par DII. Incidence sur la qualité microbiologique du produit. Zakhia Nadine, Deumier François, Lahon Marie-Christine, Collignan Antoine. 1994. In : Déshydratation-imprégnation par immersion (déshydratation osmotique). CIRAD, AFSIA. Villeurbanne : AFSIA, pp. 89-93. (Cahier de l'AFSIA, n. 10) Séminaire AFSIA/CIRAD, déshydratation imprégnation par immersion (déshydratation osmotique), Montpellier, France, 25 May 1994/26 May 1994.

Aperçu sur la qualité du Tilapia séché et commercialisé au Mali. Zakhia Nadine, Cuq J.L.. 1993. In : Compte-rendu de la consultation d'experts FAO sur la technologie du poisson en Afrique = Proceedings of the FAO expert consultation on fish technology in Africa$ENG. FAO. Rome : FAO, pp. 86-92. (FAO Fisheries Report, n. 467) FAO Expert Consultation on Fish Technology in Africa, Accra, Ghana, 22 October 1991/25 October 1991.

Functional properties of native and modified starches. Alternatives for new industrial uses. Zakhia Nadine, Chuzel Gérard. 1993. In : Symposio en carbohidratos = [Symposium sur les hydrates de carbone]. IPICS; IFS; CIAT; SECTAL; FEDEXPOR. Quito : Escuela Politecnica Nacional, p. 60. Simposio en Carbohidratos, Quito, Équateur, 4 October 1993/6 October 1993.

Elaboration of a research methodology for improving the quality of dried fish in Mali. Zakhia Nadine, Cuq J.L., Thémelin André. 1990. In : Post-harvest technology, preservation and quality of fish in southeast Asia = [Technologie aprés récolte, conservation et qualité du poisson en Asie du sud est]. Reilly P.J.A., Parry R.W.H., Barile L.E.; IFS; National Research Council of Thailand; Mahidol. Stockholm : IFS, pp. 159-168. Post Harvest Technology Preservation and Quality of Fish in Southeast Asia, Bangkok, Thaïlande, 13 November 1989/17 November 1989.

Quality assessment and process controlling of the traditionally dried fish in Mali. Zakhia Nadine, Thémelin André, Cuq J.L.. 1990. In : International agricultural engineering conference exhibition. Vol II post harvest technology and biotechnology = [Actes du congrès international sur les techniques agricoles : vol.II technologie aprés récolte et biotechnologie]. Salokhe V.M., Ilangantileke. Bangkok : Asian Institute of Technology, pp. 561-569. International Agricultural Engineering Conference and Exhibition, Bangkok, Thaïlande, 3 December 1990/6 December 1990.

Thesis

Le séchage du poisson (Tilapia spp.). Etude de la relation procédé-qualité du produit. Application de terrain au Mali. Zakhia Nadine. 1992. Massy : ENSIAA, 228 p. Thèse de doctorat : Sciences Alimentaires : Université de Paris VII
[img]
Preview

Disertation

Transformation du manioc en gari : Etude de l'opération de cuisson. Zakhia Nadine. 1985. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 97 p. Mémoire d'ingénieur : Ecole nationale supérieure des industries agricoles et alimentaires

Technical and research document

Ready to use bibliography of South-east Asian fish processing pollution from a EU perspective and proposal for existing or research solutions. Montet Didier, Lafond Marie-Dominique, Rakshit Sudip, Goli Thierry, Pioch Daniel, Mukku Rao Shri, Zakhia Nadine, Stevens Willem. 2000. Montpellier : CIRAD-AMIS, 62 p.
[img]
Preview

Séminaire : séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone. Rapport de mission au Burkina Faso du 20 au 27 avril 1997. Zakhia Nadine, Méot Jean-Michel. 1997. Montpellier : CIRAD-SAR, 35 p. Séminaire séchage des produits alimentaires à haute teneur en eau en Afrique francophone, Ouagadougou, Burkina Faso, 21 April 1997/24 April 1997.

Suivi de la qualité du poisson séché au Mali. Rapport final d'activités. Zakhia Nadine. 1993. Montpellier : CIRAD-SAR, 9 p.

Suivi de la qualité du poisson séché au Mali. Saison de pêche avril-mai 1992. Zakhia Nadine. 1992. Montpellier : CIRAD-SAR, 39 p.

Rapport de mission en Thaïlande. Zakhia Nadine. 1990. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 32 p. Post Harvest Technology Preservation and Quality of Fish in Southeast Asia, Bangkok, Thaïlande, 9 November 1989/26 November 1989.

Essais de désacidification du cacao marchand. Eholie Y., Zakhia Nadine. 1985. Montpellier : SIARC, 69 p.

Ligne de transformation du manioc en gari : cuisson du gari compte-rendu d'expérimentation. Chuzel Gérard, Zakhia Nadine. 1985. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 17 p.

Mission report

Valorisation du manioc en Amérique Latine. Rapport de mission en Colombie janvier-février 1994. Griffon Dany, Zakhia Nadine. 1994. Montpellier : CIRAD-SAR, 64 p. , N° de rapport : CIRAD-SAR N°27/94

Rapport de mission au Mali du 14 juin au 4 juillet 1990. Zakhia Nadine. 1990. Montpellier : CIRAD-CEEMAT, 39 p.

This list was generated on Sun Sep 20 03:35:46 2020 CEST.